Noua mea pasiune

Creat de ciucur, August 17, 2012, 11:14:09 AM

« precedentul - următorul »

sandupop

Mulțumesc mult Eugen.....dar am observat ca "getodacul" ăsta,...este de la mine din judet. Tökes Attila ,din Odorheiul Secuiesc.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

Eugen B

Cu placere. Poate au facut si ceva magazin si depozit in Romania.

ciucur

Ieri am facut a patra serie de tratament. De data asta cu Taktic / varojet.
La controlul anterior fumigatiei pentru curatirea siberelor situatia e la fel ca si dupa primele tratamente.
Extrem de putini varroa. Vedem ce se intampla dupa ultima fumigatie. Daca si acum sunt putini, ma opresc cu tratamentele si mai fac dupa ce nu mai am puiet deloc. Eventual si un acid oxalic in decembrie.
Am incheiat si cu hranirile de completare, unii au chiar prea multa mancare asa ca o sa ii mai echilibrez din acest punct de vedere.
Am avut trei stupi cu probleme in care aveam nevoie de regine. Doi sunt ok, reginele oua deja.
Unul nu avea oua si am vazut ca regina nu avea aripa pe partea dreapta. Nu avea nicio sansa sa se imperecheze.
Comportamentul albinelor era intre normal si lipsa regina. Unele plangeau, altele nu.

Ieri am luat cea mai tare lovitura de cand am albine. Perversa de pe stupul 14. A intrat sub masca, si a tintit intre ochi.
Nimic nu se pierde, totul se transforma.

Cristel

Citat din: ciucur din Septembrie 17, 2015, 10:44:55 AM
Comportamentul albinelor era intre normal si lipsa regina. Unele plangeau, altele nu.

Ieri am luat cea mai tare lovitura de cand am albine. Perversa de pe stupul 14. A intrat sub masca, si a tintit intre ochi.
:D hm, dintr-o intepatura te-au facut mongoloid  :rotfl:, frate cu Ponta... :yahoo_cry:? Asta a fost tribut pentru cat le-ai intors casa pe dos... S-au alimentat bine cu polen daca e reactia asa de dura.
Lasa ca e bun pentru imunitate veninul asta! Vei trai pana la 90 si de ani...
Sper ca ai simtul umorului si stii sa faci haz de necaz :P
"Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa vezi, fara sa auzi sau fara sa citesti ceva frumos..."(Goethe)

MirceaCalin

... Perversa de pe stupul 14. A intrat sub masca, si a tintit intre ochi.

Mai bine aşa decât o perversă "ca pă târguocna" !  :wink:

Eu am primit 4 înţepături aproape concomitent în cap anul trecut si pot spune că eram muuult mai puţin fotogenic !
:wink:

ciucur

Citat din: Cristel din Septembrie 17, 2015, 10:51:43 AM

:D hm, dintr-o intepatura te-au facut mongoloid  :rotfl:, frate cu Ponta... :yahoo_cry:? Asta a fost tribut pentru cat le-ai intors casa pe dos... S-au alimentat bine cu polen daca e reactia asa de dura.
Lasa ca e bun pentru imunitate veninul asta! Vei trai pana la 90 si de ani...
Sper ca ai simtul umorului si stii sa faci haz de necaz :P

Haz de necaz stiu sa fac. Dar pana la fratia cu Ponta. Nu am reusit sa speriu decat un coleg si sa ii fac curiosi pe altii doi ce nu ma recunosteau. Ponta a speriat o tara intreaga. Eu si accidentat arat mai bine ca el.  =))

Tributul l-am platit cand verificam etanseitatea sibarelor antivarroa in vederea tratamentului.
Adica voiam sa le fac bine. Nu am deschis nimic. Polen au cel putin o rama fiecare familie. Ma deranjaza ca ma unflu asa tare dar nu am ce face. Niciun moment nu am avut senzatii ciudate. Raman asa vreo 2-3 zile.
Oricum pe asta l-am notat. La anul, daca nu vor umple 3 magazii cu miere , le fac in ciuda. O sa mananc miere in fata lor si lor nu le dau.

Citat din: MirceaCalin din Septembrie 17, 2015, 11:50:31 AM
... Perversa de pe stupul 14. A intrat sub masca, si a tintit intre ochi.

