Marius - Apicultura

Creat de MariusApicultura, Septembrie 27, 2012, 09:54:56 AM

« precedentul - următorul »

MariusApicultura

Poate sa imi spuna cineva care este deosebirea intre botci de salvare, de schimbare linistita si de roire?
Ma intereseaza unde sunt pozitionate pe rama in general , fiecare in parte, eventual daca are cineva si poze.
Multumesc!  :hi:
Istoria isi bate joc de cei care nu o cunosc, repetandu-se!!! 
Insulta e declaraţia înfrângerii!!

tassevasi

Marius , botcile de salvare sunt  de exp  atunci cind  ai omorit matca  din greseala si  i-ai intodus o rama  de control cu oua  si a luat in crestere  botci  deci sunt crescute   in lipsa matcii .
   De roire  sunt cele care  se formeaza  in partea de jos , sunt f  multe  si  sunt in prezenta matcii.
   Cele de schimbare  linistita sunt  tot in  prezenta matcii  dar sunt mai putine si  sunt mai la mijlocul  ramei si sunt cele mai bune , asa se obtine si cu  trusa nicot .

MariusApicultura

Multumesc pentru precizari, dl "tassevasi", cam tarziu cu multumirile..dar mai bine mai tarziu decat niciodata. :) :hi:

MariusApicultura

Cateva poze cu stupi din poliestiren...curand o sa pun si cateva filmulete cu activitatea la urdinis la acesti stupi.  :)
Deocamdata s-au comportat foarte bine, matca oua foarte binee, o dezvoltare foarte buna a familiei (am in doi stupi roi de anul acesta).
:hi: :hi: :hi: :hi:

tassevasi

Bravo ,  acum pune-i la treaba !
   Numai bine .

cipik

Ce tip de polistire ai folosit, ce grosime si ce producator? Em folosit la diafragmele din primavara, ca vroiam sa oua matca din margine in margine, dar au gaurit polistirenul, tu ai folosit ceva protectie pe interior?
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

G. Iulian

După textură pare polistiren roz, din experiența altora am înțeles că cel albastru este mai bun, eu am o roiniță din cel albastru și nu au ros-o, dar și albină mai puțină în roiniță.  :hi:

MariusApicultura

Pai sunt deja pusi la treaba, cel din a doua poza, este plin de albina. Nu au ros nimic, are o dezvoltare foarte buna. Am scos si 2 rame de miere de la el, pentru a face loc matcii pentru ouat. :) ....cu stima "dl tasse"  :hi: :hi:

Este poliestiren de 3 si este  roz, dar nu conteaza roz sau albastru, amandoua sunt f bune. Este dat cu lavabila, culoare galbena daca asta v-a facut sa credeti de culoarea roz a poliestirenului  :), mai aveam pe acasa  :P, merge orice culoare .
In rest dupa cum am zis stupi au albina in iei si o duc chiar f bine fara sa roada si la ploi s-au comportat foarte bine (e dat cu lavabila si pe interior, eram curios daca acepta albina dar nu a avut nici un fel de problema), o sa pun si niste filmulete cu activitatea de la urdinis si din interiorul stupilor.

dvd

Sigur tu nu faci pastoral.  De ce zic asta? Pt ca mie nu mi se pare a fi asa asa rezistente imbinarile. 
Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci....!!!

MariusApicultura

Nu fac, pentru ca nu am nevoie, dar si daca as face nu ar fi problema sunt rezistenti la incheietura. Aici intra si modul cum prinzi  imbinarile (eu cel putin am fc cateva teste de rezistenta inainte pun albinele in el). Nu rezista doar daca ai ceva cu el si te pui cu paru pe el.. :) :).

dvd

Mai bine sa fii prost 5 minute daca pui o intrebare , decat sa ramai prost toata viata daca n-o faci....!!!

MariusApicultura

Sunt mai multe etape: cu negrese, cu un ciocan de lipit plastic (are ca rezerve niste pastile din plastic), cu coltare pentru stabilitate si rezistenta (de la materiale de constructii) si multa pasiune.. :) :)  :hi: :hi:

romikele

Tot secretul stă în negrese și la modul cum folosești ciocanul...  =))

MariusApicultura

Pai este si acolo un secret... :P :P

gaby

polistirenul exstrudat nu poate fi ros de albine deoarece are o densitate mare
cel pe care spunea cineva ca albinele l-au ros este polistiren axpandat si are o densitate mai mica