RazvanTi

Creat de RazvanTi, Martie 10, 2012, 09:47:53 PM

« precedentul - următorul »

RazvanTi

ufff..... :sad:
cam nasol.... nu stiudaca se mai poate face ceva...
incerc dar nu promit nimic
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

sorinma

Citat din: iulian61 din Februarie 23, 2013, 05:43:40 PM
A fost trasnit impreuna cu tv

ce a fost traznit?partea de alimentare sau de semnal?
daca a fost traznit, probabil a fost traznit de ceva vreme,si in mod sigur cineva a mai surubarit la el ,ce a zis ca are?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

iulian61

sorinma

Citat din: iulian61 din Februarie 23, 2013, 09:55:54 PM
placa de baza

orice este facut de mana omului se poate repara.....intrebarea este daca merita  ^:)^
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

silviu

Nu mai,ce-i facut de mana omului se numeste "lucru manual",si de mana femeii (tot om -//) se numeste "lucru digital"(si terbuie o groaza de efort sa fie reparat). 
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

RazvanTi

problema este ca majoritatea componentelor active de pe o placa de baza, fie ea si de laptop, sunt construite pe baza de FET-uri (tranzistori cu efect de camp) care sunt EXTREM de sensibili la campurile electrostatice.
cum placa dumneavoastra a fost traznita e posibil (mai mult ca sigur) sa se repare prin inlocuire...
dar totusi nu se stie...

RazvanTi

uite sa nu mai zica lumea ca nu am de ce craci sa agat camera de luat vederile, postez cateva poze de la mine din stupina.
cele 2 randuri consecutive de paravanturi
cum fixez eu gratiile de soareci si CE gratii de soareci folosesc
cum am impachetat eu stupii (capacul telescopic intra fortat peste tzoale- au si aerisiri)
si ultimile 2 capsunile  :D

RazvanTi

Am promis de asemenea ca iau vederea si cu stupii pe care urma sambata sa-i iau de la acel nenea.
din pacate cum saptamana trecuta m-a suparat coloana de abia stateam in picioare (am o forma de discopatie foarte avansata) nu am reusit sa stau pe vine sa repar incarcarea la bus si ca atare nu am putut lua decat o caruta de componente care nu insumeaza nici macar o trime din ce am de luat de acolo
hai sa zicem ca am luat un sfert din lucruri.
tot ce pun poze acum le-am luat sambata mai putin 2 corpuri ME 1 fund si 1 capac pe care le-am luat mai de multisor.
punga langa care tin eu pumnul este ceara foite recuperata de pe ramele pregatite pentru a fi bagate in stupi.
iata:

RazvanTi

acum 2 weekenduri am adus in fine toate matrapazlacurile de la om si weekendul trecut am adus si cele 2 familii de albine.
am profitat ca vor fi la amiaza peste 14 grade si le-am adus si chiar asa a fost.
am inchis urdinisele de dimineatza si cand a ajuns temperatura la 12 grade le-am incarcat in masina si dunga.
tot sambata mai dupamasa i-am luat si pe ai mei la rand
fiecare dupa putere (2,3 sau 4 rame de puiet) si miere in rame la unii cat sa mai treaca o iarna :P , iar la altii nu prea mai e mare lucru...
un singur roi de anul trecut nu are picior de puiet, oua larve sau altceva. Matca e binemersi, baga capul in celule dar cam atat.  :uimit:  o fi bine o fi rau, nu stiu. am restrans cuibul la 4 rame din 7 si i-am dat ultimatum pana sambata viitoare cand daca tot nu-s oua si larve,sau macar oua, o sa ii arat ceafa.  :sad:
am restrans cuiburile le-am mai bagat cate o turta mica de 250 grame si de weekul viitor incepem cu siropuri.
luna viitoare schimbam pe rame descapacite dupa diafragma.
la targ am primit ca "monstri" 2 sticlute de dulcofruct.
tot sambata (dimineata inainte sa plec dupa albine) l-am imprashtiat pe zigzagurile adapatorului sa atrag acolo albina sa invete locatia.
toata ziua de sambata nici macar nu au trecut in zbor pe deasupra.
a doua zi dupa o rapaiala de dimineatza s-au strans la apa pana au dat de gustul dulcofructului.
am montat ca atare butoiul, l-am umplut cu apa si pana mai dupamasa tot adapatorul negru de albina.
duminica am curatat si prin stupina paiele, frunzele moarte, etc.
in rest... nimic deosebit. curat in nestire la cutii si rame.
am inceput sa le pregatesc si "baitza" de soda custica intr-un butoi de tabla de 200 de litri pus pe pirostrii sub care voi face focul cu o tabla intermediara sub el.
va trebui sa ma descurc de al 2-lea butoi in care voi avea apa curata pentru clatit.
cam atat de pe frontul de est.  :hi:

