Noua mea pasiune

Creat de ciucur, August 17, 2012, 11:14:09 AM

« precedentul - următorul »

oroles

Si la mine am si cate 3 rame cu polen. Interesant este ca au bagat polen si pe ramele cu puiet, in jurul elipselor. Inainte baga pe o rama distincta si mai putin in jurul puietului. Acum vad ca valorifica la maxim spatiul. Am deblocat si eu ieri cu 2 rame. Vine si nectar din natura ceea ce e foarte bine. Sunt foarte agresive si nu înțeleg de ce?  Eu nu am rapita în apropiere.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

apivasmob

Citat din: ciucur din Aprilie 06, 2016, 11:35:54 AM
Sambata 2 aprile am dat din nou sirop la fiecare familie.
Marti 5 Aprilie, am verificat familiile si m-am speriat de cat polen au strans in cateva zile. Si cei amarati au umplut 2 rame full cu polen. Marea majoritate au blocat ramele cu polen si reginele nu aveau pe unde ponta. Am bagat rame cladite la fiecare si am extins cuiburile pentru a avea reginele spatiu.

M-au pedepsit stupii puternici care de sambata pana ieri au cladit faguri in spatiul liber din lada...
Pun o poza cu cel mai frumos care era fix cat o rama Dadant 1/1.

FFF frumoasa rama. ai scos-o sa so topesti nu?
Sanatate tuturor apicultorilor

ciucur

Citat din: apivasmob din Aprilie 07, 2016, 06:29:03 AM
FFF frumoasa rama. ai scos-o sa so topesti nu?

Da, am pus alta la cladit.
Anul acesta am cumparat foite la Blaj.
De anul trecut incepand am strans toata ceara. Nu mai dau nimic celor ce produc faguri, imi voi lua ce imi trebuie sa imi fac eu fagurii.

Am peste 20 rame de anul trecut cladite frumos de albine care trebuie sa le topesc deoarece s-au deformat cand a fost cald. Aia numai foita de calitate nu a fost.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

MirceaCalin

Citat din: ciucur din Aprilie 08, 2016, 09:01:28 AM
... s-au deformat cand a fost cald. Aia numai foita de calitate nu a fost.

De cine au fost făcute ?

ciucur

Am facut azi o poza la serviciu unui salcam din curtea fabricii. Rog colegii mai experimentati sa spuna cat dureaza pana infloreste salcamul.

filip

Citat din: ciucur din Aprilie 11, 2016, 06:13:49 PM
Am facut azi o poza la serviciu unui salcam din curtea fabricii. Rog colegii mai experimentati sa spuna cat dureaza pana infloreste salcamul.
Luand in calcul prognoza vremii atat ziua cat si noaptea cred ca inflorirea e undeva intre 25 aprilie-1mai.
E foarte cald noaptea si vegetatia explodeaza de la o zi la alta...........
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

ciucur

Citat din: filip din Aprilie 11, 2016, 06:21:43 PM
Citat din: ciucur din Aprilie 11, 2016, 06:13:49 PM
Luand in calcul prognoza vremii atat ziua cat si noaptea cred ca inflorirea e undeva intre 25 aprilie-1mai.
E foarte cald noaptea si vegetatia explodeaza de la o zi la alta...........

Multumesc de estimare.
Daca e asa, multi or sa regrete ca au dat mierea de salcam de anul trecut pe bani de nimic.
Si daca secreta salcamul, putine familii vor avea armata pregatita.
Daca nu secreta salcamul, va fi un an in care multi vor renunta (sau vor renunta albinele la ei) ori vor reduce numarul familiilor.

filip

O fotografie saptamanala ar fi un bun reper sa vedem cum evoluiaza .............
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

albinasebes

pana acum e complicat anul asta, vom merge la salcam pt stimulare.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

ciucur

La ce temperatura negativa rezista floarea (mugurele floral) de salcam?
Saptamana trecuta am avut doua zile cu 0 C si bruma dimineata.
Maine dimineata prognoza arata -4C in zona stupinei....
Mi-e teama ca am pus magaziile degeaba. Bine macar ca am pus folia peste 90% din suprafata corpului.

dan sebastian

La mine bruma a cam terminat tot, fasole, vie, inclusiv salcamul si castanul.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

ciucur

Citat din: dan sebastian din Aprilie 28, 2016, 05:04:07 PM
La mine bruma a cam terminat tot, fasole, vie, inclusiv salcamul si castanul.

