apicultura în Parcul Național Munții Rodnei

Creat de morozan simion, Septembrie 06, 2012, 07:49:19 PM

« precedentul - următorul »

morozan simion

buna ziua
m-am gandit sa deschid un nou topic pentru ca in aceasta zona nu prea sunt prisăcari.
Am început si eu stupăritul anul trecut urmărind pas cu pas toate operatiuninile care se fac in stupină alături de un stupar batrân iar apoi m-am retras in acest mic paradis.
Cu toate greutățile de secetă mi-am instalat prisaca la poalele munților rodnei,  lângă un râu de munte, intr-o zona unde pe o rază de 7 k  nu mai sunt stupine deocamdată. Albinele au de toate incepând de primăvara până toamna târziu, de la alun,arin, salcie, răchită,păpădie, pomi fructiferi,salcâm, tei, fânaț, brad, molid, zmeură, mure, si alti arbori și plante melifere.
Vă prezint câteva poze executate astăzi la controlul stupinei.

mape 48-petru manea

frumooos !
dupa reclama pe care o faci ,curand vor fi mai multi apicultori in zona ta
cred ca vin si eu acolo  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

dorindafi

CODUL  e   LEGEA
         0763650092

morozan simion

va astept cu drag, la o pruna dublu distilata stinsă cu apa de izvor iar apoi la un gratar din ceafa de porc. Iar pentru digestie ceva hidromel ca doar si albinutele trebuie sa participe la bunadispzitie

ves.lucian

chiar ma gandeam  , Simioane  , ca nu a fost deloc prost cel care a inventat gratarul din ceafa de porc , cel care a inventat tuica de 2 ori intoarsa si cel care a inventat berea !!!
  oameni de seama trebuie sa fi fost !!!
  tare ma gandesc ca daca nu au fost nemti , au fost ceva verisori de-ai nemtilor !!!    :hi: :razz: :razz: :razz: =D>
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

jenica67

Zona este superba, aerul curat, vad cu restul va descurcati, ce imi ramane, sa va doresc succes si sa putem vedea noi fotografi, care sa ne incante ochii. Butoaie pline si multa sanatate !   :hi:
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

morozan simion

asa este, de nu veneau sasi in zona noi tot la capitolul mancat fructe ramaneam iar daca pe mulurile fluviului eufrat nu lua nastere babilonia prin 1792 î Hr nu aveam berea. Si tot din stravechi timpuri cei din epoca primitiva ne-au invatat sa prajim carnea.Dar apropo de bere, ea este buna daca-i facuta din orz prajit si hamei nu din pastile.
dar oricum daca este zeama dublu distilata, ceafa si ceva vin sa taie greata eu zic ca-i minunat
sa auyim de bine

morozan simion

alte frumuseti nationale

pistol28

Foarte frumoasa zona, felicitari si multumiri  pentru bucuria trimisa prin minunatele imagini, aer curat, liniste si pace sufleteasca.
:hi: =D> si la mai multe  :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

morozan simion

multumesc de raspuns, ai dreptate totul este numai la superlativ.

albinalex

morozan simion

din frumusetile parcului

mape 48-petru manea

De ce ne chinui Simioane ? (pe cei de la ses )  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

dorindafi

CODUL  e   LEGEA
         0763650092

pistol28

http://www.parcrodna.ro/pagina/buletin-informativ-apnmr

Cu acordul Administratiei parcului puteti folosi sigla acestora pe borcanle cu miere.
Daca o declarati, cu acte in regula, ca mierea este  "BIO"  pretul la vanzava va  fi mult mai mare.

Intrebare
in fotografie este Arnica ?

Citat din: mape 48 din Septembrie 16, 2012, 09:08:21 AM
De ce ne chinui Simioane ? (pe cei de la ses )  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

De acord cu spusele d-voastra.
Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi