se pregatesc de roire???

Creat de livulik, Iunie 03, 2012, 08:29:51 PM

« precedentul - următorul »

livulik

imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie, am considerat ca fiind incepator aici este locul potrivit...
unul dintre cei 4 stupi pe care-i am prezinta simptomele din imaginea atasata; ca mentiune va pot spune ca astazi a fost prima zi cand s-a manifestat asa
detalii despre familia de albine:
- in momentul de fata este pe 14 rame acoperite foarte bine de albine, matca este in al doilea an, "bate" foarte bine cu puiet (cel putin dupa aprecierea mea - una dintre rame se poate vedea in postarea mea de AICI)
- de vreo doua zile de cand s-a incalzit aduce polen f f mult
- NU au inca nicio botca
- au crescut in 36h aproape integral un fagure artificial
- matca are loc de ouat cel putin 2 rame

vroiam sa stiu, iesirea asta in fata stupului reprezinta o intentie de roire? e o manifestare standard?

JohnSpatari

dupa cele scrise din carte,da,insa eu ias dar FA sa constriasca de sa le iasa ceara din minte :)

bee_lover

daca zici ca nu are botci atunci probabil are o aerisire deficitara.

livulik

Citat din: JohnSpatari din Iunie 03, 2012, 08:38:08 PM
dupa cele scrise din carte,da,insa eu ias dar FA sa constriasca de sa le iasa ceara din minte :)
le tot dau...ele construiesc...matca le insamanteaza...ramele cu puiet capacit nu mai am unde sa le mut ca am toti stupii plini...
astazi am asamblat 5 stupi noi (tip Batranu`) si i-am vopsit...abia la sfarsitul saptamanii fac niste permutari/divizari

Citat din: bee_lover din Iunie 03, 2012, 08:49:06 PM
daca zici ca nu are botci atunci probabil are o aerisire deficitara.
astazi am controlat si nu au botci!
aerisirea posibil sa fi fost deficitara deoarece podisorul de plasa inca era acoperit integral cu un sac de hartie; astazi l-am scos!

JohnSpatari

atunci profita de secretia cerii,pune FA penultimul si lasa 24-36 ore si punel la rezerva,si iar altu  la crescut si tot asa.