cumparare stupi

Creat de whiser, Martie 15, 2012, 10:04:59 PM

« precedentul - următorul »

whiser

Buna seara,cer si eu un sfat de la Dvs si anume am vorbit cu cineva sa cumpar 5 stupi,pot sa ii aduc acum la mine acasa sau sa ii mai las sa se intareasca la el? Va multumesc si va doresc numai bine :hi:
Tot ce veti cere cu credinta,prin rugaciune,veti primi.

D006

..daca consideri ca i-ai intarii mai bine decit persoana de la care ii cumperi ii poti lua..

daca nu prea te pricepi la albine mai bine lasa-i la respectivul sa ti-i mai intareasca ...  Nu lua in seama folclorul ca te va fura sau alte bazaconii ca ce va fi sa fie al tau tot la tine va ajunge.

tassevasi

Acum e prea devreme ,daca nu sti cum sa-i  restingi apoi sa-i largesti ,(introdus rame  pt a oua regina) sa ai puiet pt  culesurile  ce vur urma  .
   Cel mai bine  la primele flori  si sa-i controlezi sa ai puiet  cel putin 5-6 ram, daca tot dai banu.
   Numai bine .

whiser

Va multumesc pentru raspuns,stupii sunt ME,iar daca spune-ti sa ii mai las asa o sa fac.Numai bine  :hi:

Mihai Sergiu

Daca ii lasi la el o sa ii intareasca insa si pretul cred ca o sa fie mult mai mare decat acum
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

pharaonu75

Te intelegi cu omul de acum, stabilesti un pret, ii dai un avans si ii spui ca vei lua stupii peste 2-3 saptamani cand ii vei plati si diferenta.
In felul acesta el va mai ingriji stupii inca o perioada, iar tu ai timp sa iti organizezi/amenajezi locul de stupina si esti sigur si de faptul ca in stupi este facut ceea ce trebuie.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

whiser

Va salut pretul este stabilit nu este o problema asta,astazi am vorbit cu apicultorul de la care cumpar stupii si mi-a spus sa ii mai las macar pana dau in floare pomii(prunii,merii).Numai bine

ion patrut

grija mare la cumparare de regula cel care vande trebuie sa fie om de incredere si cu frica de dumnezeu daca nu esti sigur de asta sa iei cu tine un amic apicultor care sa verifice existenta reginei in primu rind spun asta ca acum vreo 3 ani am fost cu cineva sa cumpere 3 stupi.am cautat matcile de-am ametit.ce facuse vanzaqtorul:vinde stupii fara matca in schimb bagase in ei rame cu puiet de toate varstele de la alti stupi pentru al pacali pe amicul meu dar eu iam dejucat planul marsav

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: ion patrut din Martie 18, 2012, 08:22:44 PM
grija mare la cumparare de regula cel care vande trebuie sa fie om de incredere si cu frica de dumnezeu daca nu esti sigur de asta sa iei cu tine un amic apicultor care sa verifice existenta reginei in primu rind spun asta ca acum vreo 3 ani am fost cu cineva sa cumpere 3 stupi.am cautat matcile de-am ametit.ce facuse vanzaqtorul:vinde stupii fara matca in schimb bagase in ei rame cu puiet de toate varstele de la alti stupi pentru al pacali pe amicul meu dar eu iam dejucat planul marsav
Foarte bine intervenit,astfel de specimene e bine de aratat la gaseta se te feresti de ei,iar in legatura cu procurarea fam,de albine e cel mai bine primavara dar sa aibe cateva rame cu puiet capacit si sa fie tratate,oricum si eu am patit-o de m-an grabit sa cumpar familii toamna,se spunea ca-s pregatite de iernare,dar pana la urma nu au trecut iarna, asta e,invatatura de minte, deci nu va grabiti in procurarea fam,de albine asa de timpuriu,o parere de-a mea,eu stan patitu! :beer:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

ion patrut

oameni cu inima curata greu mai gasesti am mai spus pe forum cel care mia bagat albinele in viata mea nu mai este dar atat era de sincer in tot ce facea asa ca eu drept rasplata am grija si acum de cele 7 familii care au ramas dupa moartea lui cu toate ca fiul lui se pricepe de minune la albine dar este ocupat cu afaceri eu ajutandu-l in memoria batranului

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: ion patrut din Martie 18, 2012, 08:44:29 PM
oameni cu inima curata greu mai gasesti am mai spus pe forum cel care mia bagat albinele in viata mea nu mai este dar atat era de sincer in tot ce facea asa ca eu drept rasplata am grija si acum de cele 7 familii care au ramas dupa moartea lui cu toate ca fiul lui se pricepe de minune la albine dar este ocupat cu afaceri eu ajutandu-l in memoria batranului
Frumos gest! Felicitari!!! Mai rar asa oameni, am stiut pe cineva care nu mai este printre noi,a ajutat multi tineri in taina acestei frumoase meserii,dar foarte putini isi mai aduc aminte de unde au invatat meserie, asta e,sanatate sa fie si sa nu uitam sa fim mai buni...Pace! :bzz: :bzz: :bzz:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

ion patrut

sloganul meu in viata"CINSTE ONOARE SI RESPECT"si as dori sa  nu ma abat de la aceste trei virtuti daca le pot spune asa niciodata

whiser

va multumesc pentru sfatul dat,cu mine am sa iau un coleg apicultor care tot el mi-a gasit stupii,acum daca sunt cu el sper sa nu fie probleme,cu apicultoru de la care ii iau nu pare un om cu intentii marsave,am fost la el am vazut despre ce e vorba,a spus ca o sa imi dea familii bune si ca o sa ma ajute sa incep cu stuparitul,ca asa la ajutat si pe el cineva.Numai bine

ion patrut

sa dea domnu sa fie asa si tu sa pui suflet in a ceasta nobila ideletnicire sa imbini utilu cu placutul ca toate astea la un loc inseamna SUCCES

whiser

Citat din: ion patrut din Martie 18, 2012, 09:21:48 PM
sloganul meu in viata"CINSTE ONOARE SI RESPECT"

Eeee ce bine ar fi daca  toata lumea ar fi ca Dvs. Toata Stima