pharaonu75

Razvane, cand ti-am dat dulcofructul am uitat sa iti spun ca nu are miros, deci albinele nu il vor gasi pe unde il arunci tu prin curte!
Daca il amestecai cu putin protofil, se mutau albinele din stup in adapator! Dar omul din greseli invata! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bio

Citat din: RazvanTi din Martie 11, 2013, 03:41:36 PM
.....
in rest... nimic deosebit. curat in nestire la cutii si rame.
am inceput sa le pregatesc si "baitza" de soda custica intr-un butoi de tabla de 200 de litri pus pe pirostrii sub care voi face focul cu o tabla intermediara sub el.
va trebui sa ma descurc de al 2-lea butoi in care voi avea apa curata pentru clatit.
cam atat de pe frontul de est.  :hi:
.

Razvan nu te complica cu soda caustica.
pentru dezinfectare foloseste FORMOL..gasesti la farmaciile veterinare.

Mod de folosire gasesti in cartea CEARA de Volcinski parca..NU mai stiu pagina dar vezi ca este si in BIBLIOGRAFIA FORMULUI si cauta la DEZINFECTIE si este usor de aplicat si eficient FORMOLUL. Atentie la protectia muncii..

RazvanTi

ahaha!
poi vezi dane? TU esti de vina! eu de unde dracu sa stiu ca nu le miroase ? :rotfl:
multam frumos bio!
o sa caut sa citesc.

bio

..am dat intimplator de carte..

CEARA--Traian Volcinschi, la pag 319 undeva sub mijlocul paginii scrie cum se utilizeaza Formolul..

Parca si in Bolile albinelor de Ograda,... dadea niste timpi in ceea ce priveste eficienta  vaporilor de formol contra sporilor de loca si nosema.

RazvanTi

mda acum citeam si eu.
desi cu formolul e mai comod ca doar il pulverizezi, ei recomanda totusi soda care, si citez:
Citat"Hidroxidul de sodiu face parte din grupa substantelor cu cel mai inalt potential germicid. Puterea bactericida a solutiilor de soda caustica creste odata cu temperatura, solutiile fierbinti de 70-80°C .fiind cele mai active si recomandate in cazul locilor si nosemozei clinice"
si cum cutiile is luate la mana a 2-a nu ma risc din comoditate :hi:
oricum cartea e super! m-am mai lamurit de niste chestii.
Multzam!

bio

Citat din: RazvanTi din Martie 11, 2013, 11:10:52 PM
mda acum citeam si eu.
desi cu formolul e mai comod ca doar il pulverizezi, ei recomanda totusi soda care, si citez:
Citat"Hidroxidul de sodiu face parte din grupa substantelor cu cel mai inalt potential germicid. Puterea bactericida a solutiilor de soda caustica creste odata cu temperatura, solutiile fierbinti de 70-80°C .fiind cele mai active si recomandate in cazul locilor si nosemozei clinice"
si cum cutiile is luate la mana a 2-a nu ma risc din comoditate :hi:
oricum cartea e super! m-am mai lamurit de niste chestii.
Multzam!

Daca te uiti si-n Bolile albinelor o sa vezi ca acolo se dau paca timpii de expunere pentru a distruge anumiti spori ai unoir boli si formolul bate la fund soda caustica .  Nu mai stiu exact care unde cum scrie ..dar voi cauta diseara si i-ti dau exact cun sta treaba..

Eu la magazia de rame, toamna dupa ce termin de umblat acolo iau 2 sticle de 1/2 litri formol arunc in aceea camera, apoi o inchid si nu mai umblu acolo pina in aprilie-mai a urmatorului an. Asa fac dezinfectia la rame. Nu stiu cit de necesara ar fi dar dorm mai linistit stiind ca am facut si acest lucru.