ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

la controlul auditiv nu te mai obosesti sa bagi furtunul pe urdinis .........ti se arata  :hi: :hi: :hi:

Marius-ursulakhe

dorindafi  :hi: - in legatura cu cartea am jumate citita din ia si imi insemez lucrurile care sunt foarte importante cel putin pt incepatori
iar in legatura cu inghetarea urdinisului cred ca as rezolva foarte usor problema pt ca la mine la stupi rampa de zbor este detasabila nu pe balamale  :hi:

Marius-ursulakhe

Imi doresc dragi colegi sa imi fac munca mai usoara si calitatea munci sa fie cat mai mare asa ca datorita faptului ca nu dispun de prea multi bani pt a imi achizitiona mai multe echipamente de care un apicultor ar avea nevoie mi-am facut un aparat de vacut tratament la albinele mele dragi(varujet).
Dintr-un aspirator mic de masina vechi si care nu era bun de nimic am luat motorasul care avea paletele pe baza de aspiratie si am pus in locul lui un culer(ventilator de racire procesoare) iar in partea din fata am luat un pet aluminiu taiat in jumate modelata taietura in functie de cum imi trebuia mie si bine intales si in fund taiat petul am bagat o plasa sarma zincata inauntru.Dupa ce l-am pozitionat in locusorul lui petul si am facut ceva teste sa vad daca functioneafa am luat un silicon care rezista la 360 grade si am pus in jurul petului sa stea stabil.
Asta este tot astept comentari sau aprecieri in fuctie de cat de credeti ca va fi de bun in primavara
ps:motorasul este de 24volti dar il voi alimnta la 14,4 un acumulator de la masina de infiletat

bee_lover

Felicitari pentru inventie, daca o sa-si faca treaba te-ai scos daca nu ai pierdut ceva timp, nu-i un capat de lume.  :hi:

tassevasi

Eu am facut  o scula pt asa ceva  dintr-o jucarie ,are numai avantaje.
  Independenta de sursa de curent ,3 bat alcaline ce le am de anul trecut, usoara ,folosesc jumatate de fitil cu picaturi ,arde f bine tot fara rateuri.
  Se aseaza mina cu manusa desupra pipei ce are o sita  si tot fumul e dirijat unde treb.   Cost minim 15 lei
Numai bine.

Marius-ursulakhe

Si eu as putea sa folosesc o baterie de 9 volti
Testele la mine l-am facut la 12 volti la bateria de la masina dar totusi sa stiti ca am sa incerc
Domnule "tassevasi"am vazut si eu ceva jucari dar sub forma unui uscator de par cand am fost sa cumpar ceva jucarii pt copii mei de mos craciun =)) si sa stiti ca este o idee buna pt cei care vor sa isi faca jucaria era ceva in genul 7,50 lei .dar poate sa mai coste partea metalica
"bee_lover "  :hi:  sa speram ca nu a fost o pierdere de timp ca functioneaza foarte bine

tassevasi

Aceasta-i un pistol de facut balonase ,are o turbinita ce   aspira si refuleaza  aerul .
  Uite aici totul , acum e ultima faza ,modernizata . :)

http://forum-discutii.apiardeal.ro/index.php?topic=3472.0

Marius-ursulakhe

Salutare "cornelioandanciu" ma bucur sa stiu cine sunteti.Eu personal nu va cunosc stiu numai masina si stiu si unde stati in bl 6 in schimb tatal meu va stie.
Am o mica curiozita aveti in stei un atelier (un mic atelier in garajul de langa bercesti?)va intreb ca tata zice ca de mult stie el ca aveti albine si el va stie ca dumneavoastra tot faceati afara pe rame asamblati

cristian bh

ursulache,nici eu n-am mai fost la pescuit de peste un an decand au inceput niste dobitoci sa dea cu triple, prima data au inceput la pod la beius si dupa aia au dat si la soimi si n-am mai mers ca n-are rost sa dai 25 lei pe viermusi ,mamaliga ,plus nada si sa vina toti trepadusii sa dea la HAT.de aia nici eu n-am mai vizat permisul d-ai bine daca spui ca au inceput cu controale numai ca si astia ai lor sunt tot ai lor ,,,  cand n-or mai avea vizate permisele cei ce pescuiesc din placere  s-or trezi cei de la ajvps .cand vii la stei   da un semnal 0740685587.si explica-mi te rog cum e cu patul cald si pat rece la albine ca n-am auzit pana ce-am citit aici.

Marius-ursulakhe

Bine cristi promit ca am sa te sun zilele astea cand merg catre stei ca si azi dimineata am vb cu un prieten apicultor la tel 1 ora si nevastamea m-a facut cu sare si otet ca ea avea treaba cu mine prin casa si io vb la tel  =)) asta e se mai intampla
Cand merg catre stei te sun si daca nu esti in stei poate vin in pana la carpinet la o cafa sa ne cunoastem dar toate astea daca nu sant cu doamna si copii si mai trebuie sa ma mai duc sa fac si pozele ale pt romikele ca iam promis
Daca esti in stei iesim la o cafa (cand vin io in colo)  :hi:

bucovineanu

Trebuia sa lasati treburile mai pe seara.  :smile:

Marius-ursulakhe

nu este vorba despre asta bucovinene dar daca vine si doamna si copii cu mine nu apuc sa beu nici macar o cafa ca santem tot in viteza ca copii sant mici si trebuie sa doarma la amiaza (1 anisor si respectiv 3 anisori

bucovineanu

Era o gluma, sper ca nu te-ai suparat.  :hi:

cristian bh

vezi de aia m-am insurat eu mai tarziu ca fetita are 4,5 ani si nunta am facut-o de un an jumate ,, =)) =))sa-ti traiasca copii si sa fie sanatosi apoi treaba cu cantatu-n curte ne-or putea da sfaturi cei mai vechi ce-s plictisiti de atata-nsuratoare.    apoi pe frigul asta mai bine lasa copii acasa

Marius-ursulakhe

Bucovineanule stai linistit ca nu m-am suparat
Cristi sa iti traiasca fetita maine poimane sant mari si mergem cu iei la discoteca cluburi   =))