caba stefan

Creat de caba stefan, Iulie 31, 2012, 06:32:58 PM

« precedentul - următorul »

caba stefan

as dori sa ma ajutati cu ceva,de fapt vreau sa imi spuneti parerea voastra referitor la o familie;
azi le-am dat niste sirop,si am vazut ca un roi de anu trecut care si-a schimbat toamna tarziu matca,are foarte putine albinesi m-am uitat o gramada dupa matca sa vad daca o are ca nu am vazut nici un ou iar la celelalte familii toate au oua capacite dar la asta nu,si nu am gasit-o deloc,dupa ce le-am dat sirop la toate in afara la familia problema si la inca una care e mai slaba,am vrut sa le unesc,sa nu se bata,am zis sa stropesc un pic albinele cu sirop(ele stau pe 2 rame dar pe fiecare sunt albine cam cat o palma),am stropit prima rama si am pus-o in stupul celalalt,am stropit si a doua rama si cand sa o pun in celalalt stup,vad pe leatul superior ca fuge matca.am luat repede rama care am pus-o in celalalt si am bagat-o inapoi,am infofolit cuibul sa nu le fie frig cum le-am udat,si am facut cateva poze cu matca sa imi ziceti daca e imperecheata ,si mi ca udat cu sirop si au cam spart cuibu,oare o sa se adune sa nu moara de frig?
va rog sa ma sfatuiti

bucovineanu

Se vor organiza singure. Regina e fecundata , dar fiind putine albine nu pot asigura temperatura optima (35 de grade) pentu a creste puiet. Odata cu incalzirea vremii va incepe ponta, dar nucleul nu are sanse sa devina familie.

silviu

Stefane ,am impresia ca pe tine te mananca in ... partea dorsala  ))/.Mai lasa-le in pace nu sta toata ziua cu nasul in stup,mai ales pe vremea asta friguroasa.Se regleaza ele si lasa pe cand va fi mai cald o inspectie mai amanuntita.Pe frigul asta eu nu am indraznit sa deschid stupii,desi cred ca si eu am probleme cu o matca.Daca va fi timp frumos pe la noi,vom vedea saptamana viitoare.Am spus parerea mea care nu-i obligatoriu sa fie si cea mai buna.Eu as uni roiul cu altul,sa fie mai puternici.
                              Cu stima,
                                         Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

caba stefan

nu am umblat la ele cand a fost frig,dar de mancat trebuia sa le dau si am zis ca daca le deschid,cum credeam ca nu mai am matca in stupul ala am zis sa-i unesc dar cand sa pun a doua rama am vazut matca

apivasmob

Cand nu este matca in familie sunt anumite semne vizibile (albinele sunt nelinistite si dau din aripi) deci nu lemai deranja degeba.Dale hrana si inchide stupul repede sa nu racesti cuibul. Iar in legatura cu temperatura chiar daca este cald 15 -17 grade dar sa nu bata vantul poti sa umblii in cutii dar nu in fiecare zi.......
Sanatate tuturor apicultorilor

caba stefan

dar nu umblu la ele in fiecare zi,albinele mele sunt la socri mei nu am cum sa ma duc in fiecare zi acolo.
si teoretic stiu cum se comporta o fam fara matca ca am citit o gramada,dar de la teorie pana la practica...

orfan.george

teoria nu se compara cu practica. cand iei o decizie in legatura cu albinele treb sa stai sa te gandesti inainte. eu pe la sfarsitul verii trecute am gasit botci intr-o familie si nu am stat sa ma gandesc ce ar putea fi prima data am avut in gand ca sunt botci de roire si ca "desteptul" le-am distrus de fapt au fost de schimbare linistita si acum plang dupa familia aia pt ca a murit in iarna

caba stefan

poi si eu am tot omorat botcile anu trecut si in toamna a trebuit sa caut matca de cumparat ca nebunu,noroc ca am gasit dar sunt foarte multumit de cea care am cumparat-o ca a iesit din iarna foarte bine

caba stefan

cam asta am facut eu in ultimul timp,deja sunt vopsiti,capacurile au tabla,fundurile au plasa,au iesit foarte frumosidar inca nu le-am facut poze,dar urmeaza.

caba stefan

cateva poze cu stupii gata facuti

caba stefan

azi am incercat sa imi marchez matcile pt a le putea observa mai usor,le-am marcat cu oja,am apucat sa le marchez pe 8 doar ,dar am observat ca la o familie (am una care e foarte agresiva) albinele incercau sa o asfixieze,atunci am bagat-o in cusca si am observat ca si prin cusca o cam inhata,am sa o las pana dimineata sa vad dak o pot elibera.
am observat inca la 2 fam ca le fugarea dar dupa 10 min in cusca nu mai aveau nimic

caba stefan

CAND MA DUC PE LA STUPI AM UN AJUTOR FOARTE POFTICIOS

mape 48-petru manea

Asa nu mai faci tu productie de miere  :D

caba stefan

azi m-a anuntat cineva ca peste cateva zile o sa ierbicideze porumbu,ma gandeam sa le inchid in ziua aia,oare fac bine sau e o masura cam drastica,unii zic ca nu au ce sa culeaga de acolo si ele nu se duc,eu ma gandeam sa nu se duca sa-l culeaga pe post de apa.voi ce ziceti?

caba stefan

Citat din: mape 48 din Mai 07, 2013, 07:05:54 AM
Asa nu mai faci tu productie de miere  :D

:D
acuma....ca sa prinda si el drag  de ele tre sa-l atrag cumva,ma gandesc si la viitor,nu vedeti la majoritatea apicultorilor batrani copii lor fug de albine ca de dracu,cel putin asa e la cei care-i cunosc eu,cred ca explicatia e ca nu-i lasa sa se apropie de ele de frica intepaturilor si copii nu au prins drag de ele