Administrarea siropului in aceasta perioada

Creat de catalin_valenii, Februarie 19, 2012, 09:53:46 PM

« precedentul - următorul »

jenica67

O sa fac cand ma mai duc. Dar uitata-te de unde sunt eu. La noi au fost 25 de grade si peste 20 de grade zile multe. Le am intr-un sat din apropiere si trece un rau, este plin de salcii, si in apropiere sunt dealuri cu alun si corni, si multe flori. Nu trebuie sa ma justific, dar uite cum au iesit din iarna. Apropo la noi corcodusul, este inflorit de o saptamana.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

romikele

Cu siguranta e un trucaj  =))
O fi inflorit el de o saptamana corcosul... dar ce-o fi ala?  :P

jenica67

Na mai manaca lumea cate o litera doua, din cauza oboselii, ca azi mi-am facut gardul cu vecinul la casa si gradina si are vre-o 88 de m. Si dupa am venit cum eram insetat, si am citit repede un ziar  =))  =))  =)) :nudie:

catalin_valenii

Interesanta poza atasata :D. Pe cate rame a iniernat familia respectiva si de cand s-a inceput stimularea? Apropo Jenica te-am intrebat cat din suprafata ramei este ocupata de puiet asa in general. :D
Albine sanatoase si harnice sa avem!

jenica67

A iernat pe 8 rame si puiet zic apreciativ, are cam pe 70-80% din suprafata. Eu m-am gandit ca dupa pasti, ii voi pune magazie. Este familia, de la care anul asta, vreau sa imi cresc matci.

albinoiu

catalin_valenii

Frumoasa familie  :D. Daca s-a dezvoltat asa repede trebuie sa opriti ceva matci din ea dar acum depinde si cat de harnica este adica daca va culege pe masura dezvoltarii sau nu.
Albine sanatoase si harnice sa avem!

Calin Catalin

Citat din: jenica67 din Aprilie 07, 2012, 06:29:04 PM
       O sa fac cand ma mai duc. Dar uitata-te de unde sunt eu. La noi au fost 25 de grade si peste 20 de grade zile multe. Le am intr-un sat din apropiere si trece un rau, este plin de salcii, si in apropiere sunt dealuri cu alun si corni, si multe flori. Nu trebuie sa ma justific, dar uite cum au iesit din iarna. Apropo la noi corcodusul, este inflorit de o saptamana.

Pare cam larg cuibul.
De dimineata la 2-3 grade cred ca nu ocupau mai mult de 5 rame.
Nu folositi diafragma?
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

cocobeny

Va salut, :hi: cum stati cu mierea ptr. iarna la albine, la mine cam jumatate dintre familii nu prea au miere nici pana in iarna, oare ar fi bine sa incep sa le dau sirop pentru complectarea proviziilor ptr. iarna?, sau sa mai astept. :bzz:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

mape 48-petru manea

Daca nu ai de gand sa mai storci anul asta poti incepe cu hranirea --500 ml la 3 zile
In functie de razerva acumulata maresti sau scazi cantitatea de sirop data

cocobeny

Din experienta voastra, cum este mai indicat sa se puna putin sirop la trei zile (500 ml.) respectiv (2 l) la saptamana ? :hi:
Cine nu munceste la tinerete, n-are la batranete.

octav

Din cate stiu stimularea pontei se face cu 200-300 ml la 2 zile iar completarea rezervelor cu hranitorul cel mai mare 1l - 2l. Acum depinde ce vrei sa faci :hi:
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos

jenica67

Daca ai rezerve in stup de cel putin 8-9 kg de miere, poti face numai stimulare, daca nu ai, trebuie sa faci intai completare.

4unix

Buna,
Am 2 familii care dupa culesul la floarea soarelui aproape au umplut caturile, in schimb nu au bagat nimic in cuib, va rog sa-mi spuneti  daca exista vreo metoda prin care sa le determin sa traga mierea in cuib.

Numai bine.  :hi:

octav

Pui cate o rama de cat in cuib dupa diafragma. O descapacesti si o lasi sa o traga, apoi scoti rama. Daca o duce in cat, faci la fel si cu urmatoarele.
Poate exista si alte metode.
http://jimm69.sunphoto.ro

Fa cat mai multe greseli cu putinta, dar tine minte un singur lucru; nu fa de doua ori aceasi greseala. Si te vei dezvolta ---
OSHO - Curajul Placerea de a trai periculos