Vremea in iarna 2012-2013

Creat de bucovineanu, Decembrie 09, 2012, 01:44:17 PM

« precedentul - următorul »

stefan1

Citat din: Aurel din Ianuarie 11, 2013, 11:02:39 PM
Acuma pe moment mi-a venit o idee. Astia de la armata au casat echipament militar ,printre care si foi de cort si l-au dat la primarii.Urmeaza sa iau legatura cu primarul sa le imprumut pentru citeva zile si citeva prelate pe care le mai am eu si treaba e rezolvata.De sar incalzi acum sa iasa la plimbare. Cu paiele era mai complicat pentru situatia mea. Am folosit si eu metoda acu 2 ani dar situatia era cu totul alta .Stupii arau in sat zapada era mare dar era plata . Acuma am niste munti , stupii fiind in cimp si viscolul si-a facut efectul ."Da-i doamne mintea omului de pe urma." :hi:

Vezi numai ca la un zbor de curatire albinele murdaresc tot din jur. O sa-i duci la primar prelatele cu picatele si bine parfumate. In general e greu sa elimini toata zapada de pe vatra stupinei. Probleme mai serioase sunt daca balteste apa in fata stupilor, ca acolo se pot ineca albine. Atunci e bine sa se puna paie, dar sigur ca si daca sunt peste zapada ajuta albinele care acum sunt slabite si se aseaza pe unde apuca sa se odihneasca si sa se curete.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Nea Costica din Buzau

Duminica 13 ian, am urmarit evolutia temperatura in fata stupilor.
De la 12 a inceput sa creasca, la 13 era in jur de + 15-20 grade, incepuse sa iasa, una doua si atunci am dat toate capacele jos [podisoarele sunt acoperite complet cu presuri, lavete tesute,  ziare etc], toate carpele de pe podisoare uscate.
Le-am pus si covorul rosu, in zadar, a venit un aer rece si am pus imediat capacele, alt zbor ratat.
Azi am inceput seviciul, si e imposibil sa le mai ajut, in schimb am presarat aproape doua galeti de cenusa [sa traiesti Un om  :smile:]in fata lor, si zapada e pe sfarsite.
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

bucovineanu

Daca e soare si temperatura ajunge la 10 grade la umbra sunt sanse sa iasa la zbor. Daca la umbra temperatura e mai mica, mai bine le lasam in pace, chiar daca le scormonim le facem mai mult rau, nu vor iesi. Ele au "termometrul" lor si stiu cand trebuie sa iasa.

cristi ciuc

Şi eu le aştept să iasă..., dar slabe şanse, după cum arată prognozele,... mai ales la M. Ciuc.

marius_vfp

sa speram ca macar miercuri va fi mai frumos si vor iesi , si eu le astept cu drag :)
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Nea Costica din Buzau

Sper sa nu le fii deranjat, ca am umblat usor cu capacele, iar podisoarele erau acoperite cu toale, deci nici zgomot nu a juns la ele.
Am constatat un lucru pe care nu l-am citit nicaieri[nu ca n-ar fii scris]; pitigoii ciocane la urdinis [aud torsul albinelor], daca temperatura permite, unele ametite merg  la urdinis ei actioneaza [ca in povestea ,,Capra cu trei iezi''  :surprised:]
Un an bun domnului Bucovineanu, si celorlati colegi de pe acest topic!!  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

bucovineanu

Multumesc pentru urare si sa dea Dumnezeu un an mai bun pentru toata lumea.

Toma Sergiu

Maine se anunta zi frumoasa !!!!!  :yes:

relutu

Asteptam ziua de miercuri mai ceva ca sfarsitul lumii :bzz: :rotfl:

D006

Pana acum avem iarna ideala daca o tine tot asa la 1 martie trebuie sa intram in forta la munca in stupi.  pana una alta astept zapada de la sfarsitul saptamanii.

bio

Dragosh..??..la voi a fost zbor de curatire ceva in 2013.>??

uite la mine azi in stupina..

D006

au avut doua ocazii , chiar si azi . dar au consumat asa putin incat nu se omoara sa iasa la zbor . Doar aricii pe trei rame se inghesuie la zbor.

bio

..in zona mea,nu au mai zburat de vreo 6 saptamini albinele si azi au profitat ...de pe la sfirsitul lunii noiembrie.

Am albinele in doua locatii.... albinele care le am intr-o padure au zburat....a fost cred si un 11-12 grade in aceea poienita din mijlocul padurii in plin soare.

La pavilionul care il am intr-o ferma la vreo 30 km distanta de cealalta locatie a fost mai racoare si nu a zburat nik... Nu il pot baga in padure ca este mai mare acel pavilion si iernez cu el pe unde apuc.

relutu

Norocosilor,la mine nu s-a dat voie la sbor din cauza cetii. :yahoo_cry: :yahoo_cry:

johnysibiu

Fratilor, pe la Sibiu a venit vara ieri!  Am avut zbor de curatire intens si nici n-am umblat la podisoare. Am avut 12gr Celsius in boacaza unde tin sculele.

Avem motiv de facut turte!