PNA 2014-2016

Creat de costelinni, Noiembrie 22, 2012, 10:58:55 AM

« precedentul - următorul »

filip

Zilele trecute am discutat cu un presedinte de Asociatie care are sute de apicultori,anul trecut a avut 35 dosare de subventie pentru medicamente.
Tot timpul apar chichite noi astfel ca multi constata ca drumurile costa mai mult decat banii efectiv.
Si totusi care e institutia care produce regine Carpatine autentice pentru doritori?
Cumparare contracost nu prin PNA.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

romikele

tinumaftei

Filip, toata lumea produce regine si le numeste dupa cum doreste clientul!

romikele

ACA este singura din tara care produce elita, cu pedigree.

filip

Citat din: romikele din Martie 16, 2016, 05:06:58 PM
Ai auzit de ACA?  :razz: :hi:
In ultimii ani am facut diferite demersuri,odata a fost timpul de vina nu s-o imperechiat matcile,in alt an alte probleme.
Sa nu uitam ca multe puncte au fost inchise.
E drept ca novicilor li se livreaza regine sub denumirea dorintelor.
Cat de autentice sunt nu doresc sa discut.
Ori atat timp cat o regina insamantata artificial costa 500 lei cat o fam de albine iar alta imperechiata natural costa de 10 ori mai putin.
E clar ca o rasa pura Carpatina e pe cale de disparitie..........
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

tinumaftei

Dumneata vorbesti de RASA PURA CARPATINA cand ea este de fapt o maidaneza cu acte de la ANZ!
Rasa pura! de cand a devenit Romania insula?

filip

Citat din: tinumaftei din Martie 16, 2016, 05:24:16 PM
Dumneata vorbesti de RASA PURA CARPATINA cand ea este de fapt o maidaneza cu acte de la ANZ!
Se pot imperechia in Munti,la o inaltime considerabila.
O propunere ar fi folosirea rezervatiilor naturale............

tinumaftei

Citat din: filip din Martie 16, 2016, 05:30:16 PM
Citat din: tinumaftei din Martie 16, 2016, 05:24:16 PM
Se pot imperechia in Munti,la o inaltime considerabila.
Cum sa le imperecheze negustorii in creierii muntilor (cu o rata de reusita de 15-20%) cand au musterii prin PNA care nici nu se uita la ce cumpara. Eventual citesc in factura : Matca carpatina conform ghidului de buna practica! :nudie:

filip

Importand regine,importam si boli.Ori in curand o sa umblam prin creierii muntilor dupa ce am avut si nu am stiut avea grija.
Ori la noi in fiecare ramura exista un "Mester Manole" sa fie "Ana" regina Carpatina romaneasca?

romikele

Reginele nu se regu.... PARDON! imperecheaza conform ghidului de bune practici!  :P

filip

http://agrointel.ro/51846/noul-program-national-apicol-a-fost-aprobat-iata-ce-bani-primesc-apicultorii-si-lista-cheltuielilor-eligibile/
Si totusi care e efectivul de stupi de albine in Romania? =))
Cum ramane cu cei care au numarat stupii cu tablite si au ajuns la un efectiv de 2 500 000 fam de albine?
Adica  1 ooo ooo fam sunt virtuale?

romikele

Nu sunt virtuale, sunt... foste!
Nu toate asociatiile au raportat numerele eliminate, de aici nepotrivirea.
Sunt presedinti de asociatii care nici nu citesc macar legislatia iar daca o fac, nu vor sa o respecte.
Poate cu niste amenzi substantiale, iar determina sa faca raportarile corect si la timp.

filip

Citat din: romikele din Martie 17, 2016, 11:40:58 AM
Nu sunt virtuale, sunt... foste!
Nu toate asociatiile au raportat numerele eliminate, de aici nepotrivirea.
Sunt presedinti de asociatii care nici nu citesc macar legislatia iar daca o fac, nu vor sa o respecte.
Poate cu niste amenzi substantiale, iar determina sa faca raportarile corect si la timp.
Romikele,te stiu baiat istet.
1 000 000 de fam moarte ori unificate?
Inseamna ca PNA e un program de tocat bani ,pe principiul "Mesterului Manole"
Cei care acceseaza PNA si nu mentin efectivul ar trebuii sa fie sanctionati drastic.
Eu daca am mortalitati bag mana adanc in buzunar sa refac efectivul,deci am grija de albine.
Ori  "ucigasii de albine" din programul PNA ar trebuii aspru sanctionati.
Asa nu se mai poate,trebuie ca listele cu numele celor ce acceseaza PNA sa fie publice.
Are cineva ceva de ascuns?

romikele

Nici nu banuiesti cate familii au fost radiate fara a se elimina numerele de identificare!
Or mai fi si d`alea de le ziceti voi "virtuale", dar se compenseaza cu cele nedeclarate, care sunt foarte multe.
Sunt multi apicultori care nici macar la registrul agricol nu au albinele declarate.

filip

Tablitele au fost cerute de catre cei cu Fonduri UE si cei care au accesat  PNA.Aici nu-i loc de intors.
Ori numarul lor a trecut de 2 500 000 fam de albine. =))
Restul apicultorilor fara tablite sunt buni in diferite statistici............