Eu am fost la stupin imediat dupa noaptea de -3C.
Cei mai afectati pareau nucii, oamenii ziceau si de fasole si de vie.
Salcamul avea frunzele usor afectate.
Nu stiu cand e afectat mugurul floral, nu am vazut cum arata cand e afectat.

ciucur

Saptamana aceasta am facut si eu o verificare amanuntita stupilor in asteptarea salcamului care a mai ramas dupa noptile cu bruma.
Salcamul inca nu e inflorit in zona stupinei desi conform prognozelor ar fi trebuit sa infloreasca in apropierea datei de 1 mai.
M-am speriat inutil ca am familiile slabe, le-am dat viteza si acum imi dau ele mie. Din 25 de familii, 9 aveau botci. Am avut primul roi ieri 06.05 dintr-o familie de carnica.
Acea familie a fost controlata joi si i-am distrus botcile. Regina am gasit-o joi pe o rama de margine si canta. Nu am vazut alta regina nici atunci, nici azi la control.
Roiul a fost foarte mic 2-3 rame in comparatie cu puterea familiei. Iarasi ca observatie carnicile mele trag botci mult mai putine decat carpatinele. Botcile sunt mai mari si au foarte mult laptisor.
M-au lasat sa scutur rama cu rama spre deosebire de carpatine care dupa a 3-a sau a 4-a rama scuturata ma atacau furibund.
Familiile au destul de putina mancare pe ramele cu puiet. Avand lazile pe 12 rame, familiile au in acest moment cam 9 rame cu puiet.
Nu am eu experienta prea mare in estimarea puterii unei familii si evolutia ei peste 2-3 saptamani sa zicem, dar anul acesta le-am dat rame la crescut, le-am facut suficient loc la timp, le-am dat sirop cand vremea a fost rea, le-am pus magaziile la timp. Reginele sunt toate de anul trecut, cu exceptia uneia din 2015. Nu prea mai imi doresc roi (nu vreau sa ma extind) dar se pare ca nu scap. Mai am spatiu (lazi) pentru 10 roi.

Din lipsa de timp, am ramas in urma cu cresterea reginelor, pana acum nu am facut nimic.
Am facut insa rost de microscop, am tubul de CO2 si regulatorul, am capilare facute, mai trebuie sa imi fac carligele, suportul acestora si tubul de fixare al reginei pentru a incerca inseminarea artificiala. Sper sa reusesc anul acesta.

ciucur

Ieri in putinul timp cu soare am avut 3 roi. Unul tare si doi mai slabuti. Pe cei din urma i-am pus in aceeasi lada, am vazut la o verificare scurta cum se luptau reginele. Ca niciodata, albinele stranse in roi au atacat cand m-am urcat sa le scutur.
Am avut si familii care nu s-au dezvoltat rapid, acum sunt pe 10 rame, au loc suficient de ouat, de strans miere si alte cele, insa si-au tras botci. Pana acum din 5 roi, unul e carnica si 4 sunt de la un cunoscut crescator de regine in mediul online. Mie imi e clar ca nu mai iau de la el si ca am in stupina albine mai bune.
Salcamul e inflorit din 12-13 mai insa nu au cum sa culeaga, in fiecare zi ploua de 3 ori si temperatura nu creste mai mult de 17 C iar noaptea e sub 10 C.
Nu mai doresc sa ma extind, asa ca nu prea stiu ce sa fac. Banuiesc ca vor mai fi roi, chiar multi. Cred ca o sa trec la orfanizarea familiilor.

yulian

Daca ai niste botci care iti prisosesc...trec eu sa iau o plasa...ai mei nu trag nimic  :hi: