Noua mea pasiune

Creat de ciucur, August 17, 2012, 11:14:09 AM

« precedentul - următorul »

ciucur

Nimic nu se pierde, totul se transforma.

dan sebastian

La fel ca nosema cerana. Tot de la albina asiatica ne provin belelele. Daca in 3 ore reuseste sa ia mirosul unei colonii, chiar daca parazitul e mort, soarta albinelor europene e pecetluita. Noroc ca le mai gazam noi din cand in cand. Interesant care e varianta asiatica de deparazitare. Infecteaza doar trantorul iar capaceala puietului e atat de groasa incat daca sunt prea multi paraziti pe trantore, acesta nu mai poate ecloza si moare si tranorele si parazitul. In plus din ce zice dna albinele asiatice sunt mult mai agresive. Ceea ce se demonstreaza si la noi. Totdeauna supravietuiesc stupii agresivi, dar noi nu-i agreem si inmultim doar albinele blege. Ideea e ca dupa ce preia mirosul albinei, acestea nici macar nu-i iau in calcul. Ii considera ca facand parte din colonie. Parazitul asta ar trebui sa le dea de gandit multora pt ca e imposibil de invins.
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

oroles

Eu nu cred ca e imposibil de invins. Asa se credea si despre ciuma si holera. Oamenii credeau ca nu exista tratamente si uite ca au fost eradicate. Asa e si cu varroa. Problema e ca trebuie si cineva sa faca bani din asta si chiar daca ar exista o solutie de exterminare a parazitului va fi intotdeauna cineva care va refuza sa spuna cum se procedeaza.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

dan sebastian

Ciuma si holera nu sunt eradicate, insa sunt tinute sub control. Si acum mai apar cazuri dupa cum s-a vazut la tv. Si ce e ebola? In plus cate experimente s-au facut pe cadavrele din tundra siberiana de unde inca se poate recolta virus activ ?
0744999989, 0722842211<br />Nu apreciezi sanatatea la adevarata ei valoare decat cand o pierzi.

ciucur

Citat din: dan sebastian din Noiembrie 05, 2014, 12:41:13 PM
La fel ca nosema cerana. Tot de la albina asiatica ne provin belelele. Daca in 3 ore reuseste sa ia mirosul unei colonii, chiar daca parazitul e mort, soarta albinelor europene e pecetluita. Noroc ca le mai gazam noi din cand in cand. Interesant care e varianta asiatica de deparazitare. Infecteaza doar trantorul iar capaceala puietului e atat de groasa incat daca sunt prea multi paraziti pe trantore, acesta nu mai poate ecloza si moare si tranorele si parazitul. In plus din ce zice dna albinele asiatice sunt mult mai agresive. Ceea ce se demonstreaza si la noi. Totdeauna supravietuiesc stupii agresivi, dar noi nu-i agreem si inmultim doar albinele blege. Ideea e ca dupa ce preia mirosul albinei, acestea nici macar nu-i iau in calcul. Ii considera ca facand parte din colonie. Parazitul asta ar trebui sa le dea de gandit multora pt ca e imposibil de invins.

Trebuie sa recunosc, nu stiam prea multe despre varroa referitor la cele prezentate in clip.
Sunt niste fiinte uimitoare din punct de vedere al adaptarii. Sunt curios cat reuseste sa supravietuiasca daca sa zicem pica de pe albina si nu are posibilitatea sa urce pe alta gazda.
Cu acest film am realizat si cat de importanta e comunicarea dintre albine prin mirosul emanat in functie de varsta.
Foarte interesanta mi s-a parut informatia referitoare la faptul ca daca e celula deschisa inaintea dezvoltarii pe deplin a tinerilor paraziti acestia mor datorita deshitratarii. Comportamentul VSH ar trebui sa devina primul criteriu de selectie pentru albine.

