Prindere roi~

Creat de Stangaci, Iulie 20, 2012, 02:12:45 PM

« precedentul - următorul »

Stangaci

salut azi am gasit o familie de albine la piciorul unui pod de beton! cum pot sa il scot de acolo ,albinele carau polen ma gandesc ca au puiet... sunt niste gaurele foarte mici  cat dopul unei sticle pe acolo intra ,am vreo sansa?? multumesc anticipat

adriann

daca nu ai acces la faguri... lasa-le in pace...sau te apuci sa darami....

iunicu

=)) Il si vad pe Stangaci cu barosul si cu bomfaierul demoland piciorul podului... Iertati-ma da nu m-am putut abtine.
O sticla de vin contine mai multa filozofie in ea decat orice alta carte din lume.

Stangaci

asta este parerea voastra...daca nu poti da un raspuns eu zic sa faci totusi cumva sa te abtii,oameni ca voi nu pot fii numiti apicultori! Am facut doar o intrebare ....frumos raspuns ai dat! bravo :hi:

stefeug

eu ma gandeam si la solutia unui aspirator puternic care sa colecteze albinele in sacul aspiratorului, cu conditia ca acesta sa fie de capacitate mai mare ...
nu stiu cat de fezabila este ideea, insa ma gandeam ca unii folosesc compresorul pentru indepartarea albinelor de pe faguri, la corpurile pe care le recolteaza.
cu siguranta, ca aceasta metoda ar putea functiona atunci cand fagurii sunt perpendiculari pe urdinis, deci aspiratorul ar putea aspira albinele dintre fagurii paraleli, cu conditia ca fagurii sa fie paraleli.
daca ar functiona aceasta metoda (aplicata in mod repetat) nu stiu ce sanse ar fi sa se captureze si matca si nu stiu in ce masura albinele ar avea sau nu de suferit.
am putea face aceasta discutie, cel putin teoretic.

Obombo

Aspiratorul se poate folosi doar in situatia in care poti aspira albinele direct de pe faguri, aspirand de la urdinis poti captura doar albinele care ies, cele de pe faguri se tin bine  :). Bineinteles, nu e vorba despre un normal aspirator de praf ci despre un aspirator pentru roiuri, o masinarie foarte utila in situatii mai complicate.
In cazul de fata s-ar putea folosi un fel de izgonitor conic din plasa (este o poza pe undeva) si un nucleu cu cateva rame cu albine si o regina, care sa colecteze albinele care au iesit si nu pot sa mai intre inapoi.

iunicu

Citat din: Stangaci din Iulie 21, 2012, 11:50:17 AM
sa faci totusi cumva sa te abtii
E, hai nu te necaji. Glumeam si eu. Singura solutie pe care o vad eu ar fi afumarea. Astupi toate gaurile, si lasi numai 2. Pe una bagi fum si pe cealalta astepti albinele cu o plasa.
O sticla de vin contine mai multa filozofie in ea decat orice alta carte din lume.