familie foarte agresiva ce sa fac

Creat de valentin27, Aprilie 02, 2012, 11:45:30 PM

« precedentul - următorul »

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: bee_lover din Aprilie 04, 2012, 06:28:16 AM
Exista familii mai agresive, de regula acestea sunt si mai harnice. La acestea poti sa le dai cat fum vrei ca tot nu se linistesc, mai degraba iese jumate din stup pe urdinis pe fata stupului si tot nu se calmeaza. La acestea trebuie lucrat cu cat mai mult calm fara sa iritam prea mult albinele. Daca ne enerveaza foarte tare sau deranjeaza vecinii atunci i se schimba matca.  :hi:
Eu am avut cateva familii cumparate de la un apicultor mai in varsta si ziceai ca-s viespi cam 10 familii,le-am schimbat treptat ramele care erau negre de vechi ce erau cu foi de ceara,intr-un cuvant le-am dat de lucru sa nu se plictiseasca si si-au schimbat agresivitatea,apoi le-am schimbat reginele tot cu regine dintr-o familie tot cu caracter general si le-am calmat de iti e mai mare dragul sa lucrezi cu ele, asta mai depinde si de timpul de afara asa cum suntem si noi, mai avem o zi buna,alta mai putin buna,etc,Pace! :hi: %%-
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

Adrian Roman

Am avut si eu asa doua familii, si pana n-am schimbat matca la ele, nu s-au cumintit ! :nod:

Nelly88

eu as schimba matcile din ceilalti stupi cu dintr-astea rele...:D

jonny_it

Citat din: Nelly88 din Aprilie 04, 2012, 12:38:41 PM

Si in momentul cand treci de 50 de familii iti dai seama ca pierzi cam mult timp gadilindu-le, doar pt ca sunt agresive.
Asta daca nu vin vecinii suparati, sau poate nu o sa aiba curaj sa vina ..  :rotfl:

Nelly88

oricum nu prea mai vin prietenii pe la mine, mai mult la telefon tinem legatura... :sad:

gabush86

si eu am 5 care sunt f agresivi , dar sunt foarte productivi si nu ma indur sa le schimb matca . riscul meseriei

costelgeorgel

Citat din: Nelly88 din Aprilie 03, 2012, 10:22:39 PM
eu dau cu fum, se linistesc, si cand scot o rama iar sar toate pe mine, dar am prins smecheria, doua randuri de haine, masca bine stransa, incaltaminte inalta si manusi. (chiar si asa mai iau cate una)
[/quote       

Eu asa patesc in fiecare primavara de am ajuns sa mor de ciuda cin vad filmulete cu apicultori care umbla la stupi cu mineci scurte .
Dar sunt perseverent .

Nea Costica din Buzau

]
Adica iti place sa fii intepata, sau vrei miere mai multa?? =D> :hi: :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

4unix

Si eu am unul agresiv, anul trecut cand a tras botci am luat matca cu 2 rame si am facut un roi nou intr-o cutie noua, iar lui i-am lasat 2 botci, curios este ca matca si familia mutate  in cutie noua nu mai sunt rele, ti-e mai mare dragul de ele, in schimb cele ramase in cutia veche te manaca de viu. Am sa le schimb si lor lada sunt tare curios sa vad daca se linistesc, daca nu schimb si matca.

Numai bine!  :hi:

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: Nea Costica din Buzau din Aprilie 04, 2012, 09:30:27 PM
]
No comm... =))
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

Nelly88

]

deocamdata ma numesc Gheorghe Ionel, deci imi place sa fiu INTEPAT :D , poate pe viitor, cine stie, mi-oi face schimbare de sex...  :) :hi:

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: Nelly88 din Aprilie 04, 2012, 11:48:23 PM
]

deocamdata ma numesc Gheorghe Ionel, deci imi place sa fiu INTEPAT :D , poate pe viitor, cine stie, mi-oi face schimbare de sex...  :) :hi:
Ok,numaia i grija cu vecinii ca lor nu le place sa fie intepati... :wink2:Pace! %%-

gabush86

KTA-APIDORNA - Ski

Nelly88