bucovineanu

Citat din: oroles din Noiembrie 05, 2014, 02:56:30 PM
Eu nu cred ca e imposibil de invins. Asa se credea si despre ciuma si holera. Oamenii credeau ca nu exista tratamente si uite ca au fost eradicate. Asa e si cu varroa. Problema e ca trebuie si cineva sa faca bani din asta si chiar daca ar exista o solutie de exterminare a parazitului va fi intotdeauna cineva care va refuza sa spuna cum se procedeaza.
Eu cred ca nu va putea fi eradicat acest flagel. E la fel ca si gandacul de Colorado la cartofi. S-au incercat tot felul de tratamente organice insa nu s-a reusit eradicarea. De asemenea s-a incercat eliminarea din anumite zone necultivand deloc cartofi pe suprafete intinse mai multi ani la rand. Gandacul s-a adaptat hranindu-se cu alte plante si atunci cand s-a reluat cultivarea cartofilor populatia s-a refacut imediat. E un parazit care nu va disparea decat odata cu albinele. Sa dea Domnul sa ma insel.

Cris

O noua inventie de la Universitatea din Hohenheim, manipulează comportamentul sexual al acarienilor, este primul tratament care ofera protecție eco-friendly împotriva Varoa

din cate am inteles eu de pe situl IDW Inventatorul Dr. Peter Rosenkranz și absolvent biolog Bettina Ziegelmann au reusit sa extraga un atractant pentru masculi de varoa care le influenteaza comportamentul sexual

tehnologia este in curs de brevetare si sper sa dea rezultate mai ales ca e eco-friendly
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

bucovineanu

Sunt incercari de a schimba comportamentul sexual al masculilor. S-ar putea tine cumva sub control populatia parazitilor din familia de albine fara sa se foloseasca substante chimice nocive, dar pana la eradicare e cale lunga.

Cris

oare nu asta ne dorim, sa tinem sub control acest parazit? daca produsul va fi usor de aplicat si se va comercializa la un pret acceptabil cred ca va avea un real succes
,,Toţi suntem genii. Dar dacă judeci un peşte după abilitatea sa de a se căţăra în copac, el va trăi toată viaţa cu impresia că e un prost." Albert Einstein

ciucur

Azi am fost la albine pentru ultimul tratament cu varachet in lipsa puietului.
Regina carnica inca oua. Avea puiet capacit pe o rama pe ambele parti cam 10 cm/10 cm si in jurul lui oua.
Roiul este pe 4 intervale. Ce pot sa ii fac sa se opreasca si sa nu mai oua?
Eu cred ca se uzeaza albina pentru un puiet care si asa nu va fi foarte valoros.
Dintre toti stupii/roii doar asta nu se opreste din ouat.
Sunt curios si cati paduchi voi gasi la ceilalti care nu mai au puiet dupa acest tratament.

mape 48-petru manea

Daca ai facut tratament in prezenta puietului din 7 in 7 zile vor ramane putini paraziti
Matcile din roiuri si fam.mai slabe (4 intervale )depun de obicei oua pentru asi mari populatia---nu poti opri fenomenul

ciucur

Un alt filmulet interesat despre combaterea varroa in mod natural. S-a mai discutat pe forum despre cresterea albinelor in celule de dimensiuni mai mici.

http://www.youtube.com/watch?v=GTFs7wv4F2s#t=355

dan sebastian

eu nu vad linkukl. daca te referi la celulele reduse pri n noua zeelanda kiwii be vorbea de asa ceva. nu este insa fezabil o albina mai mica pt ca produce mai putin.

ciucur

Ciudat, eu pot vedea filmul, se deschide link-ul. Incercati aici daca nu ...

http://resistantbees.com/index_e.html

Este discutabil daca o albina mai mica produce mai putin. Unii sustin ca produce cel putin la fel.

http://resistantbees.com/honig_e.html

Cateva expicatii vin din numarul mai mare de albine. De exemplu in film se arata ca pentru o rama Langstroth sunt 1600 celule in plus daca celulele sunt mai mici fata de dimensiunea utilizata de noi. Se zice si ca traiesc mai mult deoarece fiind mai multe, muncesc in medie mai putin si nu se uzeaza asa de rapid si ca sunt mai rezistente la boli.
Sunt unele argumente destul de solide.

andreiu

La multi ani cu sanatate, inspiratie si noroc in viata, Adriane !!!     :happy_birthday:  : sampanie: Daca ai timp, mai treci si pe la mine pe topic, as vrea sa am si parerea ta despre tema pusa in discutie.