În sfarșit acasă.

Creat de G. Iulian, Iunie 17, 2012, 06:47:36 AM

« precedentul - următorul »

G. Iulian

Pana acum am discutat pe forum fara a avea posibilitatea de a arata o poza macar cu stupii mei, sambata seara i-am adus langa Galati (com Smârdan), în maxim 10-14 zile avem floarea soarelui inflorita. Sfatul meu, după experienta mea luati sau rugati stupari cu experiență sa va facă roii pentru început. Ai mei au fost pe 6 rame unul a avut albina în ladă pentru încă două rame și unul pentru una.  Le-am dat câte doi faguri la construit.
Lăzile albastre ale mele, în lădița alba este un roi al tatălui meu iar în roinița din polistiren albastră am format eu un roi pe 3 rame. În primăvara am confecționat 3 rame pliante 1/1 și le-am amplasat în stupii tatălui meu să le clădească, ieri le-am găsit proaspăt ouate și am decis să le iau și să fac un roi, le-am pus și apă în hrănitor și sirop.

G. Iulian

În jur de 15 iulie aduc și celelalte două lăzi cu 4 roiuri în ele și pentru anul acesta ajunge, să am grijă de ce am doar.
La cei doi albaștri se văd adăpătoarele de urdiniș.

ion patrut

Citat din: Gheorghevici I din Iunie 17, 2012, 06:47:36 AM
Pana acum am discutat pe forum fara a avea posibilitatea de a arata o poza macar cu stupii mei, sambata seara i-am adus langa Galati (com Smârdan), în maxim 10-14 zile avem floarea soarelui inflorita. Sfatul meu, după experienta mea luati sau rugati stupari cu experiență sa va facă roii pentru început. Ai mei au fost pe 6 rame unul a avut albina în ladă pentru încă două rame și unul pentru una.  Le-am dat câte doi faguri la construit.
Lăzile albastre ale mele, în lădița alba este un roi al tatălui meu iar în roinița din polistiren albastră am format eu un roi pe 3 rame. În primăvara am confecționat 3 rame pliante 1/1 și le-am amplasat în stupii tatălui meu să le clădească, ieri le-am găsit proaspăt ouate și am decis să le iau și să fac un roi, le-am pus și apă în hrănitor și sirop.
rame pliante? cum vine asta personal na-m auzit de asa ceva ma poti lamuri?

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

G. Iulian

Citat din: ion patrut din Iunie 17, 2012, 05:38:32 PM
rame pliante? cum vine asta personal na-m auzit de asa ceva ma poti lamuri?

Da rama pentru roinita de 1/1, desfacuta are lungime normala 470 mm, Eu m-am luat după Bătrânul, are câteva poze el am sa caut și eu sa postez  una. În roinița de 4 rame se pot face 3 nuclee formate din câte o ramă pliată + hranitor mic cca 300 ml sau 4 nuclee care au o rama pliabila prevăzută și cu hrănitor ca în fotografie.
Eu am ales prima variantă dar am înlăturat diafragmele și am un singur roi.  Urmează sa îi bag și o matcă împerecheată săptămâna asta.

Calin Catalin

Citat din: Gheorghevici I din Iunie 17, 2012, 06:47:36 AM

Cei din spatele porumbului, de sub pomi ai cui sunt?   :D

Bafta cu ei si sa curga si ceva miere! :hi:
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

G. Iulian

Citat din: clncatalin din Iunie 18, 2012, 12:14:02 AM
Cei din spatele porumbului, de sub pomi ai cui sunt?   :D

Bafta cu ei si sa curga si ceva miere! :hi:

În spatele porumbului mai sunt 10 stupi, ai tatălui meu 5 și ai gazdei 5. Au condiții super stau la umbră, aceea sunt veteranii în față doar cei de anul acesta.
Floarea soarelui la 100 m, curtea e la marginea satului.

romikele

@Gheorghevici I , cand dai citat in care exista alt citat, pe care vrei sa-l elimini, nu stergi primul tag quote, ci al doilea, care deschide citatul de eliminat.

EXEMPLU:
[quote author=nume_autor][quote author=autor_citat]text citat[/quote]text mesaj[/quote]

se elimina doar portiunea:
[quote author=autor_citat]text citat[/quote]

G. Iulian

G. Iulian

Juniorii de anul acesta.

bee_lover

Frumos si cat mai multi!  :hi:

G. Iulian

Multumesc! Asta doresc si eu la toti.

G. Iulian

Cateva poze cu stupine la tei, Ciucurova, poze din masina.

G. Iulian

Poză de la floarea soarelui. Anul ăsta pastoral staționar, intră floarea în curte.  :yes:

RazvanTi

stupina amplasata LANGA sosea?!?!?!?
in prima poza daca o maresti se vede si o albinuta in zbor in dreptul stalpului de inalta tensiune  :wink:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro