reactie alergica

Creat de stefan38, Februarie 18, 2012, 10:17:44 PM

« precedentul - următorul »

stefan38

salutare tuturor.sunt un incepator in apicultura  si asi avea si eu o intrebare.anul trecut in luna mai mi-am cumparat 8 familii de albine.pana in luna octombrie in timpul vizitelor la ele am fost intepat de ffff multe ori de albine,  aproape saptamanal ma intepau fara a avea nici un fel de probleme dk reactie locala normala.in octomprie cand impachetam stupii pt iarna m-a intepat una de gat.la nici 2 min mi-a aparut o urticarie urata pe tot corpul iar la nivelul pilelii aveam mancarimi.probleme cu respiratia nu am avut dar am fost ff panicat.cam intr-o ora si jumatata mi-a trecut.ore ce s-a intamplat?dk eram alergic nu trebuia sa fiu de la inceput?ma poate ajuta cineva cu un raspuns?

johnysibiu

Teoretic, reactia anafilactica apare la a doua intepatura. La prima intepatura organismul ia la cunostinta despre alergen iar dupa cea dea doua intepatura, cand organismul si-a pregatit "munitia",  se declanseaza reactia care, de obicei este foarte grava.

Practic, reactia anafilactica se poate produce si la a nspea intepatura, nu esti singurul caz.

Cred ca nu toate albinele au aceeasi "doza".Cele de primavara inteapa anemic apoi, pe masura ce se intaresc si puterea intepaturii creste.Probabil veninul s-a descarcat intr-un vas sanguin (zona gatului fiind foarte bine irigata) si s-a imprastiat rapid in corp, prea rapid.

Primul efect indus este descarcarea masiva de adrenalina de unde si atacul de panica. Echipamentul de protectie are si el hazul lui....

adriann

zona gatului e f. vascularizata, si eu am patit-o in toamna exact la fel...in 1-2 min simteam otrava in mine...doar ca nu am avut urticarie. Dupa o perfuzie cu hidrocortizon....in 1 h eram ca nou (lucram in spital si am fost intepat intamplator langa jugulara).
O fi fost si un mic atac de panica nu stiu.
Sa ai intotdeauna la indemna claritine si un paharel de otet, atenueaza f. mult reactia alergica.
Cu timpul o sa treaca si astfel de reactii...in ani de zile

Porfy66

O problema asemanatoare am avut si eu. In primii doi ani de cand am inceput cu albinele nu am avut nici o reactie la intepaturile acestora. In anul trei, in  primavara am fost intepat o data in zona gatului iar a doua intepatura in mana. In cateva minute am inceput sa am mancarimi pe tot corpul in special in zonele inghinale. Imediat am luat pe cineva cu mine si am plecat cu masina la spital. Pana am ajuns la spital a durat cam 30 minute. Nu am avut senzatie de sufocare ci doar de urticarie si imi zvacneau tamplele si ochii imi lacrimau si pareau injectati.
Apoi toata vara de fiecare data cand mergeam la albine ma blindam binde iar daca totusi eram intepat luam imediat un Claritin iar reactiile alergice erau foarte diminuate. Incepand cu anul urmator nu am mai avut astfel de reactii, iar de atunci au trecut 3 ani fara astfel de reactii. Dar totusi nu imi lipseste Claritinul din buzunarul cand sunt in stupina.
:hi: :hi: :hi:

stefan38

ms mult pt raspunsuri.imi este si teama sa mai merg la ele .dar o sa-mi iau claritin la mine cand merg si o sa ma blindez bine.imi plac prea mult albinele pt a renunta la ele.

Obombo

Despre alerigia la intepaturi s-a discutat si aici: Alergii la intepatura albinelor.
Nu te panica dar fii foarte atent.

mircea

Buna ziua,

Cu intrebarea mea m-as incadra la acest subiect!
As vrea tare mult sa incep apicultura prin a-mi cumpara 2 stupi deocamdata. S-ar putea ca e cam... tarziu sa-mi cumpar deacum??!! Trebuia pana in mai?? Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot achizitiona incepand de acum. Intrebarea mea principala ar fi alta!

Eu nu stiu daca sunt alergica la veninul albinelor...!!As vrea sa-mi fac mai intai un test la venin intr-un laborator de analize medicale!! Nu vreau sa ma expun direct la contactul cu albinele. AR FI CONCLUDENT REZULTATUL DE LA LABORATOR??DACA ESTE NEGATIV POATE ALTCINEVA GARANTA CA INTRADEVAR NU O SA FAC ALERGIE LA CONTACTUL DIRECT CU ALBINA????? Poate cineva sa-mi raspunda?

Am citit pe forum (este minunat si cat se poate de complet...FELICITAR!) si i-mi dau seama ca oricand poti face reactie (dupa un an, doi...s.a.m.d) poate nici nu te astepti. Oricum astept si parerea voastra!

Multumesc mult!!

pharaonu75

Nu este deloc tarziu sa iti achizitionezi familiile de albine. De fapt majoritatea roilor se vand dupa culesul de la salcam, adica pe la sfarsitul lunii mai si inceputul lunii iunie.

Daca in  urma analizelor de laborator ai indicele IgE cat mai mic (cat mai aproape de 1) totul este OK.
IgE mic inseamna reactie alergica mica
Anticorpii IgE sunt un tip de imunoglobuline produse de organismul uman care sunt implicati in reactiile alergice.
Sistemul produce cel putin cinci tipuri de imunoglobuline (anticorpi): IgA, IgD, IgE, IgG si IgM.
Principala imunoglobulina care participa la reactiile alergice este IgE.
Fiecare individ are diferiti anticorpi IgE si fiecare substanta alergica stimuleaza productia de IgE specifici pentru ea.

Exista riscul ca in timp sa ai si reactii mai neplacute la veninul de albine, insa un Claritine nu ar trebui sa iti lipseasca niciodata din stupina.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube