Nea Costica din Buzau

Creat de Nea Costica din Buzau, Ianuarie 19, 2012, 03:39:28 PM

« precedentul - următorul »

Nea Costica din Buzau

Citat din: romikele din Februarie 01, 2012, 08:00:16 PM
[Da, il cunosc pe acel Tomulescu, el m-a ajutat sa-mi cumpar primul PC si tot el m-a asistat tehnic pana cand m-am enervat si am invatat sa ma descurc singur.
Acum este plecat din tara cu familia, nu stiu daca definitiv sau doar pentru o perioada. A lucrat la Primarie la IT.]
Multumesc, Mihaita! Banuiala mea s-a adeverit. Acuma, eu va apreciez pe amandoi, si va multimesc, unuia ca ma invatat sa cultiv ciuperci, celuilalt pt ca ma va invata sa produc matci si sa fac roi.  :uimit: ^:)^ =D> :hi:
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

Nea Costica din Buzau

Va salut pe toti!!  :hi: Inainte de a continua ce facem cu carnea si carnatii afumati, vreau sa fac un comentariu. Intre timp am citit si postarile domnului Bucovineanu [ pe care-l salut cu acest prilj]  :hi:, cu acelasi subiect, vreau sa fiti atenti la modul de afumare, ca e acelasi cu cel care l-am prezentat eu, si aici accentuiez, fum din jar[ care contine foarte putina umiditate] provenit din lemn de esenta tare, nu din rumegus [ care poate contine si conifere], etc.
Continuam; carnatii ii taiem la dimensiunea unui castravecior, care incape itr-un borcan de 800 grame, pe inaltime, alaturea punem chirostrii,tuci [ciaun], untura in tuci, foc si carnatii peste.
Atentie! untura se topeste nu se fierbe, inainte de a pune carnatii, pt a nu-i  inflori. Se fierb in untura, se scot se introduc in borcane[ sau in alte vase], ca pe castraveciori, se toarna untura fiebinte peste ei pana se acopera complet, se lasa sa se intareasca untura , si cand se vrea sa se consume se incalzeste vasul cu totul pt separare. Asa se procedeaza si cu carnea afumata [carnea se taie in dreptunghiuri de cca 6/5], daca pt fierbere folositi aceiasi untura, recomandat este sa topiti intai carnea ca sa nu ia miros de carnati. C.B. PS voi reveni cu o metoda de a proteja pe timp de arsita [pastoral], carnea de pasare etc.  :hi: :hi:

Nea Costica din Buzau

Va salut pe toti!! :hi: Pentru ca se apropie rapita,  :uimit: :rotfl:, si eu tin la voi, vreau sa va  supun atentiei, o metoda de a tine mai mult timp carnea. Alergati prin ograda ce aveti [gaini, pui, rate, curcani, iepuri, carlani, etc. ]  :razz: , le faceti frumoase, [ il chemati pe Fharaonu  :smile: sa traiesti Dane!!], le taiati in bucatele potrivite, si le sortati. Cele cu carne, se fierb in ulei, la foc potrivit [bucatile care provin de la oratanii batrane se fieb intai in apa si opoi in ulei]. Din cele osoase, se fac supe, ciorbe, sosuri etc. Dupa prajire, carnea se pune in vase, putin presate intre ele. Ca vase se pot folosi, galetui de la masline, de la smantana, [sunt din plastic alimentar si se vand in piata cu 1-1.5 lei], sau borcane. Uleiul folosit se decanteaza, si se toarna peste carne, sa depaseasca putin nivelul carnii. Se etanseaza vasele cu capace, si valea. In pastoral, daca nu aveti minibutelie cu arzator deasupra, [care se poate folosi si la lipirea f.a pe sarmele ramelor], incalzirea carnii se poate face; la soare sau pe galeria de evacuare a gaselor de la motorul auto.Bafta si Pofta buna!!C.B  :hi: ps va pun niste poze pt edificare, tot el  :hi:

Fane

salutare nea Costica  si sa va iasa sarmalutele bune din  gusa de curcani, pe care banuiesc ca le veti face.

pharaonu75

Nea Costica, ceea ce ai descris aici seamana al dracului de mult cu ce fac bunicii mei in zona Valenii de Munte, judetul Prahova... este vorba despre conservarea carnii de porc in untura.
Carnea si carnatii se afuma, apoi se fierb in untura printr-un procedeu asemanator cu cel descris de tine.
Bucatile de carne se pun apoi in borcane/galetuse/cazane si se toarna peste ele untura fierbinte, in asa fel incat sa le acopere in totalitate, apoi recipientele se inchid etans si se depoziteaza la beci/camara!
Cand se doreste sa se consume asa ceva, se scot bucatile de carne din untura, se incalzesc intr-o tigaie si se servesc!
Sunt o bunatate!

Acelasi mod de pastrare a carnii am vazut-o si in satul tau natal, asa ca nu ma mira ca "le ai" cu acest procedeu!
:hi: :hi:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Nea Costica din Buzau

Citat din: fane din Februarie 03, 2012, 01:01:54 PM
[salutare nea Costica  si sa va iasa sarmalutele bune din  gusa de curcani, pe care banuiesc ca le veti face.]
Sa-ti taiasca familia, Fane, si tu sa fii ibit!! Asta-i treaba lu tanti Lili, si-ti zic ca se pricepe. Acuma, sa-ti spun sincer imi pare bine ca ai luat in calcul produsele din curcan, pt ca mi-ai dat subiect de discutie. Carnea de curcan [curca], este ce- a mai buna carne pt consum, nu produce colesterol nociv. Ce ai vazut in poza sunt doi frati, unul pt Craciun, altul pt Pasti, si  nu fu asa.
Avand multe pasari care trebuiau sacrificate [gaini batrane,cocosi prea multi, i-am pastrat, si-i vom reprograma. Am crescut si asa zisii curcani americani [nu mi-a placut], dar cei mai buni sunt cei de culoare neagra,autohtoni,  parere mea, din experienta.  :hi: ps nu-mi place penultimul cuvant din postarea ta si e posibil sa-ti dau canoane!![ masa rotunda]  :uimit: :rotfl: =)) :rotfl: sa fii sanatos! :hi:

Nea Costica din Buzau

Citat din: pharaonu75 din Februarie 03, 2012, 01:11:09 PM
Nea Costica, ceea ce ai descris aici seamana al dracului de mult cu ce fac bunicii mei in zona Valenii de Munte, judetul Prahova... este vorba despre conservarea carnii de porc in untura.
Carnea si carnatii se afuma, apoi se fierb in untura printr-un procedeu asemanator cu cel descris de tine.
Bucatile de carne se pun apoi in borcane/galetuse/cazane si se toarna peste ele untura fierbinte, in asa fel incat sa le acopere in totalitate, apoi recipientele se inchid etans si se depoziteaza la beci/camara!
[Cand se doreste sa se consume asa ceva, se scot bucatile de carne din untura, se incalzesc intr-o tigaie si se servesc!
Sunt o bunatate!

Acelasi mod de pastrare a carnii am vazut-o si in satul tau natal, asa ca nu ma mira ca "le ai" cu acest procedeu!]
:hi: :hi:
Dane te salut!! Pai eu numa popa si drac[ vezi ca tu ai zis primu si te parasc la admin] n-m fost ma!  :uimit: nu te rezuma numa la ,,o incalzii si a o consuma"; incalzeste-o si sparge niste oua de casa peste carne, incalzeste-o si pune mancare de spanac, de urzici , de stevie, etc, ca deaia vorbesc toti de mancare  [produse ],traditionala romaneasca, da nu prea stiu ce-i aia. Eu asta vreau sa promovez, ca tinerii romani sa stie cum au trait sramosii lor, fara frigider, etc si au murit de batranete, dar sanatosi . :uimit: Mai discutam.Sa fii sanatos tu si familia ta!!  :hi:

pharaonu75

Pai carne conservata cu omleta mancam la bunici pana plesneam! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

roi_ag

SALIVEZ !!! Ma faceti sa ma duc iar in bucatarie :nod: :hi:

orbanstefan64

lasati "prostiile" si treceti la batut rame ca de curind ii primavara si no sa aveti nimic gata  :rotfl: :rotfl:
ps . daca salivezi ia un biscuite si absoarbe repede  =)) =)) =))
:hi: :hi: :hi:

roi_ag

Stefane  sunt dupa o luna de nefumat si acum as toca orice si oricand :rotfl: :rotfl:
Sa vina vreme frumoasa si batem vreo 1200 de rame.Sunt debitate, gaurite doar sa le inchei.

orbanstefan64

ma bucur pt tine!!!! eu deocamdata mai bag 1-1,5/zi. :sad:
sa dea Dumnezeu sa te poti lasa , eu sa pot fuma si  amindoi sa fim sanatosi!!!!!!! :hi: :hi: :hi:

roi_ag

Citat din: orbanstefan64 din Februarie 03, 2012, 09:41:43 PM
ma bucur pt tine!!!! eu deocamdata mai bag 1-1,5/zi. :sad:
sa dea Dumnezeu sa te poti lasa , eu sa pot fuma si  amindoi sa fim sanatosi!!!!!!! :hi: :hi: :hi:
Eu bagam 1 la 2 zile.Numai in perioada pastoralului si mai ales cand transportam stupi ajungeam
la 1 pachet.Ar fi bine sa mai scazi nr. :hi:

tassevasi

Uite aici Costi B

POSTASUL

dedicatie pentru dv. si fam dv  :hi:  :hi:                                                                                       
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.