Mai bine aşa decât o perversă "ca pă târguocna" !  :wink:

Nu am avut niciodata probleme cu nimeni. Dar am luat si o perversa de asta cum zici tu in liceu cand m-a confundat unu'. Al naibii atunci nu m-am unflat. :)

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

ciucur

Citat din: pharaonu75 din Septembrie 17, 2015, 12:34:24 PM
Ti-a dat de te-a julit... =))

Un coleg zica ca, daca se mai face continuare la filmul Avatar, sa ma duc la casting cu vreo 2-3 albine ca sigur ma angajaza.

sandupop

Adriane sigur esti tu?...esti de nerecunoscut... =)). Daca te întâlneam pe strada sigur treceam fara sa te recunosc. Toate bune.
Nu trageti!! ...Sunt incepator.

stefan1

...

Nu te supara, chinezii sunt oameni harnici. Numai sa te tina!   =))

Bine ca nu ai avut complicatii.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

oroles

Citat din: MirceaCalin din Septembrie 17, 2015, 11:50:31 AM
Eu am primit 4 înţepături aproape concomitent în cap anul trecut si pot spune că eram muuult mai puţin fotogenic !
:wink:
Eu am primit si eu in cap la inceput una de mi s-a lasat falca stanga. A doua zi trebuia sa apar in filmuletul de prezentare al liceului. Nu a fost problema deoarece m-au luat din profil.

Anul trecut, am vrut sa bag dupa diafragma niste carpe la un stup. La un moment dat am bagat un pulover din lana iar albinele au devenit agresive. Nu am stiut ca plasa mastii  statea atarnata sub cozoroc si m-am trezit cu vreo 15 in cap. M-am indepartat si am scos acele. Dupa o ora am terminat treaba si  intors acasa mi-a mai scos ceva ace sotia din cap.

Principala regula atunci cand intra sub masca este sa te departezi in graba de langa stupi si sa deschizi masca pentru a putea iesi. De regula, albina prizoniera, daca nu te-a intepat din prima, e mai preocupata sa iasa decat sa te intepe pe tine.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

MirceaCalin

De la fatalul moment am evitat să mai lucrez în stup cu mască simplă şi mi-am luat o bluză cu mască.
La rapiţă şi la salcâm am folosit un combinezon întreg.

RazvanTi

care fatal?!?!?!? daca era fatal nu mai povesteai acum...  :offtopic:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

ciucur

[/quote]
Principala regula atunci cand intra sub masca este sa te departezi in graba de langa stupi si sa deschizi masca pentru a putea iesi. De regula, albina prizoniera, daca nu te-a intepat din prima, e mai preocupata sa iasa decat sa te intepe pe tine.
[/quote]

Ai dreptate. Am mai patit sa intre sub masca. Se speriau si incercau sa evadeze. Ma indepartam usor, cu ochii cat mai inchisi (am citit undeva ca insectele iti intra in ochi datorita faptului ca se vad ca si intr-o oglinda - nu stiu daca e valabil la albine), scotem masca si o eliberam. Si pe ea si pe mine.
Asta nu stiu cum a intrat, si a atacat din prima. Cand am vazut-o deja era tarziu. Masca mea e cu pieptar/bustiera sau cum i-o spune.
De abia azi a inceput sa se mai dezumfle.

MOTANUL

Citat din: oroles din Septembrie 18, 2015, 09:10:06 AM
De regula, albina prizoniera, daca nu te-a intepat din prima, e mai preocupata sa iasa decat sa te intepe pe tine.

Confirm; eu am si masca simpla (are un soi de snurulet la gat - si cand te lasi in fata pot sa intre lejer pe acolo); Cand e cald de tot singura cu care pot lucra e cea simpla.

Am patit de cel putin 4-5 ori sa-mi intre albine si sa fie preocupate doar sa iasa. (nici una nu m-a intepat pana acum);

Pe mine m-au intepat in fata cand nu aveam masca deloc. (din alea venite cu dedicatie  :rotfl:). Am gresit eu mult in cazul respectiv. Si cand nu am manusi patesc la fel; (ma uit in 10-15 stupi fara probleme pt. ca am albine blande si apoi una sare sa intepe in mana la sacrificiu); E o mare diferenta intre cele care te atentioneaza ca le deranjezi si sa pleci - si astea tip camicaze care pleaca chitite sa intepe. Cu astea nu prea ai cum sa reactionezi (din mii de albine una tot e camicaze);
Cu astea ai doar 2 solutii - ai protectie scapi; nu ai te inteapa.

PS: habar nu aveam ca trebuie sa stau cu ochii inchisi cand intra in masca; Eu am stat cu ei deschisi de fiecare data. E bine de stiut.
In schimb mi-am tinut cat am putut respiratia ca de obicei stau in dreptul gurii / ochilor.
70 de stupi la Cernica;<br />Stupina mea: http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=7571.0