Cladire faguri

Creat de Stangaci, Aprilie 30, 2012, 01:17:36 AM

« precedentul - următorul »

Stangaci

salut ! cum este mai bine sa procedez la salcam...sa le pun faguri la caldit in timpul culesului ,sau sa cladeasca inainte? mentionez ca le-am bagat cate 2 rame 1/1 la fiecare si le construiesc foarte greu.... :thanks:

apivasmob

De cladit le cladesc dar in functie de puterea familiei, daca familia este puternica cladeste fff repede si chiar matca depune ponta in ea,iar daca fam este slabuta cladeste dupa necesitatile ei.FA se cresc in perioada infloririi pomilor fructiferi.
Sanatate tuturor apicultorilor

popik50

Le pui FA la crescut atunci cand familiile sunt puternice si au cules in natura. Daca nu sunt puternice familiile risti sa iti strice fagurii si e pacat de ei. :wink2:

andrei_georgian

Citat din: Stangaci din Aprilie 30, 2012, 01:17:36 AM
salut ! cum este mai bine sa procedez la salcam...sa le pun faguri la caldit in timpul culesului ,sau sa cladeasca inainte? mentionez ca le-am bagat cate 2 rame 1/1 la fiecare si le construiesc foarte greu.... :thanks:
salut! ce-l mai indicat este sa cladeasca faguri inainte de cules, daca le dai in timpul culesului o sa fie claditi pocit pentru ca o sa-i cladeasca in graba si o sa pierzi si cules, la familii mai slabe incearca cu o rama,
acum mai conteaza si locul unde ai pus ramele la cladit, in familie
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

bucovineanu

De ce nu sunt buni fagurii claditi in timpul culesului?

popik50

Citat din: andrei_georgian din Aprilie 30, 2012, 08:21:11 PM
Citat din: Stangaci din Aprilie 30, 2012, 01:17:36 AM
salut! ce-l mai indicat este sa cladeasca faguri inainte de cules, daca le dai in timpul culesului o sa fie claditi pocit pentru ca o sa-i cladeasca in graba si o sa pierzi si cules, la familii mai slabe incearca cu o rama,
acum mai conteaza si locul unde ai pus ramele la cladit, in familie
Eu nu am intalnit o situatie cand in timpul marilor culesuri sa cladeasca fagurii pociti , din contra atunci ii cladesc cel mai repede si cei :D mai frumosi .

andrei_georgian

ma refer la faptul ca o sa ai celule multe de trantor, si aici fac referire la ramele introduse in cuib, in cele din cat nu trebuiesc faguri perfect claditi, pentru ca o sa bage miere, si doresc tuturor apicultorilor rame cat mai multe si pline cu miere la culesul ce urmeaza :hi: :bzz:

bucovineanu

Nu e deloc asa. Cei mai buni faguri se cladesc in timpul marilor culesuri, fara celule de trantori si cladirea se face foarte rapid. Pentru a nu avea faguri cu celule de trantori trebuie folosita rama claditoare. Daca au unde sa construiasca faguri pentru a creste trantori,  ramele din foi vor fi construite foarte corect.

andrei_georgian

Citat din: bucovineanu din Mai 01, 2012, 08:29:09 PM
Nu e deloc asa. Cei mai buni faguri se cladesc in timpul marilor culesuri, fara celule de trantori si cladirea se face foarte rapid. Pentru a nu avea faguri cu celule de trantori trebuie folosita rama claditoare. Daca au unde sa construiasca faguri pentru a creste trantori,  ramele din foi vor fi construite foarte corect.
nu va contrazic,am patit lucrul asta, poate am gresit eu cu ceva, ''omul cat traieste invata''  :rotfl:
o intrebare am daca sunteti amabil sa-mi dati raspuns: cum folositi rama claditoare si unde o asezati in familie?
:hi:o seara buna

bucovineanu

Rama claditoare o pun intre cuib si rama acoperitoare.