Inceputul Inceputului

Creat de radw1992, Septembrie 18, 2012, 10:43:11 AM

« precedentul - următorul »

radw1992

Salutare apicultori,ma numesc Vrabie Radu sunt din Arges de langa Campulung Muscel.Sunt de asemenea student la medicina  doresc ca n primavara sa mi fac o mica stupina de 2 sau 3 familii ca hobby.Treaba e c anu stiu ce stup se preteaza orizontal sau dadant? .Multumesc

G. Iulian

Pentru început eu îți recomand stupul orizontal, se lucrează mai ușor cu el. În ce privește numărul de stupi... 2-3 familii e doar începutul, așa am zis și eu la începutul anului și acum am 8 roiuri de anul ăsta. Succes, este cel mai frumos viciu.  :bzz:

dorindafi

:hi: radule
contrar colegului eu am inceput cu vertical shi nu am vazut diferentze
totul e sa-itzi placa  ca restul vine de la sine  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

radw1992

Multam ,treaba e ca  nu pot ajunge la stupina decat o data pe saptamana sau chiar mai rar.Deci am nevoie de unul carepermite albinelor sa se descurce cam singure>credeti ca i pot mentine pe linia de plutire cu asa de putin timp?

radw1992

Credeti ca stupii pot fi confectionati de catre tamplarii din zona ,sau trb tamplarii specializati pe asa ceva?

mape 48-petru manea

bine ai venit

daca ar fi sa incep acum apicultura as alege tipul ME ( multietajat )

tassevasi

Citat din: radw1992 din Septembrie 18, 2012, 02:14:47 PM
Multam ,treaba e ca  nu pot ajunge la stupina decat o data pe saptamana sau chiar mai rar.Deci am nevoie de unul carepermite albinelor sa se descurce cam singure>credeti ca i pot mentine pe linia de plutire cu asa de putin timp?
Bine ai venit printre noi .
Daca vrei sa te apuci e bine sa ai un singur tip de stup .
  Eu am pe 10 ram Dadant cumparat de la Apicola Pitesti (unul) cu 305 lei acum5- 6 ani , am facut prostie atunci nimeni nu m-a indrumat ,de necaz m-am apucat sa-mi fac singur si am ajuns la 35  + de asamblat inca 15 .
   E bine sa ai pe cineva pe linga tine de la care sa inveti citeceva .
  Timpul a-ti va permite  sa te ocupi  asa cum vrei , am ruda ce merge la 60 km  la tara unde are 60 de stupi ,numai la saptamina.
   Numai bine si succes .

radw1992

Am sa mi fac 2 orizontali ,stiti cumva daca ierneaza mai bine 2 familii intr un astfel de stup decat o singura familie?

tassevasi

Da 2 fam va ierna mai bine in cel orizontal ,avind diafragma etans la jumatate ,fiecare fam va  forma ghemul linga diafragma si astfel se va incalzi mai bine .
   Numai bine .

Kiwi Bee

Am auzit de un roman care locuieste si el aici in NZ si are 2-3 stupi si ii viziteaza de 3-4 ori pe an. Binenteles are multietajat. Te extinzi cit vrea albina si nu cit te lasa lada.
Bine ai venit de altfel.

radw1992

Incredibil! sunteti tocmai idn noua zeelanda.Ce vanturi v au adus acolo?

radw1992

Despre stupul warre ,are cineva o parere?

dorindafi

Citat din: radw1992 din Septembrie 19, 2012, 10:54:41 AM
Despre stupul warre ,are cineva o parere?
spre binele tau , invatza prima data notziunile de baza ale apiculturii prin practicarea lor shi la urma restul
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

radw1992

Am citit ,Stuparitul de Hristea ,incredibila carte,am vazut ca e si PDF pe site ul vostru .Nu s chiar 0 la teorie dar mai am de invatat ,la practica sunt insa nul.Dar invat pe moment.Stupul warre nu are rame?:D

dorindafi

nu-tzi scvriu cu gandul de a te descuraja  :nono: , dar repet ce am mai scris odata =
cand au fost scrise aceste cartzi erau 4 anotimpuri    :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092