caba stefan

Creat de caba stefan, Iulie 31, 2012, 06:32:58 PM

« precedentul - următorul »

caba stefan

Citat din: pharaonu75 din Octombrie 31, 2012, 06:20:14 PM
Sa-ti traiasca ajutorul, iar peste ani sa devina intr-adevar un ajutor de nadejde!

asa sper si eu

orbanstefan64

dorindafi

parca sa vede shi nora  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

silviu

Stefane,sunt convins ca pe acest forum sunt oameni de calitate,de aceea m-am insris pe el.
Pai daca suntem asa de aproape poate facem un schimb de exp. intre incepatori mai in primavara.
Eu caut un pic de padurice de salcam in zona sa incerc sa-i dezvolt putin ,sa nu-i tin numai in gradina unde este cules putin.
Am ceva planuri in gand,dar nu cred ca anul asta.
Din cate stiu eu fondurile s-au cam incheiat,nu mai este sesiune de depunere de proiecte.Daca afli ceva da in semnal sa stiu si eu.
Probabil ca va trebui sa asteptam 2014 sa vedem ceva.Cu numarul asta de stupi nu prindem nici progranul national apicol sa ne ajutan.
La fel daca afli ceva da un semnal.
             Cu stima ,
                    Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

caba stefan

am si eu i intrebare pentru cei cu experienta,vreau sa-mi fac niste stupi si am gasit um model care-mi place ,e vorba de modelul lui batranul,dar eu la imminarea dintre corp si cat nu vreau sa le fac falt ci vreau sa las scandura dreapta,si intrebarea mea este:cand este curent,nu o sa intre vantu in stup si sa le afecteze pe albine?eu pana acum mi-am facut stupi dadant pe 12 rame si pe margine jos la cat puneam scandurica suptire pt ghidaj.
o sa pun p poza cu ce stup vreau sa fac.

tassevasi

Citat din: caba stefan din Ianuarie 23, 2013, 08:13:33 PM
,si intrebarea mea este:cand este curent,nu o sa intre vantu in stup si sa le afecteze pe albine?

Nui nici o problema Stefane , eu asa am toti stupi si numai asa merg .
  Eu in pastoral cind plec le pun tijele , am gauri pe interiorul  lateralelor  si prinsa cu piulita sus , jos gaura si cui .
  Albina propolizeaza  chiar de e un pic de spatiu intre corpuri .

caba stefan

imi plac foarte mult cum arata stupii astia.
din ce am mai citit ar fi bine daca i-as fierbe in parafina,cica daca ii fierbi 10-15 min toata umezeala e inlocuita de parafina numai ca nu imi permit sa-mi fac cazan de ala pt a baga corpurile stupilor

caba stefan

azi am fost sa vad ce fac albinutele mele ca a fost  foarte frumos azi,3 familii din 4 au deja puiet cea de-a 4-a  are matca eclozata cam cu 2 saptamani inainte sa vina frigu si nu cred ca e imperecheata,am avut noroc ca vechea matca a ouat pana tarziu,sper sa fie bine cu familia asta.

dar sa va arat niste poze

caba stefan

si astea

caba stefan

turtele care le-am dat sunt rosii pt ca le-am facut asa:
1 L de ceai de fructe de padure si galbenele si 5 kg de zahar macinat

cazacu marius

Va salut :hi:  cate grade ati avut azi?
macin-Tulcea

caba stefan

Citat din: cazacu marius din Februarie 16, 2013, 10:04:29 PM
Va salut :hi:  cate grade ati avut azi?

12-13 grade,a fost o zi foarte frumoasa

pharaonu75

Citat din: caba stefan din Februarie 16, 2013, 09:16:02 PM
...cea de-a 4-a  are matca eclozata cam cu 2 saptamani inainte sa vina frigu si nu cred ca e imperecheata,am avut noroc ca vechea matca a ouat pana tarziu,sper sa fie bine cu familia asta.
...

Daca matca tanara nu se imperechea iar cea batrana a disparut, acum nu mai aveai acea familie!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

caba stefan

inca nu stiu care e diferenta intre una imperecheata si una neimperecheata,io ma gandeam ca  daca are abdomenu mai umflat e imperecheata si intradevar noua matca avea abdomenu destul de umflat.
dar cand a eclozat noua matca,cea veche nu mai era in stup,noroc ca au tras repede albinele botci de salvare si ca au mai avut din ce sa traga

caba stefan

ca alte dati se vede experienta domnului pharaon;de asta de fiecare data cand mi-e deschis calculatorul,mi-e deschisa si pagina forumului ca am de la cine invata noi lucruri