O problema cu puietul

Creat de Marius-ursulakhe, Aprilie 17, 2012, 05:04:14 PM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

Va rog sa ma ajutati sa rezolv o problema cu puietul. Azi cand am fost la supi am observat o mica problema o albina a scos o albinuta care peste cateva zile trebuia sa "eclozioneze" albinuta respectiva era viie si era formata total numai nu era perfect matura vreau sa mai precizez ca mi-sa mai parut zilele astea ca vad ca mai scot ceva alb din stup (sa fie larve )oricum in cantitate foarte mica.Vreau sa precizez ca stupul respectiv este pe 7 rame acoperite in totalitate cu albine dintre care 5 cu puiet cam 60-70% din suprafata ramelor. sper sa pot pune si ceva poze. :yahoo_cry:

bucovineanu

Daca ceea ce scot are consistenta cretei, e vorba de puiet varos. Daca sunt larve moarte, e vorba de puiet racit.Daca nu au mancare, e posibil sa scoata puiet gata sa eclozeze.

POSTASUL

tratamentele din toamna leai facut corespunzator ???/  acuma in primavara leai restrans cuibul, sa nu stea albina rasfirata si sa raceasca puietul ?? mancare au ?? mai multe detalii  :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

Stangaci

ai deschis prea mult urdinisul...vremea e inca inselatoare ,peste noapte e frig ! chiar si peste zii .Mergi si mai redu' din el. Numai bine!
:bzz:

Marius-ursulakhe

Vreau sa precizez ca albinele au iernat pe 5 rame am strans cuibul in toamna cat am putut de mult si in primavara leam stran din nou pe 4 rame la sfarsitul de iarna. Tratamentele din toamna au fost facute corect pt simplul fapt ca fundul dupa ultimul tratament care a fost facut in lipsa puietului fuldul a fost numai negru de varoua. In primavara nu l-am facut pt ca am zis ca il fac dupa ce iau pareti interiori de polostiren adica dupa ce se mai incalzeste.Mancare au cate jumate rama capacita pe margina+coronutele de 10 cm si o rama dupa diafragma.

Marius-ursulakhe

Urdinisul il deschid in functie de vreme in ultimul timp ca am fost acasa dar in general a fost deschis cam in jur de 2,5-3cm numai cand e vreme frumoasa si au cules abundent atunci il deschid mai mult.Stupul este orizontal pe 22 rame.

andrei_georgian

e posibil sa fi prins nopti mai racoroase, albinele s-au mai restrans, iar in felul asta mai ramane puiet neacoperit,
vremea de acum este foarte inselatoare, de ex in zona mea ziua este foarte cald pana la 20-22 grade, iar noaptea e atat de frig ca acum cateva dimineti am avut o bruma de ziceai ca sa intors iarna.... :hi:
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.