Stupii mei.

Creat de G. Iulian, Decembrie 15, 2012, 06:58:38 PM

« precedentul - următorul »

G. Iulian

Acesta este ultimul film deocamdata. Filmele se vor prezentarea unui mod de lucru, de aceea am trecut eu datele cand au fost facute. Dragos nu doreste sa se certe cu nimeni si nici sa puna pe cineva sa faca ca el. Daca vi se pare ca se lauda eu zic ca are cu ce. Clima il ajuta dar fiind in nordul Italiei nu este mare diferenta fata de ce este in tara - nici iarna nici vara.

Eu am publicat aceste filme pentru ca am aplicat metoda lui la format roiuri si am avut rezultate foarte bune - eu am cumparat matcile de la un crescator din tara si sunt carpatine. Daca va ajuta cu ceva ok, daca nu, nu va intra nimeni in polemica cu cei ce vedeti aceste filme.  :hi:  :hi:  :hi:

G. Iulian

O prima achizitie pentru extrasezon:

G. Iulian

Fiecare se inspira din ce vrea  :hi:

G. Iulian

Lucrari de septembrie in stupina mea: introducerea caturilor sub cuib pentru iernare. Dar inca nu sunt toti gata.

dodo79

Citat din: SPYKAL din Septembrie 03, 2015, 07:54:33 AM
=D> =D>  =D> =D> :D :D Ți-ai luat biblie ?  Asa scrie pe ea , nu ? =)) =)) =)) =))
Tot e mai bine decat sa fie Coran :)

G. Iulian

Biblia apicultorilor, dar sincer avem carti de apicultura mult mai valoroase.

G. Iulian

Azi am continuat introducerea caturilor sub cuib, au mai ramas trei stupi si operatiunea e gata. Mai am de completat hrana la 6 roiuri - am sa o fac cu rame de1/2 de miere.

G. Iulian

Regina mea din 2012 nu se da batuta, am gasit botcile eclozate si unele roase dar tot vechea matca, e a treia oara, tura asta o sa o schimb eu cu o matca imperecheata. Am tras din ea 7 urmase si sunt multumit, dar nu as vrea sa pierd familia in iarna din cauza ca este batrana. Mai am 2 matci din 2013 si cu ea si le schimb cu cele din poza de mai jos:

G. Iulian

:

G. Iulian

Astazi am descoperit la 2,5 km in linie dreapta fata de stupi un lan de rapita. Daca mai ploua nu cred ca il va intoarce. Nu este mare dar e bun pentru dezvoltarea din primavara, trebuie sa mai caut si in alta directie sa vad poate a mai semanat si alta asociatie rapita.

Arcadie

Bucovină plai de munte, zâna mea cu stea ân frunte...

G. Iulian

jean_dobrita

Citat din: G. Iulian din Septembrie 19, 2015, 10:17:55 PM
Azi am continuat introducerea caturilor sub cuib, au mai ramas trei stupi si operatiunea e gata. Mai am de completat hrana la 6 roiuri - am sa o fac cu rame de1/2 de miere.
Cum ierneaza cu caturile sub cuib?Iasa la zbor de curatire la fel ca fara cat?Care ar fi avantajele?As vrea sa incerc si eu la cativa...am cat de 1/2 dadant 10 rame

G. Iulian

Ierneaza foarte bine, din 2012 de cand m-am apucat de apicultura nu am avut nici o mortalitate. Avantaje: elimini problema depozitarii ramelor si caturilor de 1/2, nu ai probleme cu gaselnita , vântul nu bate direct in ghemul de iernare acesta aflandu-se mai sus. Nu sunt probleme cu zborul de curatire - cald sa fie si ies ele. Si eu marea majoritate ii am tot Dadant de 10 rame cu cat de 1/2 (eu am stupii cu fundul cu plasa AV)

Dezavantaje: o munca in plus toamna si primavara dar eu spun ca merita.  :hi:  :hi:  :hi: