Producerea de miere marfa in cantitati foarte mari conform normelor U.E.

Creat de pharaonu75, Decembrie 08, 2012, 08:42:26 PM

« precedentul - următorul »

edy

Oricum astept scuzele tale publice cum am facut-o si eu asa ca barbat si ca OM.
Si daca nu este prima oara cand cineva te amenita cu prietenii sai asta ASTA DA DOVADA DE CE FEL DE OM  ESTI tu????!!!sau cum spunea cineva ai doar gura mare in rest nimic-adica ca sa traduc esti plin doar de gargara si mai toti apicultorii s-au c-am saturat de gargarismele tale din 2006 de cand umbli cu vrajeala si-ti ba-ti joc de ei cu filmatele tale care nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.
"Daca albinele nu ar fi fost-eu le-as fi inventat ", by edy

D006

Faza cu gargara poate o inteleg dar sa ajungi sa ameninti familia unui om , chiar si gargaragiu , este cale lunga !
  Si ca sa nu ma cauti mult timp ma gasesti in Ramnic pe strada Tudor Vladimirescu nr. 3.

PS. o mie de cuvinte nu fac cat o imagine (un film).

pharaonu75

Citat din: edy din Decembrie 10, 2012, 08:12:47 PM
... mai toti apicultorii s-au c-am saturat de gargarismele tale din 2006 de cand umbli cu vrajeala si-ti ba-ti joc de ei cu filmatele tale care nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.

Nu vreau sa fiu rautacios, insa ia uimeste-ne tu, Edy, cu cateva filme apicole de calitate, facute de tine!
Pana atunci, lasa-i pe altii sa traga concluziile cu privire la filmele lui Dragos! Din filmele lui, bune sau rele, au invatat apicultura multi... de la tine, insa, abia acum incep sa primeasca informatii!

P.S. Facusei candva o lista cu vreo 14 subiecte, pe care doreai sa le dezvolti pe forum, pentru a ne impartasi si noua cunostintele tale. Se mai aude ceva despre ea?

P.P.S. Te rog ca pe forumul acesta sa iti umfli doar muschii "apicoli". Pe ceilalti, de baiat de cartier, ti-i poti umfla oriunde in alta parte! Avem pretentia ca suntem oameni civilizati, iar tu incepi sa ameninti familia altuia, laudandu-te ca ai prieteni?  :nono: :nono:
Asa ceva nu se face, decat daca prin "Cizma" te ocupi cu altceva, decat cu apicultura!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Asta era lista:

1 - metode de producere a matcilor la nivel industrial;
2 - metoda roiurilor la pachet: producere, utilizare si avantaje;
3 - popularea stupilor cu roiuri la pachet;
4 - banca de regine: avantaje;
5 - producerea de miere marfa in cantitati foarte mari  si in conformitate cu normele U.E.;
6 - utilaje apicole si tehnologii in exploatarea familiilor de albine in Occident;
7 - apicultura in lume comparata cu cea de la noi;
8 - practicarea pastoralului in Occident;
9 - informatii practice si utile cu adrese de la cele mai mari firme apicole si producatoare de utilaje apicole din Italia, Franta, Germania, etc.;
10 - Apis Mellifica Ligustica - comportament si tehnici de intretinere a celei mai faimoase rase de albine din lume;
11 - producerea laptisorului de matca la nivel industrial si cu efort minim;
12 - tehnici de imbunatatire a pastoralului in Romania;
13 - metode de combatere a furtului de stupi;
14 - cum sa gestionam un numar foarte mare de stupi cu un efort redus prin simplificarea muncii noastre.

Dintre acestea, ai "atins" doar punctele 1, 2 si 11. Eu sunt foarte interesat si de restul!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

edy

Deci dupa acesta mica pauza ca sa ne mai incalzim putin spiritele sa trecem la treaba ,unde ramasesem??? Deci o alta metoda in a produce mai multa miere de la familiile noastre de albine este metoda roiurilor(nu a roiurilor ajutatoare si nici metoda lui nea frate Adam) acesta metoda consiste in formarea roiurilor din anul precedent pe 5-6 rame si intarirea lor in mod continuu cu rame de puiet sau miere,astfel ca la intrarea in iarna sa ocupe compact 6 rame Dadant.Aceste roiuri se intretin in casetine din polistirol de 6 rame ,casetine f.raspandite in multe tari din Occident.Desigur ca aceste roiuri vor fi formate cu regine tinere de o mare prolificitate si cu caracteristici genetice valoroase,in nici un caz nu vor fi folosite regine de roire .In primavara anului urmator acesti roi se vor stimula dupa metodele bine cunoscute(folosirea ceiurilor din plante medicinale la albine ajuta dar nu fac minuni,este mai bine zis o pierdere de timp ,si aceasta mentalitate care persista din timpuri stravechi este buna pentru hobisti-un adevarat profesionist nu se pierde cu astfel de lucruri care nu au nici o valoare economica).

pharaonu75

Nu vrei sa rupem acest subiect in doua?
Sa ramana unul cu Apis Mellifera Buckfast si altul cu producerea de miere marfa in cantitati foarte mari  si in conformitate cu normele U.E, adica exact pct 5 din lista ta, unde cred ca s-ar inscrie cel mai bine ceea ce ne spui despre roii iernati pe 5-6 rame care se unifica in primavara cu familia de baza?

Eu cred ca ar fi mai bine, pentru a nu amesteca ideile si a fi mai usor pentru toata lumea sa gaseasca informatiile dorite!
Esti de acord?

abeja

Cind  lupii au  urlat  un  pic  sa  trecut  la  suspendarea lor si  au  fost trimisi  pe  unde  si-au  gasit  casa.Nu  vreau  suspendarea  nimanui si  nu  castigam  nimic prin amenintari ,jigniri  si  alte lucruri.
Domnilor  administratori de  ce  nu  faceti  obligatoriu  ca  fiecare  user  sa-si  dea  datele si  sa  se  prezinte?

pharaonu75

Nu poti obliga pe nimeni ca sa isi dea datele pe forum! In plus, daca ar fi obligati sa o faca, ce garantie ai avea ca datele vor fi reale? Unii chiar s-au manifestat agresiv cand le-au fost solicitate cateva date... au spus ca sunt metode securiste!
Tine de bunul simt al fiecaruia sa furnizeze minimum de date!

Raposatul Gica Romanescu (Dumnezeu sa-l odihneasca) avea o metoda: nu discuta cu cei care nu aveau completate datele la profil... nu le raspundea la intrebari, nu le dadea niciun fel de informatii!
Cred ca daca am proceda cu totii asa, altfel ar sta lucrurile!

edy

Inainte cu 2-3 saptamani de marele cules aceste roiuri se echilibreaza(nu se tranzvazeaza in stupi dupa cum multi ar crede,ci se lasa in aceleasi casetine de polistirol)astfel ca toti aceste sa le spunem roiuri-familii vor avea 4 rame Dadant compacte cu puiet capacit si 2 rame cu miere si pastura/polen.In preajma marelui cules li se aduga escludiregina si cate un cat facut din polistirol sau din lemn in care stau 5 rame de cat(este si metoda "recoltarii in comun" cand se aseaza aproape doi roi ,se ridica capacul de la ei ,deasupra se pune o escludiregina pentru un stup de 12 rame si deasupra se pune un cat din lemn pentru o fam. de albine de 12 rame,iar acesti roi in timpul culesului vor culege impreuna nestingheriti,cu 25-40% in plus fata de un singur roi-o metoda foarte buna unde sporirea productiei de miere este garantata 100%).lASATI SA CULEAGA IN MOD INDIVIDUAL ACESTI ROI VOR AVEA NEVOIE CHIAR SI DE 6-7 DE ASTFEL DE CATURI CEEA CE REPREZINTA APROXIMATIV 3-4 CATURI NORMALE DIN LEMN.

edy

Explicatia reusitei cu succes al acestei metode este faptul ca albinele gasindu-se intr-un spatiu strans(metoda folosita si in cazul albinei de Buckfast-a se vedea capitolul respectiv) se vor dezvolta si vor "spinge "cat mai mult pe verticala(a se vedea si stupii pe 8 rame a marelui C.Antonescu) avand deci si matci tinere si prolofice ei vor avea un comportament si randament exploziv precum roii naturali abia recuperati de pe vreo creanga si sistemati in stupi cu faguri artificiali-(in cateva ziel acesti roi fac adevarate minuni!!!),in plus acesti roi avand grija de a asigura spatiul necesar depunerii pontei explosive a tinerei regine prin scoaterea odata la 7-10 zile de cate o rama cu puiet necapacit(si nu capacit-vom vedea de ce???) ACESTI ROI PE TOADA DURATA MARELUI CULES CHIAR DACA AR FI SA DUREZE SI 40 DE ZILE NU VOR ROI NICIODATA-va garanteaza nea Edy(numai daca respectati "a la carte" cele descrise mai sus) ei doar vor culege si iar culege,cu o productie de pana la 30% mai mare decat familiile de albine pe 10 rame Dadant.

edy

antiopa din ardeal

Citat din: edy din Decembrie 09, 2012, 08:15:41 PM
.............................,am avut familli care doar la salcam au dat 100 kg miere dar media pe stupina a fost de 25-30 kg,deci o diferenta uriasa.

Chiar e posibil ? Si asta daca am inteles bine la stationar. Va rog sa detaliati daca se poate despre baza melifera, marimea stupului record, durata de inflorire a salcamului etc.

sfantul spiridon

100 de kg e ceva
sunt impresionat
o sa-mi bat albinele sa priceapa matca
eu am inteles din experienta mea ca:
-daca am baza melifera, am miere, puiet, pastura..fericire
-cu o regina buna toate sunt .....bune
nu pricep cum as scoate la salcam atat cu toate ca salcamul la mine tine 12 zile/ 7-8 zile bune si f. bune
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

abeja

:bravo:Ce  intrebari si  ce  amuzanta  vin  din  laturi.Oare d-l  Edy vorbea  de  deriva  albinelor,nu?

valter

Multi, majoritatea din cei ce ma cunosc, o sa zica ''asta e prieten cu doctorul(dragos 200]'' si vrea sa-l faca pe edy...nu nicidecum.
Vreti solutia ideala pentru miere multa, EU, cu capra satula si varza in butoi murata.

Solutiile lui edy le cunoaste oricine citeste o carte, revista si constata...
Treaba majora o reprezinta:
-vrei...vei si putea;
-ai cu ce ...vei reusi;
-ai informatie, la secunda, terenul pe care-l calci e solid;
Munca, perseverenta, tenacitate...un gram de productie in plus.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.