identificare planta

Creat de livulik, August 25, 2012, 01:44:15 PM

« precedentul - următorul »

livulik

Buna ziua!
de cateva zile urmaresc in bucuresti o planta deosebit de vizitata de albine; creste in interiorul unei curti, de-a lungul unui gard de beton, in zona "mangaiata" de soare toata ziua. ajunge pe la 2,5-3m inaltime si fomeaza o retea destul de densa de nuiele/lastari cu flori mici, mov deschis, cu 5 petale in forma de steluta.
este inflorita de vreo 10 zile si absolut toate albinele erau cu piciorusele pline de polen din floricele astea!

aveti cumva idee din profana mea descriere ce planta este?

Multumesc!

stefan1

Eu cred ca e vorba de catina de garduri sau Goji. Numele stiintific Lycium barbarum  sau Lycium chinense. Numai ca inflorirea trebuia sa fie de mai inainte. Ai vazut cumva si niste fructe rosii pe plante? E o specie interesanta dar controversata.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

livulik

exact nu stiu cand a inceput inflorirea ei, in data de 17.08 am inceput sa o urmaresc cu atentie si era deja inflorita!
momentan nu are fructe, dar o sa incerc sa va tin la curent cu dezvoltarea ei, eventual mai fac 2-3 poze!

rokenishu

Este catina comuna care creste pe oriunde.In zona unde stau creste pe dealurile cu vie.Face o floare alba si un fruct cam cat o boaba de porumb si este portocalie spre rosu depinzand de maturitatea fructului.
Inteligenta ma urmareste,dar eu sunt mai rapid

apivasmob

Nu stiu dar catina nu este sigur,frunzele sunt albicioase si mai subtiri iar pe ramuri sunt spini care nu se vad la ce s-a pozat.
Sanatate tuturor apicultorilor

livulik

nici eu nu cred ca este catina! cel putin nu varietatile raspandite pe la noi!

pistol28

Citat din: stefan1 din August 27, 2012, 12:58:49 AM
  Eu cred ca e vorba de catina de garduri sau Goji. Numele stiintific Lycium barbarum  sau Lycium chinense. Numai ca inflorirea trebuia sa fie de mai inainte. Ai vazut cumva si niste fructe rosii pe plante? E o specie interesanta dar controversata.

Informatie corecta "catina de garduri sau Goji"  sau i se mai spune si salcioara.
Fructele uscate se gasesc  la "plafar" sub numele de Goji {aduse din china}

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

livulik

Intr-adevar, identificare foarte corecta!
Multumesc mult pentru ajutor! ^:)^ ^:)^ ^:)^

stefan1

Este o planta din care chinezii scot bani. Numai in SUA exporta fructe sau alte derivate de Goji in valoare de 120 milioana $/an. Europa a introdus ceva interdictii la importuri pana prin 2010, dar am inteles ca le-au ridicat. De remarcat ca virtutile acestor fructe, pentru care se face mare reclama, sunt contestate de multe cercetari.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

iadrian

citat din MANUALUL APICULTORULUI -1983
"gardurarita este un arbust foarte rezistent la seceta si ger .Infloreste in tot timpul verii , din iunie pana in octombrie si ofera familiilor de albine nectar si polen .In zilele favorabile culesului se pot inregistra mici sporuri la cantarul de control.Producti de miere a fost evaluata la 20-25 kg la Ha.Acest arbust poate fi folosit cu succes pentru gard viu in jurul stupinei.