Vremea in iarna 2012-2013

Creat de bucovineanu, Decembrie 09, 2012, 01:44:17 PM

« precedentul - următorul »

Nea Costica din Buzau

Asa era sambata in livada si stupina mea  :uimit:
Dupa cateva minute, au iesit si unele albine sa vada despre ce-i vorba  =))
Iar duminica, caldut dar cu vant, am vazut carand polen la 6-7 familii. Am in gradina cateva sute de ghiocei, erau vizitati de albine, dar nu am reusit sa fac poze.
Tot in livada am semanat spanac pe care l-am acoperit cu folie pe timp de iarna si acum am strans-o pe o latura, de acolo se adapau albinele, niciuna la adapatorul meu pana nu am pus o rama cu miere pe care am pus si sirop  :wink2:
Sanatate la toti  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

bucovineanu

Nu e bine domn Costica, nu e bine.  :smile: Nu e bine de umblat primavara cu rame cu miere in stupina. Se poate declansa usor furtisag.

RazvanTi

si la mine la stupina a tras un 5 minute de ninsoare. dupa ce a burat toata dimineata.
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

Nea Costica din Buzau

Citat din: bucovineanu din Martie 04, 2013, 10:43:55 AM
Nu e bine domn Costica, nu e bine.  :smile: Nu e bine de umblat primavara cu rame cu miere in stupina. Se poate declansa usor furtisag.

La cate prostii mari fac eu asta-i mizilic  =))
Am luat masuri preventive;
- au miere suficienta
- au turta la botic
- cred ca au puiet, pt ca au iesit putine la polen si apa
- au fost supravegheate atent

Mai facem si ,, esperente'', cand ,,avem limbrici'' vorba lui Adi [Alt stupar]

Oricum va multumesc, chiar daca e interzisa violenta impotriva elevilor de catre profesor, o intindere de urechi face bine  :rotfl: :rotfl:
Sanatate sa aveti  :hi:

bucovineanu

Citat din: Nea Costica din Buzau din Aprilie 26, 1974, 10:21:03 PMquote
Oricum va multumesc, chiar daca e interzisa violenta impotriva elevilor de catre profesor, o intindere de urechi face bine  :rotfl: :rotfl:
Sanatate sa aveti  :hi:
Eu cand umblam la scoala era permisa si bataia. Sunt mai conservator si de aceea mi-am permis.

bucovineanu

La mine e inca iarna si sunt in asteptarea  zborului de curatire. Bine ar fi daca ar zbura numai dupa ce se topeste toata zapada. Sper ca vineri vor zbura si la noi, daca nu se vor razgandi cei de la meteo pana atunci.  :smile:

cipriene

in week-end vom avea in sud, sud-est temperaturi de 19-20 grade, urmand ca de mircurea viitoare sa avem temperaturi negative si ziua, chiar viscol cu 15-20 cm de zapada
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

bucovineanu

La mine nu au zburat nici astazi. Mai sunt zone din tara unde albinele nu au avut inca zbor de curatire? Maine se anunta 11-12 grade dar inorat. Zborul se amana, cred dupa 20 martie.

Marius-ursulakhe

Dragi colegi am o nedumerire si as dori sa va intreb ce ati face voi:
am facut aseara o tura din 3 kg de zahar pudra si miere si am bagat 50 ml de protofil
Intrebarea mea este-sa mai dau la albine turta ca la noi in zona albinele peste zi zboara si imi este frica de un  furtisag si sant tot la lucru zilele aste ? voi ce ziceti?

jenica67

La Resita zboara albinele deja normal, de vinerea trecuta. Eu am albinele la sat la 25 de km, dar ma uit la lucru in iarba, unde sunt inflorite niste flori mici albastre si care sunt pline de albine. Acum au inceput sa apara niste pupi albi, care in zilele urmatoare precis o sa fie si astea inflorite. Am vazut albinele ca aveau, graunjoare de polen pe picioare. Deci este bine. Maine este anuntat 16 gr, dar poimaine pana la 19 gr.
   ursulakhe, turtele nu provoaca furtisag. Nici siropul nu provoaca, daca este dat in pongi la rola.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

johnysibiu

Ideal ar fi sa dai sirop.Tine urdinisul mic si baga mare !

Nea Costica din Buzau

Aseara erau 6 grade afara, stiam o familie ca a luat in primire repejor turta si m-am dus sa vad daca a terminat-o sa-i bag o rama cu miere de la rezerva.
Intradevar turta era pe terminate [nu e in poze aceasta fom], am ridicat putin folia de pe diafragma si ultima rama, am dezlipit ultima rama si am tras-o afara, erau cateva albine pe ea dar era plina cu miere capacita pe ambele parti. Am descapacit putin pe o parte si am pus-o la loc cu partea descapacita catre cuib. I-am verificat pe toti prin folie, doar 2 nu incepusera turta, am facut cateva poze.
Concluzia este ca au hrana suficienta.
La un roi am vazut albina foarte multa, toate intervalele pline [asa a fost si cand l-am strans], si nu stiu ce sa fac, pt ca la sfarsit de saptamana vreau sa umblu la toti. E cel din ultima poza, dar cand am ridicat paturica de pe folie s-au retras pe intervale.
Adica, in ce situatie trebuie sa mai adaug o rama, sau sa scot? In mare stiu si eu dar vreau sa-mi dati curaj  :wink2:
Multumesc d-lui Bucovineanu pt raspunsul dat la intrebarea despre vase pt miere  :hi:

mape 48-petru manea

in aceasta perioada puterea familiei scade nu creste, deci trebuie sa scoti rama nu sa bagi
Bucovineanu a explicat fenomenul pe undeva recent
Adica mai multe albine (batrane ) mor decat albine care eclozeaza  :hi:

Nea Costica din Buzau

Citat din: mape 48 din Martie 07, 2013, 06:15:23 PM
in aceasta perioada puterea familiei scade nu creste, deci trebuie sa scoti rama nu sa bagi
Bucovineanu a explicat fenomenul pe undeva recent
Adica mai multe albine (batrane ) mor decat albine care eclozeaza  :hi:
Multumesc Petrica  :hi:
Cand doresc sa fac o lucrare in stupi de importanta deosebita, cum este restrangerea cuibului primavara, imi iau masuri suplimentare, adica sa fiu in stare sa fac bine lucrarea.
M-a emotionat un tanar [cred ca 27 ani], care a vazut pozele mele pe Stuparitul a sesizat importanta
interventiei spuse de tine si mi-a trimis un Pm cum sa procedez  :wink2:
Va multumesc la amandoi  :hi:
PS am sa spun si sa arat ce a iesit  :smile:

johnysibiu

Stai bland! Nu fixa termene.Apicultura este ramura a agriculturii (tine minte forever) deci etapele de lucru se stabilesc cum cere lucru, adica vremea.Rabdare, Infofoleala si papa la maxim.