Rama cu puitet capacit.

Creat de Stangaci, Aprilie 21, 2012, 03:48:14 PM

« precedentul - următorul »

Stangaci

buna tuturor,am o familie pe 5 rame si as vrea sa ii dau o rama cu puiet capacit  de la o alta familie care este populata foarte bine,cum este bine sa fac?? anul trecut am facut acelasi lucru  pe langa puiet capacit mai erau si larve tinere...albinele le-au scos afara.Sa fie din cauza mirosului?? multumesc anticipat! :thanks:

nicu68

nu are treaba cu mirosul,nu ai albina suficienta sa il acopera si larvele mor, dupa accea le scot afara

Stangaci

am introdus o rama cu puiet capacit in stupul respectiv....sper sa fie bine ceea ce am facut,albinele sunt pe 3-4 rame nustiu daca pot sa acopere puietul in totalitate.....ce o fii, o fii!!  :bzz:

bucovineanu

Daca vrem sa ajutam o familie slaba cu rame cu puiet, la inceput inversam cate o rama cu puiet necapacit din familia slaba, cu cate o rama cu puiet capacit din familia puternica, fara sa marim numarul de rame din familia slaba. Abia dupa ce familia slaba se mai intareste, putem introduce rame cu puiet capacit fara sa luam nimic in schimb.

Stangaci

acum am facut-o.....! am pus o folie sub podisor si am micsorat urdinisul pentru pastrarea caldurii in stup.
:thanks: