Stupii lui Gabriel26do

Creat de gabriel26do, Noiembrie 25, 2012, 09:30:04 AM

« precedentul - următorul »

gabriel26do

multumesc domnu Stefan, incercam sa facem ceva frumos, pe cit reusim nu stim. daca va place dati un semn.
SunPhoto     YouTube

marius_vfp

intrebare intrebatoare , auzi daca ne place ,  :) :), oare ne place ,

va trebui sa ne spui secretul , metoda prin care ai realizato pas cu pas , apoi cum ai obtinut culorile , cam tot ce poti sa spui despre metoda de realizare , ce fel de materiale ai folisit , ceara naturala etc..

in general sunt un impatimit al lumanarilor , lumanarea de mai jos e adusa din spania , am cumparat nenumarate lumanari de la ei . poate iti inspir o ideea , lumanarea din foto are flori naturale in ea e din 2004 si inca miroase puternic si acum.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

gabriel26do

in lumanarile pe care le fac eu se gaseste 3 tipuri de parafina,1. parafina pt miez(cea care arde), 2.parafina pt culori (strat), 3. parafina pt culoare alba (strat). miezul se face intr-o matrita dupa care este "scaldat" in parafina colorata (2-3 straturi), parafina alba (6-8 straturi), iar culoare si tot asa, depinde de ce model vrei sa ai in sectiune. un amanunt important este temperatura pe care trebuie sa o aibe parafina, cea colorata 80 - 85 grade celsius, cea alba 60-65 grade celsius. apoi urmeaza taiatul - sculptatul in functie de model(aici e o mare problema pina se da mana).daca vrei sa te apuci de asa ceva mai discutam ...ca..."nu e chiar asa cum crede lumea" salutare.
SunPhoto     YouTube

marius_vfp

lumanarile sunt o placere, nu ca mas apuca de maine de acest lucru , doar ca hobby,
spor la treburi sanatate multa .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

gabriel26do

primul polen 2013
SunPhoto     YouTube

pharaonu75

Dezmorteala in stupina! :wink2:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Hermannstadt

Neata buna,
     in prima poza pe lada albastra apare un carton prins in 2 pioneze, pt ce este acesta ?

Numai bine!
:hi: :hi: :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

pharaonu75

In primavara anului trecut, acea cutie a adapostit 2 roi nou-formati. Urdinisul era impartit in 2, la mijloc avand si o tabla care impiedica albinele sa treaca de la un urdinis la altul! Si pentru ca acei roi nu aveau matci ci doar botci, am prins acea bucata de carton ca reper pentru a evita ratacirea matcilor iesite ulterior la imperechere. (fata stupului este in intregime albastra, iar matcile se puteau rataci usor, intrand in roiul strain, pentru ca nu se puteau ghida dupa culoare, asa ca le-am dat eu un element de asimetrie...  :D )
Matcile s-au imperecheat, nu s-au ratacit, tabla separatoare de la urdinis a fost luata, insa cartonul a ramas!

P.S. Roii si stupul sunt ale lui Gabriel26do (finul), iar eu nu am facut decat sa ma bag in seama cu pionezele  :dinti:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

gabriel26do

salutare. ms nasu pt explicatii date colegului. sanatate
SunPhoto     YouTube

Hermannstadt

Am inteles, din cand in cand mai trebuiesc si ele ajutate saracutele ca sunt mici si ele  :D

Trebuie sa vad sa-i dau si eu microbul finului meu poate ce stii.... :bzz: :bzz: :bzz:

Numai bine va doresc domnilor!
:hi: :hi: :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

gabriel26do

Salutare. Am sa incerc sa realizez un dispozitiv pentru descapacit, in prima faza am realizat cutitul din inox cu teava prin care va trece abur (pt a incalzi cutitul propriu zis) si cu suruburi pentru reglare. Ideea nu a fost proprie, preluata, dar una foarte buna pentru oricare apicultor.
SunPhoto     YouTube

pharaonu75

Dau o :beer: daca, atunci cand va fi gata, ma lasi si pe mine sa-mi descapacesc ramele cu el! :D

gabriel26do

Pharaoane adica nasule cred ca te va costa mai mult de o bere aceasta placere
SunPhoto     YouTube

gabriel26do

Cam asa va arata la final (cred)
SunPhoto     YouTube

pharaonu75

Citat din: gabriel26do din Martie 23, 2013, 09:17:34 PM
...te va costa mai mult de o bere aceasta placere

Hai ma, ca dau doua beri! =)) =))