Sunt incepător

Creat de G. Iulian, Iunie 02, 2012, 07:12:38 AM

« precedentul - următorul »

G. Iulian

În primul rând salutare tuturor!
Câteva cuvinte despre mine: provin dintr-o familie în care stupii au fost nelipsiti din perioada interbelica până în prezent dar eu până anul ăsta am zis că nu mă apuc de albinărit. Totuși din martie a intrat și ..microbul..
Am început cu echipamentul de protecție si am reușit sa fac si două lăzi orizontale.
În prezent aștept să mă duc să ridic cei 4 roi de la un stupar. ( mentionez că tatăl meu se  cam lasase pe tânjală neavând ..moștenitor.. în ale stupăritului, și nu mai avea decât 4 familii), dar el este pentru mine o enciclopedie vie(peste 40 ani de stupărie).
Stupii i-am facut in semiregie proprie: adica am comandat lemnul de la Cluj si montajul plus confectionarea podisoarelor, fundurilor si capacelor am facut-o eu. Sunt din Galati dar aici tâmplarii sunt foarte scumpi, am iesit mai bine cumpărând din judetul Cluj + plata curier decat sa cumpar de aici.
Deocamdată fac practica pe stupii tatălui meu  :P.
Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru discuțiile de pe forum, sunt foarte folositoare, eu consider că dacă nu știi nu e un păcat dar dacă nu vrei sa te documentezi si sa citesti  ca sa inveti da.
Menționez: lazile orizontale sunt ale mele, vopsitorul tot al meu  :bzz: dar stupii verticali galbeni sunt ai unui prieten.

ves.lucian

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
  sa-ti traiasca si vopsitorul !!!
  de unde esti de loc ???
  mai " ne scriem " !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

apivasmob

Bine ai venit si sa te dezvolti cum sti tu mai bine, ca doar ai un mentor in familie.
In moldova viata este mai saraca ,in ardeal este influienta din vest si sunt alte conditii de aceea unele preturi sunt mai avantajoase acolo, dar nu este o regula.
Sanatate tuturor apicultorilor

Fane

bine ai venit ,
multa bafta si mult curaj in apicultura.

G. Iulian

Citat din: ves.lucian din Iunie 02, 2012, 07:37:08 AM
  bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
  sa-ti traiasca si vopsitorul !!!
  de unde esti de loc ???
  mai " ne scriem " !!!

Am scris: Galati, nu stiu cum sa apara si la profil sub poza.

G. Iulian

Multumesc tuturor pentru urari, va urmaresc de ceva timp si am avut multe de invatat. Am sa postez poze cand aduc primile doua roiuri ..acasa..cam o saptamana,(intr-o comuna langa Galati la 8 km). Este Moldova o zona mai saraca e adevarat dar in Galati este un singur magazin de profil fostul  si actualul Apicola, produse putine preturi mari, traiasca internetul.
Eu sunt dupa tata dobrogean, dupa mama teleormanean, dupa strabunicu sârb și eu m-am nascut moldovean, dar toate ramurile familiei au iubit albinele ( dragoste fara frontiere).

bismark

Bine ai venit printre noi vecine esti din oras sau din judet?Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

relutu

G. Iulian

Citat din: bismark din Iunie 02, 2012, 03:43:15 PM
   Bine ai venit printre noi vecine esti din oras sau din judet?Cu respect

Din oras sunt, dar am un prieten care s-a mutat în Smârdan si la el stau stupii: ai lui 7, ai tatalui meu 7 si urmeaza si roii mei 6 ( 2 saptamana viitoare si 4 la sfarsitul lunii, am dat deja lazile deja la un stupar pe care il cunosc si are 30 de familii.

stefan1

Sa fie un inceput intr-un ceas bun! Faptul ca sunteti trei stupari la inceput, e bine. Spun asta pentru ca incepatorii au uneori 'idei traznite', dar discutand intre voi va mai temperati, pana cand experienta va va invata ce se poate si ce nu se poate cu albinele.  Succes!   :hi:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)