Stupii mei.

Creat de G. Iulian, Decembrie 15, 2012, 06:58:38 PM

« precedentul - următorul »

apivasmob

in prima poza de azi in primul rand sun roi nu?
Sanatate tuturor apicultorilor

G. Iulian

Sunt roii pe care prietenul meu ia luat de la dumneavoastră.   :nod:  :nod:  :nod:  :hi:  :hi:  :hi:

G. Iulian

Începe să înflorească floarea soarelui, pregătiri pe ultima sută de metri.

G. Iulian

Floarea soarelui și albinuțe:

G. Iulian

și

G. Iulian

O ramă de la o matcă iunie 2013.

G. Iulian

Azi am mai gasit o matcă împerecheată din ultimile două ce trebuiau să facă acest lucru. Am 9/10 adică 9 împerecheate din 10, o aștept și pe ultima.

bismark

Bravo vecine, dai inainte cu succes.Cum ti-a mers pina acum? la mine s-au impuiat in draci.La un moment dat nu mai aveam foite si nu gaseam pe la prieteni. Acum am facut rost de 2 cutii si bag cit se poate unde mai e nevoie.Anul asta a fost destul de bun,pe linga faptul cam dublat septelul am si extras ceva.Vad ca este fuior la floare sper la ceva mai mult ca anul trecut.Numai bine, butoaie pline .Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

G. Iulian

Vecine având în vedere că anul trecut aveam la ora asta 4 roiuri și singura miere a fost aceea care am scos la deblocarea cuiburilor la două roiuri mai dezvoltate la floarea soarelui, am mai luat 4 roiuri cam târziu în august dar au trecut iarna. Anul acesta: rame crescute 1/2 - 90 buc, 1/1 -  83 buc - am avut deficit mare ca orice începător, ceară cam 3 kg, miere rapiță 5 kg de la toți  =)) , miere salcâm 78 kg, polen  0 kg  :P  roiuri 10 buc de la mine și 1 buc de la tatăl meu ( ia roit un stup și am salvat o matca neîmperecheată care acum ouă super frumos )din cei 10 doi mi-au dat ceva bătăi de cap, unul este rezolvat s-a împerecheat matca la ultimul mai aștept am văzut-o dar.... La Floarea soarelui e bine până acum, adună, mă duc mâine să mai pun două caturi: unul la un Layens și unul la un dadant cuib 1/1 cat 1/1 bag între ele un cat de 1/2 și mai văd luni că sunt ocupat cu alte treburi la sfârșit de săptămână. Eu sunt mulțumit. Sper să fie așa la toată lumea. Vecine mulțumesc pentru sfaturi, au dat roade. Stupii nu au roit niciunul (mătci toate de anul trecut, fund AV,  și le-am luat rame cu puiet și am dat la roiuri. Mai jos poza cu rândul din mijloc stupii mei. Cu toate acestea consider că mai am multe de învățat.  Cu respect.

bismark

Ma bucur ca ti-am fost de folos,eu ma ocup mai mult de albine acum de cind sint la pensie dar de cind ma stiu am fost cu ochii la albine.Acum citiva ani am pierdut din 50 ramasesem cu 3 asa ca acum ajung din nou unde am fost.Nu mi-ai zis unde ai vazut evodia?, in rest sa fim sanatosi si sa mincam cit mai multa miere noi si familia.Vad ca si tu ai si alte preocupari, eh de esti mai tinar.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

G. Iulian

Eu chiar nu am văzut evodia, decât în poze. Trebuie să ajung la București la un control cu cel mare ( 5 ani și 1/2 ), a fost operat de strabism, dar acum este bine și după aceea la nași la Onești. O mică pauză, le-am lăsat loc de depozitare la stupi în 3 zile nu o să curgă mierea pe urdiniș  :razz:  Dacă nu ajung în zonă anul acesta la anul când vin la salcâm vă fac o vizită dacă nu este deranj. Eu vreau de la anul să mai fac o vatră la Plevna, să fim sănătoși și noi și albinele până atunci. Sănătate multă vă doresc și dumneavoastră, familiei și albinelor.  :-c  :hi:  :hi:  :hi:

bismark

Oricind cu placere, scuza-ma referitor la evodia am incurcat personajul,era vorba de nea, gigiploiesteanu care zicea ca a vazut evodia inflorita pe care era buluc albinele.Mi-a raspuns ca la Sivita a vazut.Anul acesta am cumparat si eu 4 bucati si vream sa vad daca seamna cu ai mei.Cu respect

pistol28

Mai am cateva seminte de evodia de anul trecut.
Doritori pot trimite mesaj privat cu adresa unde sa le trimit (gratuit).
Comenzile vor fi onorate in ordinea sosiri pana la epuizarea seminţelor.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

G. Iulian

Azi am fost la stupină și am adăugat două caturi, unul la Layens-ul albastru și unul la Cel rău (cuib și cat 1/1) care acum în plin cules la floare e liniștit. Am curățat iarba din fața stupilor chiar dacă în poză nu pare așa. Ploaia asta a furat 3 zile din culesul de nectar.Asta este mergem înainte. La urmă cu un copac care mi s-a părut interesant dar nu știu cum se numește.

G. Iulian

O poză de ansamblu.