Condensul

Creat de Mihai Sergiu, Februarie 27, 2012, 09:56:08 PM

« precedentul - următorul »

Mihai Sergiu

Condensul in familia de albine ma gandesc ca apare datorita diferentelor mari de temperatura. Ce ar trebui sa facem sa prevenim aparitia exagerata a acestuia? Daca puteti explica atat pentru stupii cu fund fix cat si pentru cei cu fund antivarroa
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

dorindafi

vrei sa ne tragi de limba ,ai   :roll:
i-a pune nescai poze pentru a putea dezbate subiectul  :wink:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: dorindafi din Februarie 28, 2012, 08:31:35 PM
vrei sa ne tragi de limba ,ai   :roll:
i-a pune nescai poze pentru a putea dezbate subiectul  :wink:
Cam da! bun raspuns! eu de exemplu daca tot s-a deschis subiectul folosesc folia pt primul an,prima iarna can folosesc pe stupi si sunt foarte multumit de ea, mai ales in zona noastra cu iarna lunga si zile de curatire rare,ma bucur ca poate pastra caldura foarte bine in stup si nu mai e nevoie sa le infofolesc foarte tare pe  :bzz:
Mai astept pareri...Pace! :beer:
Stupii by KTA 1
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

dorindafi

:hi:  KTA
1- e mai beneficpreshul decat polistirenul?
2- cameramanul tau e cam retras ori nu vrea sa dezvaluie toate secretele  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: dorindafi din Martie 08, 2012, 08:43:45 PM
:hi:  KTA
1- e mai beneficpreshul decat polistirenul?
2- cameramanul tau e cam retras ori nu vrea sa dezvaluie toate secretele  :hi:
1 -Buna,e mai benefic pentru ca se aseaza mult mai bine pe folie, am mai vazut si pe la altii si asa folosesc de catva ani buni.
2 -cameramanul, e sotioara mea si e incepatoare in tainele apiculturii, anul trecut a luat o intepatura din greseala, iar anul asta asteptam un bebe, asa ca nu vrem sa riscam sa vedem daca e alergica sau nu... , mai revenim cu video,pace! :hi:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

dorindafi

bebe multzi shi sanatoshi   :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

KTA-APIDORNA - Ski

gore

Parerea mea este sa renunti la folie la acest tip de stup. Aerisirea se face anevoios, de aceea apare si condens, pur si simplu lasi scandurelele ca pe timpul verii peste care aplici 2,3 ziare, paturica si daca vrei o bucata de polisitren. La fel langa cuib alaturi de diafragma pui o alta bucata de polistiren tot cat diafragma groasa de 4 cm si o sa ia caldura suficienta pe timpul iernii. Sita de aerisire de la una din scandurele o asezi la capatul opus formarii cuibului, nu chiar deasupra. Poate sunt si alte pareri.
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

bucovineanu

Parerea ca formarea condensului in stupi e benefica pentru familia de albine, prin faptul ca oricum are nevoie de apa, nu este adevarata. Cel mai mult dauneaza unei bune iernari UMIDITATEA si nu frigul. Cu cat o familie de albine are cuibul mai uscat, cu atat va ierna mai bine. Ori folia folosita la iernarea in stupii cu fund plin, e  o adevarata pacoste. 

gore

A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

POSTASUL

Citat din: bucovineanu din Martie 08, 2012, 10:19:08 PM
Parerea ca formarea condensului in stupi e benefica pentru familia de albine, prin faptul ca oricum are nevoie de apa, nu este adevarata. Cel mai mult dauneaza unei bune iernari UMIDITATEA si nu frigul. Cu cat o familie de albine are cuibul mai uscat, cu atat va ierna mai bine. Ori folia folosita la iernarea in stupii cu fund plin, e  o adevarata pacoste.
nu mai stiu pe unde am postat anul trecut  dar am pus folia avand stupii cu fundul plin ,,,,,,sa ma fereasca dumnezeu    :nono:   cand mam uitat la cateva zile curgea apa pe urdinis , ramele incepusera sa mucegaiasca  etc. , deci KTA  atentie probabil inca nu ai puiet in stupii respectivi!!! asa am patit eu , detalii legate de folie in zona noastra la stupii cu fundul plin ne poate da donu Bucovineanu si nu numai  :nod:  :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: POSTASUL din Martie 08, 2012, 10:29:33 PM
Citat din: bucovineanu din Martie 08, 2012, 10:19:08 PM
nu mai stiu pe unde am postat anul trecut  dar am pus folia avand stupii cu fundul plin ,,,,,,sa ma fereasca dumnezeu    :nono:   cand mam uitat la cateva zile curgea apa pe urdinis , ramele incepusera sa mucegaiasca  etc. , deci KTA  atentie probabil inca nu ai puiet in stupii respectivi!!! asa am patit eu , detalii legate de folie in zona noastra la stupii cu fundul plin ne poate da donu Bucovineanu si nu numai  :nod:  :hi:
Multumesc de atentionare,inca le experimentez cu folia, mai las fante de aerisire si desigur la ora asta nu au puiet inca,asi fi vazut umezeala multa si condens pe folie,deocamdata e de bine, mai vedem pe parcurs ce se intampla, oricum aerisire au deci nu-mi fac probleme,Pace!

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: gore din Martie 08, 2012, 10:07:54 PM
Parerea mea este sa renunti la folie la acest tip de stup. Aerisirea se face anevoios, de aceea apare si condens, pur si simplu lasi scandurelele ca pe timpul verii peste care aplici 2,3 ziare, paturica si daca vrei o bucata de polisitren. La fel langa cuib alaturi de diafragma pui o alta bucata de polistiren tot cat diafragma groasa de 4 cm si o sa ia caldura suficienta pe timpul iernii. Sita de aerisire de la una din scandurele o asezi la capatul opus formarii cuibului, nu chiar deasupra. Poate sunt si alte pareri.
Aveti dreptate, am iernat si asa cu paturica si cateva ziare, insa acum sunt multumit deocamdata si de folie,bineanteles nu am pus folia etans, mai au fante de aerisire,deci condens nu au(umezeala),multumesc de sfaturi. :beer:

Mihai Sergiu

Imi pare rau ca nu am o poza sa va arat insa am avut mucegai chiar deasupra urdinisului si pe leat de la rama , inca n-am incercat sa il sterg ma gandesc o sa faca albinele curat ?
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

andrei_georgian

salut! la mucegai albinele nu prea se baga,acum nu te astepta ca unde ai mucegai o sa gasesti curat luna  :nono: , si in plus cu cat sta mucegaiul mai mult pe lemn cu atat mai rau innegreste lemnul, mai bine le cureti u, in felul asta le mai ajuti si pe ele
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.