RazvanTi

Creat de RazvanTi, Martie 10, 2012, 09:47:53 PM

« precedentul - următorul »

RazvanTi

nu a mai scazut pe-aici cam de multisor sub 10 grade...
deja unii fructiferi isi leapada petalele
mai e putin si vine rapita :yes:
sunt un "poliglot" in ale tehnicii
http://bricolaj.myforum.ro

romikele

Citat din: RazvanTi din Aprilie 08, 2012, 09:36:01 PM
... mai e putin si vine rapita :yes:

Unde vine si cu ce... ca m-as duce s-o astept ... cu flori  :razz:

orbanstefan64

vine dar cred ca numa la anu 

ion patrut

ai tot dreptul sa te bucuri dar stii cum se zice: "Vine ia primavara si pe strada noastra"(adica in moldova)

orbanstefan64

Citat din: RazvanTi din Azi la 19:13:48

Dupa cum a zis si tamplarul SHEF domnu' Orban
=====================================================

vezi ca eu nu sint nici timplar si nici sef iiar cum am mai spus  Domnul ii in ceruri   :P
:hi: :hi: :hi:

RazvanTi

vine pharaonule vine  :wink:
ia da o tura cu masina pana la drajna si inapoi si spune-mi ce vezi de la combinat in colo pe stanga si pe dreapta  :hi:
si mai e gramada... numa sa cauti.

pharaonu75

Citat din: RazvanTi din Aprilie 08, 2012, 10:12:14 PM
vine pharaonule vine  :wink:
ia da o tura cu masina pana la drajna si inapoi si spune-mi ce vezi de la combinat in colo pe stanga si pe dreapta  :hi:

=)) =)) =))
M-ai confundat cu Romikele!
:rotfl: :rotfl:

Acum explica-i cum este treaba cu rajna si cu combinatul!
=)) =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

RazvanTi

pfff... eram varza la ora aia... si nici macar nu citisem vre-un ziar  :razz:
am vazut administrator si nu m-am mai uitat la nick  :redcard:
deci repet dar corect:
vine Romikele vine   :wink:
ia da o tura cu masina pana la drajna si inapoi si spune-mi ce vezi de la combinat in colo pe stanga si pe dreapta 
desi de la buzau sa dai o tura de pamplezir pana la drajna... nasol

tocmai mi-am terminat de montat in cuie, rezervele de rame.
urmeaza gaurirea, capsarea si insarmarea.

romikele

Cunosc zona, am trecut pe-acolo in drum spre Constanta, dar suprafata e mica raportata la nr. de apicultori care o vizeaza.
Am crezut ca stii ceva mai aproape de vatra mea  :P :hi:

Citattocmai mi-am terminat de montat in cuie, rezervele de rame.
Carevasazica le-ai incuiat!  :rotfl:

sorinma

Multumesc pt raspunsuri dar cu riscu de a fi acuzat ca despic firu in patru o sa m-ai insist pe tema cu hranitor tip uluc cu niste intrebari mai concrete :
-am inteles ca molidul este recomandat  dar care ar ma fi alte esente care se pot folosi,ce caliatati trebie sa indeplineasca materialul ,bradul unde s-ar clasifica intr-un clasament
-este umed cand il folosesti dar ma gandesc ca nu-l folosesti non stop asa ca se v-a si usca ,sau se folosesc un singur sezon
-din cat am citit am dedus ca hranitoarele se folosec in anumite perioade in care de obicei stupul nu este plin cu rame(poate toamna sa fie mai multe...) :thanks:(considerati totul ca si intrebari nu afirmatii)
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

RazvanTi

pai daca totusi crapa, captusesti frumusel crapatura cu ceara topita. Dupa cum ai zis hranitoarele nu le folosesti decat primavara si toamna pentru hranirile de stimulare/ completare. si intr-o mica masura in nucleele de imperechere.
eu de exemplu l-am facut si pe al 5-lea dintr-un lemn mai verde (neuscat cum era cel de le-am facut pe cele 4)
din cauza asta freza a plecat intr-o parte in material si la baza ulucului a iesit usor in afara. ca sa fie treaba completa cand am rectificat cu dalta intre gauri mi-a iesit si dalta prin perete in alt loc.
am rezolvat problema lipind pe afara o hartie peste gauri cu adeziv de parchet laminat ( eu adezivul asta il folosesc si la constructia stupilor - lipitura e super strong si rezista foarte bine si la umezeala) si pe interior un strat serios de ceara.
este deja de o saptamana in stup la a 2-a transa de sirop si nici macar nu s-a umezit in zonele alea dara sa curga.
SPOR!!!

sorinma

Mape 48 zice undeva:
Tasse am vazut hranitoarele si mi-au placut .
Daca pui sirop pentru stimulare si il consuma repede este in regula
Daca nu il consuma cateva zile sau daca pui apa la o familie mutata de pe locul ei si care ramane fara zburatoare
cateva zile  apa va umfla pfl-ul
Trebuie fiert in parafina sau ceara un minut si apoi il scurgi .
Nu se consuma multa ceara si hranitoarele vor fi protejate

era vorba de hranitoare facute cu lateralel din PFL,dar probabil nici la acestea frezate  nu le strica
MUltumesc la fel
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

tassevasi

""din cauza asta freza a plecat intr-o parte in material si la baza ulucului a iesit usor in afara. ca sa fie treaba completa cand am rectificat cu dalta intre gauri mi-a iesit si dalta prin perete in alt loc.""

Eu am facut numai cu pinza de  circular ,acea scobitura la aceste uluce si o sa-ti iasa perfect .
  Totusi  daca folosesti freza ,in loc de dalta  poti sa tai  cu pinza de circular  marginile de 5mm.
  Numai bine  :hi:

RazvanTi

In momentul construirii ulucelor (ca si acum de altfel) circularul meu era in faza de proiect/constructie.
asa ca am facut si eu cu ce scule am avut
stiu de circular si e mult mai usor si mai rapid asa dar am facut cu ce scule am avut la momentul ala  :hi:

RazvanTi

sambata, o zi normala de plimbat ficiorul prin parc, in jurul orei 2 am primit de la stupina un telefon.
s-au trecut fructiferii si incepusera intre ei batalii ca la plevna.
pretenul meu a pierdut 2 stupi asa ca m-a chemat la apel.
la ora 4 eram deja in stupina (la vre-o 40 km distanta) si am inceput procedurile asidue de mutare a lor la rapita.
ieri noapte pe la ora 1.00 i-am terminat de insirat la marginea lanului 5 stupi ai mei, 55 ai prietenului meu si inca 45 a unui alt prieten comun.
poze nu am avut pe intunericul ala cum sa fac asa ca revin cu poze la sfarsitul saptamanaii cand merg la largit cuiburile DACA incepe culesul