Targ apicol Apiardeal - Sighisoara, Editia l, 17-18 noiembrie 2012

Creat de pharaonu75, Octombrie 22, 2012, 01:45:31 PM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

Nea Costica din Buzau

Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

pharaonu75

Facem un picnic, iar cu aceasta ocazie o punem si de-un targ apicol! =)) =))
Daca nu ne crezi, esti invitat sa ni te alaturi! :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

stefanescu

Nea Costica, daca as fi si eu la 250km de Sighisoara eu nu as sta pe ganduri si m-as duce.
O zi liniștită și cât mai puțini proști în preajmă (măcar să ne dorim!)

Nea Costica din Buzau

Am zis ca la anul voi  spune prezent, anul asta o sa vad doar poze facute de voi  ^:)^
Buzau-Sighisoara e un traseu foarte frumos, l-am parcurs cu placere de foarte multe ori.
Celor care vor alege DN10, le sugerez cateva popasuri; barajul de la Siriu [am vazut pe un topic, o poza cu un stup facut de tatal lui Benone Sinulescu], drumul vechi era pe fundul barajului, unde era un izvoras cu apa iermala, dar si un mini-muzeu cu craniile unor soldati morti in razboi.
Mini-muzeul il gasiti pe drumul nou unde este si monument. Mai departe cand veti cobora prin padure, pe dreapta este un ciuciur prin care curge o apa foarte buna.
Atentie! daca opriti dupa urcarea unei rampe, nu opriti si motorul, pericol de calare.
Daca nu doriti sa intrati in Basov, din drumul Bacaului, faceti la dreapta prin Harman, urmeaza Bodul cu fabrica de zahar si o ,,gradina'' de antene. Mai departe la Feldioara[parca] gasiti o frumusete de lac plin cu peste. Urmeaza Valea Bogatii, apoi niste serpentine in rampa, iar la coborare, pe stanga e un restaurant[unde am mancat cea mai buna ciorba de fasole cu sunca  :yes:], care are pe frontispiciu un cap de mistret. Cand treceti Oltul, ridicati picioarele sa nu va udati   =)). Cand venea Oltul mare, inunda si soseaua si ne obliga sa stationam pana isi retragea apele.
Daca am omis ceva comletati voi, dar daca nu postati poze cu punctele spuse de mine va fii bai  :uimit:
Sanatate la toti  :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 11, 2012, 07:33:03 PM
  Orbane tocmai am stabilit mezamplasul , vineri seara facem gratarul in curte la pensiune . Deja maine se sacrifica oaia pentru pastrama si carnati de plescoi , se trage vinul la sticle , la fel si tuica de pruna . La aperitiv vom servi ceva subtire gen branza de oaie cu ceapa rosie si ceafa de porc la gratar.

nu vrei tu sa lasi asta pentru decembrie la ramnic?
si poate iese de-un targ?
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

Florine targuri sunt destule , poate organizam o intalnire privata unde se va intra doar pe baza de invitatie si unde vom discuta probleme care nu se pot discuta in public.

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 12, 2012, 08:31:24 PM
Florine targuri sunt destule , poate organizam o intalnire privata unde se va intra doar pe baza de invitatie si unde vom discuta probleme care nu se pot discuta in public.

e buna ideia si eu propun o piramida, sa vedem unde ajungem si cum apreciem, dar mai ales cum suntem apreciati
decat intalnire privata, mai bine una intre prieteni
tu, ca ai avut ideia te ocupi de organizare si dai 5 invitatii
fiecare invitat al tau da inca 5 (fiecare invitatie, scrisa si semnata de expeditor)
pana undeva la nivelul 5
iar la intalnire fiecare vine cu cate invitatii a primit si de la cine

interesant?

Hermannstadt

Buna dimineata,
     se vor gasi la acest targ si ceva unelte si accesorii ?

Numai bine !  :hi:
Cand esti mort, nu stii ca esti mort.Este greu doar pt ceilalti.La fel si cand esti prost. Phillippe Geluck
http://hermannstadt.sunphoto.ro/

orbanstefan64

orbanstefan64

Articol aparut in ziarul "Independentul Sighisorean", Editia a II-a, nr. 2 din data de 13 noiembrie 2012

Prima ediţie a Târgului Apicol APIARDEAL la Sighişoara   

În perioada 17-18 noiembrie 2012 Sighişoara va fi gazda primei ediţii a Târgului Apicol Apiardeal.  Locurile de desfăşurare sunt platoul din Autogara Sighişoara şi Clubul CFR. Târgul este organizat pe doua secţiuni, prima cuprinde discuţii tematice actuale legate de apicultură fiind invitaţi persoane remarcante din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR),  Agentia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Agenţia Naţională pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARZ) precum şi apicultori şi expozanţi din România (Sighişoara, Agnita, Făgăraş, Sibiu, Braşov, Rupea, Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Tg. Mureş, Reghin, Luduş, Turda, Cluj, Râmnicu Sărat, Tulcea, Slobozia), Ungaria şi Serbia, iar a doua secţiune este desfăşurarea propriu-zisă a târgului, unde vor fi amenajate peste 30 de standuri cu produse şi echipamente apicole.  Organizator este I.I. Orban Iosif Ştefan, apicultor şi producător de echipamente apicole din Sighişoara în colaborare cu Apiardeal.ro – ,,Casa tuturor apicultorilor", Asociaţia Crescătorilor de Albine Râmnicu Sărat şi Camera Agricolă Mureş.
   Vor fi organizate la târg peste 30 de standuri, unde vor fi expuse diverse produse apicole precum şi echipamente. Trei dintre aceste standuri vor fi premiate, criteriul de alegere fiind în primul rând calitatea produselor expuse precum şi a modului lor de prezentare.
   Sâmbătă seara va fi organizat în cinstea târgului la Sala Clubului CFR un ,,bal dulce" unde invitaţii vor participa la o masă festivă însoţită de numeroase surprize.
   Din informaţiile primite de la organizator am aflat că în Sighişoara sunt înregistraţi peste 50 de apicultori.

Felix L. Duma

fanicaaaa se strange latul
esti gata cu pregatirile?
s-a acrit varza?
care ti-s expozantii?

sa ai bafta si vreme buna  :bravo:

orbanstefan64

merge totul destul de bine ,miine aduc varza de la soacra mea si o sa ti comunic culoare, gust,viscozitate  :)....si  au confirmat prezenta  32 de firme atit cu utlaje cit si produse apicole
multumesc Doamne ajuta!

morozan simion

felicitari pentru cei care organizeaza dar in special pentru cei care sunt la prima editie.
Oare la Bistrita se va organiza vreodata un targ apicol?

orbanstefan64