Stupii mei.

Creat de G. Iulian, Decembrie 15, 2012, 06:58:38 PM

« precedentul - următorul »

G. Iulian

:)

G. Iulian

şi

G. Iulian

Am vizitat şi mănăstirile din zonă: Mănăstirea Cocoşu, Mănăstirea Celic Dere şi Mănăstirea Saon

G. Iulian

Am pregatit 5 lăzi pentru roiuri și am dat încă o mână de vopsea:

dodo79

G. Iulian

Două poze cu stupina în pastoral, ultimile-mâine aduc roiurile acasă și 10 familii la tei în oraș- atât am loc 15 stupi de pe rândul de jos sunt ai prietenului meu.

pistol28

Aglomeraţie mare, este nevoie de de multă logistică ca  :bzz: :bzz: :bzz: să găseacă "pista" de aterizare a fiecărui stup.

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

G. Iulian

Pozele sunt facute din vale si par mai aglomerati decat sunt. Azi sm adus roiurile pe vatra si cateva familii in oras la tei, pe restul ii aduc pe vatra la sfarsitul saptamänii. Floarea soarelui va inflori cel mai devreme in doua saptamâni. Am in jurul satului multe lanuri de floare in diferite stadii de dezvoltare.

G. Iulian

Asa arată floarea soarelui la mine:

G. Iulian

Topitorul meu solar după revizie :)

G. Iulian

Ca sa aiba eficienta maxima 2 ca in poza, dar am incercat si cu inca două puse peste primele dar merge mai greu. Intr-o zi calduroasă am topit si 8 rame cât am lucrat la stupi.

G. Iulian

Am adus stupii pe vatra, avem si primul semn bun:
Si o poza cu stupii in ultima zi in pastoral.

G. Iulian

Citat din: G. Iulian din Iunie 18, 2015, 08:09:48 PM
Topitorul meu solar după revizie :)
Azi am topit 8 rame cât am stat în stupină, mâine scot ceara - de obicei cca 2 kg - atât are capacitatea jgheabul topitorului.

G. Iulian

Aşa arată floarea soarelui azi, încet încet ne punem pe treabă:

G. Iulian

Cu aşa ceva fac eu fumul:
În prima poză cubuleţele respective sunt pentru aprins grătarul, în a doua şi a treia este rumeguşul presat pentru şeminee iar în ultima poză rezultatul.
Şi cuburile cât şi rumeguşul luate din Practiker. Nu rămân prea multe reziduri în afumător.