Dilema la un stup - matca?

Creat de beeclau, Septembrie 04, 2012, 01:23:45 PM

« precedentul - următorul »

romikele

Citat din: beeclau din Septembrie 06, 2012, 02:39:58 PM
... cand vine pusa pe diafragma, ramane intre plasa si diafragma un spatiu.

Si cine te opreste sa pui podisorul cu plasa in jos?  :uimit: :wink2:
... oricum, fii linistit, eu asa am toate podisoarele, si nu-i bai... daca vor, albinele trec si pe sub diafragma, daca nu e din cea etansa; daca n-au ce gasi se intorc in cuib.
Daca tot ai indoieli, poti compensa diferenta de la ultima rama la plasa cu o sipca, de grosime corespunzatoare, dar nu e cazul...

beeclau

Mersi dle Romikele. Aveti dreptate, mi-am dat cu seama ca pot pune podisorul cu plasa in jos si mi-am dat cu seama ca nu e nici o problema daca albinele trec peste diafragma. Eu doar am raspuns unui domn care nu intelegea cum pot trece albinele peste diafragma. Pe timpul iernii ma gandesc sa umplu spatiul gol dintre diafragma si perete cu haine, pentru a nu trece prea usor aerul rece in cuib. Credeti ca ar fi bine daca as pune si doua diafragme din polistiren pe ambele parti ale cuibului? Dvs cum procedati?

orbanstefan64

proceduura mea este fara  polestiren ,haine s.a.m.d totul ramine gol de la diafragma incolo si dedesubt fara siber,iar romikele procedeaza tot la fel .
:hi: :hi: :hi:

romikele

Citat din: beeclau din Septembrie 08, 2012, 11:39:09 AM
...  Credeti ca ar fi bine daca as pune si doua diafragme din polistiren pe ambele parti ale cuibului? Dvs cum procedati?

Desi s-a mai discutat, repet pentru cei care mai au nelamuriri:
- Grija nr. 1: etansarea perfecta (la stupii cu fund complet din plasa).
- Grija nr. 2: asigurarea de rezerve de hrana suficiente si de calitatev (se va elimina total mierea de mana si se va evita folosirea celei de rapita, care cristalizeaza foarte tare, preferandu-se mierea de salcam, acolo unde este posibil)
- Grija nr. 3: se va rezista tentatiei de a ne baga nasul in cuib doar de curiozitate, se va face acest lucru doar de stricta necesitate.

Nu e nevoie de altceva, daca s-au facut tratamentele corect si la timp (obligatoriu cel putin unul in lipsa totala a puietului).

mape 48-petru manea

Citat din: romikele din Septembrie 09, 2012, 08:54:43 AM
Citat din: beeclau din Septembrie 08, 2012, 11:39:09 AM
...  Credeti ca ar fi bine daca as pune si doua diafragme din polistiren pe ambele parti ale cuibului? Dvs cum procedati?

Desi s-a mai discutat, repet pentru cei care mai au nelamuriri:
- Grija nr. 1: etansarea perfecta (la stupii cu fund complet din plasa).
- Grija nr. 2: asigurarea de rezerve de hrana suficiente si de calitatev (se va elimina total mierea de mana si se va evita folosirea celei de rapita, care cristalizeaza foarte tare, preferandu-se mierea de salcam, acolo unde este posibil)
- Grija nr. 3: se va rezista tentatiei de a ne baga nasul in cuib doar de curiozitate, se va face acest lucru doar de stricta necesitate.

Nu e nevoie de altceva, daca s-au facut tratamentele corect si la timp (obligatoriu cel putin unul in lipsa totala a puietului).

interventia in cuibul familiei de albine (fara rost--din curiozitate ) este echivalent cu o operatie de stomac la om
deci atentie incepatori