nu ca zic,dar vreau sa spun

Creat de centrifuga, Februarie 09, 2012, 02:28:21 AM

« precedentul - următorul »

centrifuga

sunt de ceva timp in Canada
pozitia mea aici este de ......tataie!
am mai fost de vreo cateva ori si pana acum,dar de data asta sederea este mai lunga.
Canada,este o tara,care are in fruntea sa,la fel ca Norvegia,un "presedinte",sau mai bine zis o "presedinta"pe numele sau,Regina Elisabetha a II a.
Unitatea administrativ-teritoriala este provincia;exista un guvern federal si mai multe guverne provinciale,fiecare cu atributiunile sale.
Limba oficiala este "frangleza",adica engleza si franceza,sau franceza si engleza,cu exceptia provinciei Quebec unde franceza este"mai limba"decat engleza.
Ca intindere-suprafata,Canada este ceva imens,uitati-va pe harta si veti vedea.

centrifuga

in cele ce urmeaza voi incerca sa postez,in functie de timpul disponibil,unele ciudatenii intalnite in aceasta tara.
sa incep cu aterizarea si vama:
granicerul care mi-a verificat documentele era plin de zambet si solicitudine,care dupa intrebarile de rutina.....,scopul vizitei,m-a intrebat daca ma asteapta cineva si daca nu,cum ar putea sa ma ajute in cazul ca nu ma descurc

centrifuga

o alta ciudatenie:ninse-se trei zile continuu,iar soselele erau toate "negre" si circulabile;in paranteza fie spus,pe aici cand ninge,ninge nu se-ncurca!

stefan1

Zii mai departe, ca pvestesti frumos!   :hi:
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Alutus

Citat dintr-un talentat conational inzestrat cu talent literar si ceva abilitati de pompier:
Poa' sa ninga poa' sa ploua
Ce mai poa' sa rupa-n doua
C-am canadiana noua . 
Multa sanatate .
Sa nu uiti Darie!

mape 48-petru manea

granicerul care mi-a verificat documentele era plin de zambet si solicitudine,care dupa intrebarile de rutina.....,scopul vizitei,m-a intrebat daca ma asteapta cineva si daca nu,cum ar putea sa ma ajute in cazul ca nu ma descurc

[/quote]

ciudati oameni  :uimit:

jonny_it

Citat din: centrifuga din Februarie 09, 2012, 02:28:21 AM
sunt de ceva timp in Canada
pozitia mea aici este de ......tataie!
am mai fost de vreo cateva ori si pana acum,dar de data asta sederea este mai lunga.
Canada,este o tara,care are in fruntea sa,la fel ca Norvegia,un "presedinte",sau mai bine zis o "presedinta"pe numele sau,Regina Elisabetha a II a.
Unitatea administrativ-teritoriala este provincia;exista un guvern federal si mai multe guverne provinciale,fiecare cu atributiunile sale.
Limba oficiala este "frangleza",adica engleza si franceza,sau franceza si engleza,cu exceptia provinciei Quebec unde franceza este"mai limba"decat engleza.
Ca intindere-suprafata,Canada este ceva imens,uitati-va pe harta si veti vedea.

Norvegia are rege  :hi:

bucovineanu

Referirea la "presedinta" Canadei si "presedintele" Norvegiei a fost facuta pentru a ne reaminti de capcana in care a cazut Nuti acum cativa ani la o emisiune a lui Turcescu.

Alutus

Who the f..k is Nutzi!?.
Cu tot respectul va rog sa ne mai relatati din anomaliile canadiene. De exemplu-intreb si eu ca omul curios- manca mititei si seminte de floarea soarelui?
Sa nu uiti Darie!

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Alutus

Imi aminteeeesc , imi aminteeeeesc.
Sa nu uiti Darie!

centrifuga

sa incep cu niste chestii bizare din circulatie:
-masinile nu au tablita de inmatriculare in fata
-in intersectiile nesemeforizate,toata lumea are STOP,opresc toti si pleaca primul cel care a oprit primul;nu prea am vazut pana acum trisori care sa incerce sa faca "din miscare"manevra!
-autostrazile,podurile mi se par ca sunt infinite ca numar!
-politia nu o vezi,dar daca e cazul,apare ca din pamant in doua minute,acolo unde este nevoie de ea!
-in Canada cursele de masini pe drumurile publice sunt ilegale;masinile participante sunt confiscate pe loc si trimise la chestia aia care le baga la presa si rezulta un balot de fier vechi-confiscarea si distrugerea se face in timp real,la comanda primita de echipajul de la rutiera prin satelit!proprietarul masini confiscate si facuta balot primeste de la politist suma de 70$ ptr plata taxiului de la locul confiscarii pana acasa-este considerata dcursa ilegala si faza des intalnita in RO cand cel pe care il depasesesti,cand ajungi in dreptul lui accelereaza brusc si nu se lasa depasit,sau can marlanul depasit,vine,ti se aseaza in faza si franeaza brusc!
-autostrazile au de regula 3 benzi pe sens+banda de rezerva pe care circula politia,salvarea si pompierii-doar!
-cand se curata zapada,pleaca 3 freze care merg in"aripa",si ramane carosabilul "negru"

centrifuga

si tot legat de circulatie:este un autobuz vopsit in galben care transporta elevii la si de la scoala,care cand este oprit sa urce sau sa coboare scolarii,se opreste automat circulatia pe ambele sensuri.
nu am vazut pe nimeni sa incerce sa-l depaseasca cand este oprit

pistol28

Trebuie sa stii sa vezi,
ca sa prevezi
si sa prevezi ca sa previi

centrifuga

o alta ciudatenie: prin intermediul televiziunii publice,statul isi indeamna cetatenii sa fie turnatori(denuntatori,nu metalurgisti),mesajul transmis din ora-n ora:Cine are cunostinta de existenta unor adulti care nu stiu sa scrie si sa citeasca,sa sune urgent la nr de telefon afisat pe ecran!