Cum se schimba viata d-voastra, sub administratia USL?

Creat de NiKoN, Decembrie 10, 2012, 05:59:52 PM

« precedentul - următorul »

D006

Fiul meu cel mare este elev la un colegiu din top 10 pe Romania . Nimeni niciodata nu mi-a cerut nici macar un leuț pentru diverse chestii gen curatenie sau paza.
  Apropo de perfectionare , poti sa fii cel mai bun fizician de pe planeta , daca nu stii pedagogie nu poti transmite conostintele tale catre un copil de 14 ani . Metodele de predare se schimba de la an la an precum si programa scolara .Unde mai pui si activitatile extrascolare !

bio

TDI

Dragos, nu ti s-a cerut, dar - cat ai dat? Bacşiş! Şi nu neaparat bani..

Vyktor

Citat din: dany 1 din Ianuarie 16, 2015, 10:08:06 AM
Va  salut  cu  respect,
Am  citit   si  eu  toate  postarile  pe  acest  subiect si  dupa  cum  se  vede  nu  am  reusit  sa  ma  abtin......
Intai  de  toate  vreau  sa  va  reamintesc   ca  traim  in  ROMANIA,  intai  de toate vreau  sa  va  spun  ca  sunt  probleme mari  in  toate domeniile profesionale, si mai  ales    ca  bugetar.  Din  fericire am  cunostinte  si  chiar  prieteni   cu  diferite  profesii  si  toti  s e plang   si  toti  au  dreptate.
Pt  ca  tot  era vb  de  profesori,  toti  ii  acuza  ca  isi rotunjesc  veniturile  din  meditatii  .  Si  care  e  problema?
Cand  acel  profesor  facea  o  facultate  si  invata  5000-6000  de  pagini ,  asa  cum  zice  OROLES,  tu  cel  care  acuzi spargeai  seminte  pe  sacun  in  fata  portii  sau  eventual  jucai  o  tabla.
Altii  se    uita  chioras  ca  un  medic  pe  langa salariul  de  la  stat  are  un  cabinet  individual  de  unde  mai  baga  niste bani  in  buzunar.  La  fel  spun ,  el  s-a  chinuit  in  facultate  5 -6 ani  iar  tu  acuzatorule trecusei  de  stadiul  spartului  de  seminte si  erai  undeva  pe  la  CLUBURILE  DE  NOAPTE.  Dar  saracia   si  foamea  cand ajunge  la  gat  si  vede    unde  a  ajuns  el  ca  individ ,  isi  pune  intrebarea  de  ce  eu  am  ajuns  asa  si X  nu ?  Aici  este  momentul  cand  ROMANUL  se  uita  in  ograda  celuilat  si  incepe  sa  acuze  si  sa  vada  realitatea  pe  care  o  doreste.
Nu  pot  sa  nu-i  dau  dreptate  si  celui  care  toata  ziua  da  cu  tarnacopul  d e dimineata   pana  seara  si  la  sfarsitul  lunii   primeste  700  sau  800 de  lei. Are   dreptate  cand  zice  ca primeste  foarte  putini  bani    in  comparatie cu  un  dr  sau  un profesor desi  si  el  munceste  si  pe  buna  dreptate  ar  merita  mai  mult ,  dar  aici  va  reamintesc  ca  traim  in  ROMANIA    si  nu  e  vina niciunuia  dintre  noi   ca  nu  suntem remunerati  si  apreciati  corect la  adevarata  valoare  a  fiecaruia.
Daca  am  ,, POLUAT,,  va  rog  sa  ma  scuzati !

Cei care isi fac treaba neconditionat nu putem decat sa ne inclinam in fata lor. Dar sa nu mi spui ca nu cunosti,  sau nu cunoasteti cazuri in care unii profesori la clasa mai mult simuleaza predarea pentru ca elevii sa mearga,culmea, tot la ei, sa faca meditatii. Acelasi lucru se intampla si cu medicii care  iti "recomanda" cabinetul individual.

D006

Citat din: TDI din Ianuarie 16, 2015, 04:49:27 PM
Nici macar atat ! să  stii ca in Romania incă mai exista școli unde carte este carte si ordinea ordine .
  Daca este sa bag bani in ceva bag in meditatii , nu poti sa ai un copil bine pregatie daca nu face si ore suplimentare cu oameni superbazati pe domeniul lor. Credeti ca 4 ore de matematica pe saptamana sunt suficiente pentru un junior in ziua de azi ? Eu zic ca nu !

dany 1

Citat din: Vyktor din Ianuarie 16, 2015, 05:04:34 PM
Citat din: dany 1 din Ianuarie 16, 2015, 10:08:06 AM
Va  salut  cu  respect,
Am  citit   si  eu  toate  postarile  pe  acest  subiect si  dupa  cum  se  vede  nu  am  reusit  sa  ma  abtin......
Intai  de  toate  vreau  sa  va  reamintesc   ca  traim  in  ROMANIA,  intai  de toate vreau  sa  va  spun  ca  sunt  probleme mari  in  toate domeniile profesionale, si mai  ales    ca  bugetar.  Din  fericire am  cunostinte  si  chiar  prieteni   cu  diferite  profesii  si  toti  s e plang   si  toti  au  dreptate.
Pt  ca  tot  era vb  de  profesori,  toti  ii  acuza  ca  isi rotunjesc  veniturile  din  meditatii  .  Si  care  e  problema?
Cand  acel  profesor  facea  o  facultate  si  invata  5000-6000  de  pagini ,  asa  cum  zice  OROLES,  tu  cel  care  acuzi spargeai  seminte  pe  sacun  in  fata  portii  sau  eventual  jucai  o  tabla.
Altii  se    uita  chioras  ca  un  medic  pe  langa salariul  de  la  stat  are  un  cabinet  individual  de  unde  mai  baga  niste bani  in  buzunar.  La  fel  spun ,  el  s-a  chinuit  in  facultate  5 -6 ani  iar  tu  acuzatorule trecusei  de  stadiul  spartului  de  seminte si  erai  undeva  pe  la  CLUBURILE  DE  NOAPTE.  Dar  saracia   si  foamea  cand ajunge  la  gat  si  vede    unde  a  ajuns  el  ca  individ ,  isi  pune  intrebarea  de  ce  eu  am  ajuns  asa  si X  nu ?  Aici  este  momentul  cand  ROMANUL  se  uita  in  ograda  celuilat  si  incepe  sa  acuze  si  sa  vada  realitatea  pe  care  o  doreste.
Nu  pot  sa  nu-i  dau  dreptate  si  celui  care  toata  ziua  da  cu  tarnacopul  d e dimineata   pana  seara  si  la  sfarsitul  lunii   primeste  700  sau  800 de  lei. Are   dreptate  cand  zice  ca primeste  foarte  putini  bani    in  comparatie cu  un  dr  sau  un profesor desi  si  el  munceste  si  pe  buna  dreptate  ar  merita  mai  mult ,  dar  aici  va  reamintesc  ca  traim  in  ROMANIA    si  nu  e  vina niciunuia  dintre  noi   ca  nu  suntem remunerati  si  apreciati  corect la  adevarata  valoare  a  fiecaruia.
Daca  am  ,, POLUAT,,  va  rog  sa  ma  scuzati !

Cei care isi fac treaba neconditionat nu putem decat sa ne inclinam in fata lor. Dar sa nu mi spui ca nu cunosti,  sau nu cunoasteti cazuri in care unii profesori la clasa mai mult simuleaza predarea pentru ca elevii sa mearga,culmea, tot la ei, sa faca meditatii. Acelasi lucru se intampla si cu medicii care  iti "recomanda" cabinetul individual.

Dupa  cum  spuneam....traim  in  ROMANIA.  Daca  profesorii  ar  fi  platiti bine nu  ar  mai  indemna  copii  sa   vina  la  ei  la  meditatii  si  exemplele  pot  continua.
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

NiKoN

Iar daca elevii nu ar veni la ore doar pentru caterinca, fumat+prin baie, baut cafele la automat, servit bere la chioscul din colt, tastat pe smartphone, strangulat colegi cu fularul, ar fi si mai bine! Sa nu fim ipocriti! Ce rezultate sa ai astazi in educatie cand tineretul se cultiva pe facebook, invata sa scrie si sa citeasca cu tz si alte tampenii? Cand eram in generala rula serialul Salvati de clopotel si ne miram cat de diferiti eram fata de generatiile americane, cat de liberi si impertinenti erau in raport cu dascalii lor. Acum cred ca personajele din serial erau chiar cuviincioase in balanta cu ceea ce vedem astazi in scolile romanesti.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

bio

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 16, 2015, 06:07:48 PM
......
  Daca este sa bag bani in ceva bag in meditatii , nu poti sa ai un copil bine pregatie daca nu face si ore suplimentare cu oameni superbazati pe domeniul lor. Credeti ca 4 ore de matematica pe saptamana sunt suficiente pentru un junior in ziua de azi ? Eu zic ca nu !

Nu sunt adeptul meditatiilor ...meditatiile ?... - un moft......meditatiile poate sunt bune, dar numai dupa ce acel copil este intii atent la clasa si apoi singurel acasa rezolva  probleme fara numar . Rezultatele se obtin cu munca ... multa munca.
..imi aduc aminte de un elev  al anilor '80-'84 care a fost atent la clasa....acasa, facea probleme fara numar si a avut rezultate bune pentru aceea vreme , a ajuns la olimpiada pe tara de matematica si a luat si 10 curat la bacalaureat la matematica si la mijlocul anilor 80 era nota destul de rara .... ca se dadeau greu .Si toate rezultatele fara o ora de meditatie, doar multe ore de studiu individual .

Tot asa l-am invatat si pe fimiu ala mare si cu mult studiu individual a terminat si el ca taica'su academia militara ,  fara o ora de meditatie .

Citat din: TDI din Ianuarie 16, 2015, 04:49:27 PM

Cinde vine vremea  sa dai copilul la scoala generala... trebuie sa-l dai la scoala de cartier.
.....eu pentru a-l putea da la scoala, care a dorit sotia pe cel mic, a trebuit sa cumpar un apartament in zona acelei scoli sa-si faca sotia buletinul pe aceea adresa....:(...ca la mine in localitate la scolile generale se primesc strict copii care stau in zona .
..iar corespunzator adresei la care locuiesc in Fetesti trebuia dat la o scoala de cartier, mai slab cotata .

cucubau

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 16, 2015, 11:30:30 AM
Cucu baule se vede ca habar nu ai cu ce se manaca invatamantul ! in urmatorii 10 ani numarul elevilor se va reduce cu 40%. Deja incep sa se inchida scoli si licee sau scad numarul de clase acolo unde se poate .Asa ca numarul prosefesorilor se va reduce in mod natural prin disparitia unitatilor de invatamant.
  Problema grava este ca un tanar de perspectiva nu vrea sa mearga la Universitate pt. a deveni profesor deoarece il asteapta un salariu de mizerie , conditii proaste in scoli , elevi din ce in ce mai slab mobilati intelectual .
Sa admitem ca ati avea dreptate in cea ce priveste viitorul , dar cum ramane cu prezentul , generatii intregi de copii au fost sacrificati prin educatie superficiala datorata ignorantei mai marilor sistemului. Cum ramane cu copiii  a caror parinti nu-si pot permite sa plateasca pentru incompetenta fomistilor din sistem , care or se fac ca isi fac treaba,ori nu pot.
Pentru ei viitorul este incert .In cea ce priveste dota intelectuala , este deajuns un fomist al sistemului sa-i taie elanul in primi ani de scoala ,ca apoi sa fie etichetat ca irecuperabil .

pad3

chiar nu stiu ce vorbiti voi aici. e o parere nationala, ca si spaga in sanatate. majoritatea se grabeste sa generalizeze si in dorinta de a impunge capra vecinului fiecare gaseste cate un exemplu negativ sa il aseze pe piedestalul incompetentei invatamantului romanesc. iote eu am alta parere si ca sa nu fiu acuzat de subiectivism va spun raspicat ca nu am in sistem rude de gradul I,II,III. am in schimb un baiat intr-a VI si o fata intr-a XII. din cand in cand mai sunt solicitat sa ii ajut la diverse teme si mereu raman interzis de nivelul de complexitate al manualelor, comparativ cu ce faceam eu acum 30 de ani. de ex geografia clasa a VII are informatii pe care nu le-am gasit in manualul meu de liceu brr(in sinea mea ii plang de mila pustiului insa generatiile aste de-acum au o capacitate de a retine informatia mai mare ca varfurile generatiei decreteilor). i-am dat fetei culegerea de mate-fizica cu subiecte de admitere la fac, din care am lucrat eu. a zis c-o iau la misto, asa ceva nu mai fac nici in clasa (si-mi aduc aminte cum ma luptam pe vremuri cu unele probleme cate o zi interaga)
totusi ramane un punct unde sunt deficitari. intelegerea unui principiu (fenomen): datorita volumului mare de teorie nu se mai bate moneda pe explicarea detaliata si argumentata logic a principiilor de baza. din acest motiv, probabil, unii au nevoie de lectii in particular.

evident, sunt constient ca lucrurile pot fi mult diferite in alte locuri, chiar si la ai mei sunt profesori care nu nimic in comun cu pedagogia, insa eu am dorit sa subliniez ca ar trebui sa fim mai retinuti cu generalizarile astea care parca au devenit stereotipii ale societatii care voteaza psd in fata birtului
somnul ratiunii naste monstri

bio

....acum inteleg eu statisticile cu promovabilitatea la bac a generatiilor de acum:.. =))...sunt copii prea destepti...
Citat din: pad3 din Ianuarie 16, 2015, 09:18:07 PM
..... insa generatiile aste de-acum au o capacitate de a retine informatia mai mare ca varfurile generatiei decreteilor).

Copii or fi destepti, dar rezultatele de la bac spun pe de departe altceva, consider ca bacul  el este examenul suprem a muncii unui elev la cit a reusit el sa invete, sa fie invatat de catre dascali,  in 12 ani de scoala....

..... si daca rezultatele la nivel national sunt asa cum le stim cu totii de ce incercam sa ne amagim  ?

.....ani de zile copii au fost invatati sa fure examenul de bac .... au fost invatati si li s-a permis sa fure chiar de catre dascalii lor care in loc sa ii invete carte 12 ani de zile, ii invatau sa fure bac-ul.

S-a ajuns la sistemul de supraveghere video la bac, deoarece restul societatii nu mai putea accepta ce se intimpla in sistemul de invatamint....
..este ??...sau nu este ??.. o stare generalizata de incompententa a invatamintului romanesc.

Din fericire  mai sunt si cazuri de dascali onesti...dar am impresia ca sunt doar exceptii . ...sper ca pe viitor ca lucrurile sa se indrepte.

Kov iulian

Citat din: bio din Ianuarie 17, 2015, 12:16:48 PM
....acum inteleg eu statisticile cu promovabilitatea la bac a generatiilor de acum:.. =))...sunt copii prea destepti...
Citat din: pad3 din Ianuarie 16, 2015, 09:18:07 PM
..... insa generatiile aste de-acum au o capacitate de a retine informatia mai mare ca varfurile generatiei decreteilor).

Copii or fi destepti, dar rezultatele de la bac spun pe de departe altceva, consider ca bacul  el este examenul suprem a muncii unui elev la cit a reusit el sa invete, sa fie invatat de catre dascali,  in 12 ani de scoala....

..... si daca rezultatele la nivel national sunt asa cum le stim cu totii de ce incercam sa ne amagim  ?

.....ani de zile copii au fost invatati sa fure examenul de bac .... au fost invatati si li s-a permis sa fure chiar de catre dascalii lor care in loc sa ii invete carte 12 ani de zile, ii invatau sa fure bac-ul.

S-a ajuns la sistemul de supraveghere video la bac, deoarece restul societatii nu mai putea accepta ce se intimpla in sistemul de invatamint....
..este ??...sau nu este ??.. o stare generalizata de incompententa a invatamintului romanesc.

Din fericire  mai sunt si cazuri de dascali onesti...dar am impresia ca sunt doar exceptii . ...sper ca pe viitor ca lucrurile sa se indrepte.

Ia uite ce zice si asta si la ei cam tot la fel.

Ken Robinson: Cum scoatem învățămîntul din Valea Morții?

http://www.ted.com/talks/ken_robinson_how_to_escape_education_s_death_valley?language=ro

pad3

Citat din: bio din Ianuarie 17, 2015, 12:16:48 PM

uiti ca au fost desfiintate scolile de meserii. singura varianta a unui absolvent de 8 clase e liceul. daca cei care au alte abilitati decat cele intelectuale ar fi putut opta ptr alta forma de invatamant atunci cu siguranta altul ar fi fost procentul de promovabilitate; unul care sa-i placa si lui nea bio.
tu pui greselile sistemului (a clasei politice) pe umerii elevilor. poi e corect nenea bio? pe vremea noastra locurile la tr II reprezentau sub 30% din nr elevilor din generatie. daca ar fi facut toti liceu poti socoti ce procent de promovabilitate ar fi avut tovarasu? shit bio sunt convins ca ai capacitatea de a separa orzul de neghina.

si ca sa fiu nitel rautacios: stii camera aia care-ti tot ridica tie probleme? dai-o putin baiatului s-o chinuie si a doua zi o sa aiba cine sa te invete. atunci sa-i zici lui ca generatiile din ziua de azi nu mai fac carte.  :D
somnul ratiunii naste monstri

Kov iulian

Tipul asta la 14 ani si-a construit singur acasa un reactor nuclear. :D :D :D :D

https://www.ted.com/talks/taylor_wilson_yup_i_built_a_nuclear_fusion_reactor?language=ro

la 19 ani cerceteaza si testeaza un nou tip de reactor nuclear cu sare lichida mult mai sigur ca cele clasice.

https://www.ted.com/talks/taylor_wilson_my_radical_plan_for_small_nuclear_fission_reactors?language=ro

dredd

vorba multa, saracia omului!

trebuie sa fi cretin sa sustii ca profesorii castiga mult. unde nu bagi bani, nici performanta nu e.