Posibila problema

Creat de marian_valcea, Mai 03, 2012, 09:20:36 PM

« precedentul - următorul »

marian_valcea

Salut am umblat astazi pe la stup sa mai bag o rama la cladit si am observat ca se leagana albinele pe rame.Este normal?De ce se leagana?Am sa atasez un videoclip cu albinele.

bucovineanu

Daca se miscau executand un fel de dans, nu e nimic anormal. Era vorba de cercetasele care semnalizau directia si distanta pana la sursa de cules.

marian_valcea

Am atasat mai sus un videoclip sa vedeti despre ce este vorba exact.

apivasmob

Este vorba de cercetasele care semnalizeaza directia si distanta pana la sursa de cules.
Sanatate tuturor apicultorilor

RazvanTi

Nu este nimic anormal.
Este vorba de "dansul albinelor".
Asa explica cercetasele culegatoarelor locatia sursei de polen.
Bafta!
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

marian_valcea

M-am speriat am crezut ca le-am afumat prea rau.

jonny_it

Citat din: marian_valcea din Mai 04, 2012, 03:06:43 PM
M-am speriat am crezut ca le-am afumat prea rau.

:rotfl:

Cumpara manualul apicultorului si citeste-l  si nu o sa mai ai astfel de "probleme".

Succes!  :hi:

marian_valcea

L-am cumparat deja dar mai mult ma uit pe calculator in Calauza Stuparului din 1943 dar imi lipsesc pagini stiti de unde pot descarca cartea completa?

Obombo

Cred ca ar trebui sa faci invers. Citeste intai cartile mai recente si dupa aceea, de curiozitate, pe cele vechi, ca sa eviti situati de genul asta, cand te uiti la albine si nu sii ce fac. In '43 von Frisch tocmai studia limbajul albinelor, deci in paginile care-ti lipsesc nu se vorbeste despre asta.

jonny_it

Citat din: marian_valcea din Mai 04, 2012, 07:47:05 PM
L-am cumparat deja dar mai mult ma uit pe calculator in Calauza Stuparului din 1943 dar imi lipsesc pagini stiti de unde pot descarca cartea completa?

Incearca una dupa 1980. Pentru incepatori manualul apicultorului este perfect.  :wink:

ion patrut

ficare cu parerea sa eu am studiat calauza stuparului de nicolaie niculescu din 46 si nu are nimic diferit de manualele actuale. pe cele actuale eu personal le gasesc cam stiintifice greoie pentru un incepator; parerea mea