intrebare

Creat de marian sima, Iunie 18, 2012, 10:22:00 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Ce planta da dimineata devreme un miros dulceag si placut ca de miere proaspata dar putin mai parfumat?
La ora 6 dimineata acest miros persista cind se intareste soarele mirosul dispare,culmea este ca albina a bagat miere de la aceasta planta mierea este mai putin parfumata decit teiul dar are o anumita finete ,teiul dupa o lingura de miere nu o mai vrei pe a doua ,aceasta tot ai minca miere seara tot ai sta linga urdinis datorita mirosului,am mai intilnit acest miros in alti ani pe cimp dar nu gasesc planta.
Aveti cumva ideie ce poate sa fie?

tomy81

daca e cuoare galbena si seamana cu o mana e mana maicii Domnului

stefan1

Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

marian sima

Intradevar aceasta floare se gaseste in multe curti si in aceasta perioada este inflorita dar mirosul vine de la altceva,miroase ca la masiv de tei sau salcim ,la floarea descrisa de dv trebuie sa te apropii bine de ia ca sa ii simti mirosul,la prima ora de dimineata albinele erau in plin cules ,a inceput si floarea soarelui dar ici colo si floarea -soarelui nu da la prima ora nectar.

stefan1

Nu, parfumul acestei flori se imprastie la distanta destul de mare si se simte si in timpul zilei. Florile sunt de doua culori. De fapt cele batrane isi schimba culoarea.
  Totusi daca ai spus ca recoltezi miere de la ea, asta presupune ca este o planta cu mare raspandire. Niciodata din 5-10 plante, nici macar din 10 salcami, nu poti extrage miere daca ai mai multe familii.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Bătrânul

Cel mai DUMNEZEIESC miros este PARFUMUL FINULUI uscat !!!!! ^:)^ ^:)^ ^:)^

happy

Este posibil ca mirosul sa vina de la florile de lucerna.Cand mergi pe camp si ai un lan de lucerna inflorit te izbeste mirosul fin care il degaja! :bzz:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

marian sima

Nu stiu ce este,cert e ca albinele merg dimineata bine vin cu un polen portocaliu ,mai tirziu pe la 10 activitate inceteaza ,finul este in zona de deal la mine predomina lucerna ,de fineata nu poate fi vorba datorita ulerului sau cum ii zic altii costrei,daca nu aveti asa ceva prin zona spuneti-mi si va trimet saminta, :).

marian sima

Am descoperit sursa acelui miros si a activitati albinelor.

marian sima

E chiar multa pe cimp.

marian sima

Sulfina.

marian sima

x

marian sima

x

marian sima

x

marian sima

Pastranac de saminta.