O intrebare.

Creat de johnny1985, Octombrie 09, 2012, 10:34:46 AM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Citat din: Viorelalbinaru din Noiembrie 04, 2012, 11:44:57 AM
Buna ziua dragi apicultori  azi 4.11.2012 foarte cald afara am fost putin pe langa stupi din 5 .4 sunt ok face zburu de curetire dar la unul am gasit 3 albine moarte pe ordinis si mai erau si pe jos oare se intapla ceva cu acel stup vreau pareri va multumesc mult ?
Cate tratamente ai facut contra Varroa si cu ce?

Viorelalbinaru

Va multumesc foarte mult pt raspuns !  Am facut 4 tratamente cu Varachet Forte

4unix

Citat din: dorindafi din Octombrie 12, 2012, 08:24:19 PM
daca consideri ca nu este miere suficienta in rame atunci pt a evita ramanerea albinelor dupa diafragma potzi descapacii exteriorul la prima shi ultima rama  :hi:
:hi:
Multumesc pt raspuns , Dorindafi si scuze ca l-am observat atat de tarziu.

dorindafi

daca se mai intampla odata sa fie pentru a nushtiu cata oara   =))  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

stefan1

Nu e nimic neobijnuit. Toamna familiile de albine isi reduc populatia pentru a reduce numarul de 'guri' care consuma miere pe iarna. Nu vor intra in iarna albinele batrane, care au muncit la organizarea cubului, au crescut puiet, au mai prelucrat si depozitat eventualul sirop dat in toamna, sau albinelecare nu si-au format corpul gras, dintre care pot fi si albine-pui uneori abia iesite din calule. Se mai adauga albine care au amurtit pe faguri marginasi (daca cuibul nu este strans) sau dupa diafragma, daca mai sunt si acolo faguri. In general albinele care-si simt sfarsitul ies singure din stup si zboara mai departe de acesta, sa nu mai dea de lucru celorlalte. Daca vremea e mai calda, albinele curata din stup pe cele care au murit in timpul noptii, sau au murit mai demult, dar vremea nu le-a permis pana atunci sa le scoata. Probabil au scos mai multe, pe unele reusesc sa le duca in zbor ceva mai departe, pe altele le 'pierd' in fata stupului, iar unele raman chiar pe scandura de zbor.
  Deci nu ai de ce te ingrijora pentru 2-3 albine gasite moarte.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Viorelalbinaru

4unix

Citat din: dorindafi din Noiembrie 04, 2012, 10:07:33 PM
daca se mai intampla odata sa fie pentru a nushtiu cata oara   =))  :hi:

:hi: :hi: :hi:

4unix

Uneori apar si larve moarte, si eu m-am inspaimantat anul trecut cand am gasit 2-3 larve pe o scandura de zbor, imi amintesc ca dl. bucovineanu mi-a explicat atunci ca nu este un fenomen alarmant, ca este doar puiet racit care mai apare atunci cand scad temperaturile brusc si intr-adevar asa a fost.  :hi: :hi: :hi:

Numai bine!

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=4257.msg84296#msg84296

vali773

Am împachetat stupii și mi-au rămas cate 3 rame . Ce părere aveți, ies din iarna ?Au miere destulă, și i-am protejat bilateral cu polistiren extrudat de 1 cm,  Ziar deasupra și păturică .

adriann

daca au mancare suficienta ... spre 10 kg io zic ca ies, daca mai ai o rama cu coronita de miere mai baga una la margine

dorindafi

Citat din: vali773 din Noiembrie 07, 2012, 09:48:30 PM
Am împachetat stupii și mi-au rămas cate 3 rame . Ce părere aveți, ies din iarna ?Au miere destulă, și i-am protejat bilateral cu polistiren extrudat de 1 cm,  Ziar deasupra și păturică .
ieshi fara frica , lemne sa ai  =))
zici ca au miere , ca i-ai bibilit , daca ai facut shi tratamentele dale pace   :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

vali773

Citat din: dorindafi din Noiembrie 08, 2012, 01:04:49 PM
Citat din: vali773 din Noiembrie 07, 2012, 09:48:30 PM
ieshi fara frica , lemne sa ai  =))
zici ca au miere , ca i-ai bibilit , daca ai facut shi tratamentele dale pace   :hi:

Tratamente și tot ce trebuie. Dar se anunța iarna grea și ști cum  zice țiganul ( rromul ) cînd vine iarna " Vai de cel ce are gardul  de ciment "

dorindafi

eu in fiecare an , in a doua decada a lui decembrie le rup gura cu o turta
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

romikele

Citat din: dorindafi din Noiembrie 08, 2012, 06:36:41 PM
eu in fiecare an , in a doua decada a lui decembrie le rup gura cu o turta

da` daca le rupi gura, cu ce mai mananca turta?  =))

jenica67

vali773 esti foarte tare ! Tu vrei sa iti apreciem stupii, in functie de ce rame ti-au ramas afara, nu in functie, de ce ai lasat in lada ??  =))
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?