familie foarte agresiva ce sa fac

Creat de valentin27, Aprilie 02, 2012, 11:45:30 PM

« precedentul - următorul »

valentin27

acuma 2 zile in timp ce faceam stimularea cu sirop desfacand podisorul au sarit vro 10-15 albine pe mine direct astazi la fel am incercat sa scot o rama sareau de pe rama parca erau nebune nu stiu din ce cauza le`am dat sirop si am inchis , la urdinis la fel am pus degenut s`au repezit la el noroc ca am avut manusi ce s`o fi intamplat cu el ?

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: valentin27 din Aprilie 02, 2012, 11:45:30 PM
acuma 2 zile in timp ce faceam stimularea cu sirop desfacand podisorul au sarit vro 10-15 albine pe mine direct astazi la fel am incercat sa scot o rama sareau de pe rama parca erau nebune nu stiu din ce cauza le`am dat sirop si am inchis , la urdinis la fel am pus degenut s`au repezit la el noroc ca am avut manusi ce s`o fi intamplat cu el ?
Salut! vreau sa stii ca in perioada asta albinele sunt mai ierescibile, trebuie sa lucrezi mult mai bland cu ele sa nu faci miscari brusce,iar scandurelele find propolizate cand se desfac pocnesc si fac un zgomot care le enerveaza,asa ca trebuie sa folosesti si afumatorul mai mult pufaind cu el de-a lungul ramelor mai mult nu intre intervale ca sa se retraga ele iar cele de la urdinis se apara si e bine asta,ele ataca cam tot ce misca in fata urdinisului ca sa preantampine furtisagul,Pace! :hi: %%- :bzz: :bzz: :bzz:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

Nelly88

am si eu unul rau tare, ma ingrozesc cand trebuie sa umblu in el, vara trecuta nici nu puteam sa ies din casa ca incepeau sa mi se agate in par vreo doua, in schimb face cea mai multa miere...

jonny_it

Citat din: Nelly88 din Aprilie 03, 2012, 01:27:17 PM
am si eu unul rau tare, ma ingrozesc cand trebuie sa umblu in el, vara trecuta nici nu puteam sa ies din casa ca incepeau sa mi se agate in par vreo doua, in schimb face cea mai multa miere...

De unde stii ca toate albinele care veneau sa te intepe erau din stupul ala?  :)

:hi:

C@T@LIN

buna valentin.si eu am patit ceva de genul cand am mers la stupi dat cu parfum-sa nu faci ca mine.mai sunt rele si atunci cand umbli prea des la stupi-fa un orificiu in podisor sa poti turna sirop fara sa deranjezi familia.
un pic rautacioase erau si ale mele la iesirea din iarna,dar de cand a aparut polenul in natura is foarte blande.
sunt incepator ca si tine,deci ce am scris mai sus sunt pareri din mica mea exaperienta(1an) :hi:salut

Nelly88

stiu ca erau din stupul ala pentru ca a fost ultimul cumparat si pana atunci nu am avut probleme. La mutarea familiei din stupul vechi in unul nou am luat pe putin 20 de intepaturi prin haine, intrasera pana si in adidasi si i-au zapacit pana si pe vecini :))

tassevasi

Folosesti si tu  afumatorul ,dai mai intii pe urdinis  2-3 fumuri si apoi te apuci sa umbli in ei , dar  sa sti, cum ai omorit una din neatentie  ,sar mult mai multe pe tine  ,  umbla  cu  incetinitorul acum la inceput si tu .
  Numai bine .

KTA-APIDORNA - Ski

Deci cum am mai zis, folositi si voi afumatorul mai mult si vedeti sa puneti si iasca in el ca sa dea un fum rece cum se zice si acel fum le mai linisteste,incercati sa pufaiti fum mai de la distanta pentru ca scateile ce ies pe afumator, sau fumul fierbinte le enerveaza,Pace! :roll: %%- :bzz: :bzz: :bzz: :hi:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

Nelly88

sau shimba-i matca cu o descendenta dintr-un stup mai linistit, dar eu zic sa o pastrezi pe aia...

ion patrut

este vorba de un singur stup agresiv am inteles:odata ce ai fost intepat de albinele din acel stup involuntar ai prins oarece frica de acel stup de fiecare data cand vrei sa umbli la acel stup subconstientul tau iti aduce aminte ca albinele di acel stup inteapa si fara sa-ti dai seama lucrezi cu oarecare frica facand miscari gresite si odata ce ai fost intepat de o albina  in jurul intepaturii vei mirosi a venin si vor veni si altele si altele si altele si asa se duce vorba ca un stup e agresiv personal nu detin asa ceva sunt cazuri cand iau intepaturi de la toti stupii asta e

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: Nelly88 din Aprilie 03, 2012, 09:31:41 PM
sau shimba-i matca cu o descendenta dintr-un stup mai linistit, dar eu zic sa o pastrezi pe aia...
NU regina e de vina ci felul cum umblam cu ele, mai abuzati un pic de fum deasupra ramelor sa vedeti cum le linistiti,Pace! %%- :hi:

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: ion patrut din Aprilie 03, 2012, 09:36:46 PM
este vorba de un singur stup agresiv am inteles:odata ce ai fost intepat de albinele din acel stup involuntar ai prins oarece frica de acel stup de fiecare data cand vrei sa umbli la acel stup subconstientul tau iti aduce aminte ca albinele di acel stup inteapa si fara sa-ti dai seama lucrezi cu oarecare frica facand miscari gresite si odata ce ai fost intepat de o albina  in jurul intepaturii vei mirosi a venin si vor veni si altele si altele si altele si asa se duce vorba ca un stup e agresiv personal nu detin asa ceva sunt cazuri cand iau intepaturi de la toti stupii asta e
Deci cum am mai zis eu abuzez un pic de fum deasupra ramelor si le dresez oarecum sa-si vada de treaba printre faguri si asa scap de intepaturi, Pace! %%- :hi:

Nelly88

eu dau cu fum, se linistesc, si cand scot o rama iar sar toate pe mine, dar am prins smecheria, doua randuri de haine, masca bine stransa, incaltaminte inalta si manusi. (chiar si asa mai iau cate una)

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: Nelly88 din Aprilie 03, 2012, 10:22:39 PM
eu dau cu fum, se linistesc, si cand scot o rama iar sar toate pe mine, dar am prins smecheria, doua randuri de haine, masca bine stransa, incaltaminte inalta si manusi. (chiar si asa mai iau cate una)
Poate se fraca una de alta rama cand le scoti din stup si asta le enerveaza sa nu uitam de mirosuri straine si unele mirosuri de sapun le ierascibilizeaza,Bafta!!! :hi:

bee_lover

Exista familii mai agresive, de regula acestea sunt si mai harnice. La acestea poti sa le dai cat fum vrei ca tot nu se linistesc, mai degraba iese jumate din stup pe urdinis pe fata stupului si tot nu se calmeaza. La acestea trebuie lucrat cu cat mai mult calm fara sa iritam prea mult albinele. Daca ne enerveaza foarte tare sau deranjeaza vecinii atunci i se schimba matca.  :hi: