Nea Costica din Buzau

Creat de Nea Costica din Buzau, Ianuarie 19, 2012, 03:39:28 PM

« precedentul - următorul »

Nea Costica din Buzau

Citat din: fane din Ianuarie 30, 2012, 03:16:16 PM
salutare nea Costica ai vazut ce inseamna vinul fiert?
Misto ideia cu arzatorul, ti-am furat patenu
Te salut Fane! , ai dreptate, sa nu-i spui si lui Paul, ca el fura tot  :uimit:, si mai zice ca le-am facut de frica lui tanti Lili, si mareste scorul.  :nono: Rabdare!
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

Nea Costica din Buzau

Continuam;Amintesc ca nu stiu cate rame incap in ei.
Am citit pe Stuparitul o dilema a lui Jimm, in legatura cu indoirea tablei de pe acoperis, la 90 grade [ cele patru laturi ale dreptunghiulu]. Dreptunghiul capacului care trebuie placat cu tabla are, cate doua laturi opuse egale, care ar trebui sa fie stas pt fiecare tip de stup in parte. Trasam pe interiorul tablei dreptunghiul cu dimensiunile dorite, iar in partea cealalta a liniilor ce contureaza dreptungiul, va ramane partile ce vor fii indoite la 90grade. Din cornier de 30-40mm, se taie doua buc fix cat latura mare a dreptunghiulu, si doua ,cat latura mica. Se prind in menghina, impreuna cu partea din tabla ce trebuie indoita, se fixeaza tabla intre cele doua corniere, urmarind ca linia trasata sa fie la nivelul cornierului, se strange menghina care la randul ei va strage cele doua corniere care la randul lor vor strange tabla. Se apasa usur tabla, se ajuta putin cu ciocanul de plastic [cine are eu l-m spart], cand a ajuns aproape de cornier se bate usor cu ciocanu, pana se lipeste de cornier.Va rog sa-mi scuzati greselile, ce nu e clar intrebati-ma.Nea Costica din Buzau. :hi: :welcome:

Fane

cum merge treaba nea Costica ? de sapt viitoare ma apuc si eu serios de treaba am 7 m cubi de blana de 3 si treb sa ma dau la ia, dar nu sunt hotarat ce fel de stupi sa fac eu asi vrea pe 10 rame dar parerile sunt impartite

jenica67

Faine nea costica nucleele. Dar ce precizie ai la vopsit si la lipit. Na urmeaza sa vina vara, sa le populezi. Si la anu, sa umplii butoaiele, cu ele. Succes !
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

Nea Costica din Buzau

Citat din: fane din Ianuarie 30, 2012, 03:31:33 PM
cum merge treaba nea Costica ? de sapt viitoare ma apuc si eu serios de treaba am 7 m cubi de blana de 3 si treb sa ma dau la ia, dar nu sunt hotarat ce fel de stupi sa fac eu asi vrea pe 10 rame dar parerile sunt impartite
Salut Fane! acum te salut de acasa, treaba merge incet si prost, lucram la alceva, dar gerul asta, m-a pus pe butuci. In privinta modelului de stup, parerile sunt impartite, eu am trei roi, i-am aratat, in cutii12 rame 1/1si cat cu 12rame 1/2, am cumparat o cutie 10 rame 1/1si cat 3/4, de la Nehoiu[ nu m-a satisfacut calitatea], si am modificat catul l-am facut pt rama 1/1.Important este sa folosesti maxim 2 tipuri de rame. Cu respect C.B  :hi:

Nea Costica din Buzau

Citat din: jenica67 din Ianuarie 30, 2012, 05:44:20 PM
         Faine nea costica nucleele. Dar ce precizie ai la vopsit si la lipit. Na urmeaza sa vina vara, sa le populezi. Si la anu, sa umplii butoaiele, cu ele. Succes !
Salut Jenica! :hi: si bine ai venit pe la mineI Multumesc pt urari, da la mine cu butoaiele e mai greu, sa vedem ce-o mai fii, borcane poate.  :uimit:
Jenica, te rog din suflet sa ma ierti ca nu m-am facut iteles atunci cu glumele mele, se mai intampla, cei drept am fost incurajat si de pozitia lui Alt stupar, ce spunea ca actiunea s-a transformat in reclama.Oricum am vrut sa ma disculp si mi-a luat altcineva dreptul asta.Cu respect!  ^:)^  =D>. nea Costica din Buzau.  :hi:

Fane

Nea Costica, m-am hotarat sa merg pe 10 rame plus diafragma cu cat de 1/1 si sa incerc si anul acesta cu rame tot 1/1 pt. ca vreau sa ma extind si daca merge treaba sa transform caturile in stup.Asta e ideea mea.
uite si cateva cutii facute de mine anul trecut

Nea Costica din Buzau

Va salut pe toti! :hi: I-am zi lui Fane mai devreme, ca lucrez la ceva, dar nu i-am zis la ce, si nu va zic nici voua, doar vreau sa va supun studiului, o imbinare, nu stiu cum se numeste sau daca se numeste.  :uimit:

tassevasi

Inbinarea se numeste uluc si feder de genul acesta . :P
  Dar  aceasta nui asa , ci 2 uluce si material de adaus la jumatate . :D
  Spor la treba  :hi:

Nea Costica din Buzau

Citat din: fane din Ianuarie 30, 2012, 08:40:28 PM
Nea Costica, m-am hotarat sa merg pe 10 rame plus diafragma cu cat de 1/1 si sa incerc si anul acesta cu rame tot 1/1 pt. ca vreau sa ma extind si daca merge treaba sa transform caturile in stup.Asta e ideea mea.
uite si cateva cutii facute de mine anul trecut
Foarte frumos, Fane, felicitari!  =D>, acu, daca le mai ai si cu albinele si mai ai si o varsta, fara multi ani in spate, ai pus-o, insa atentie, dramuieste banul care-l ai, ca nu la-i castigat la alba neagra, si nu e banul tau , e banul familiei, cu alte cuvinte; gandeste si munceste tu mai mult , am vazut ca poti. :surprised: Sa-ti traiasca familia, Fane ! ^:)^ si sa te iubeasca.  =D> cu drag nea Costica

Nea Costica din Buzau

Citat din: tassevasi din Ianuarie 30, 2012, 09:03:28 PM
Inbinarea se numeste uluc si feder de genul acesta . :P
  Dar  aceasta nui asa , ci 2 uluce si material de adaus la jumatate . :D
  Spor la treba  :hi:
Nultumesc Vasilica!  :roll: eu am iteles , in prina parte, ca te-ai strambat la mine  :uimit:, si nu m-am speriat  :nono:, iar in a doua parte, tia-i revenit, pt care fapta iti multumesc.  ^:)^ =D> nea Costica

Nea Costica din Buzau

Citat din: romikele din Ianuarie 30, 2012, 09:12:24 PM
Uluc si lamba... nut si feder... tanda si manda  :razz:
Mihaita tu mai diha ca Tasse  :uimit:, pe el il cred ca e de varsta mea, si o fi dat in mintea nepotilor  :rotfl: =)),jucandu-se cu ei, da tu ma pui sa dansez Lamba.......da, sa joc tenis cu Feder....er, ai vazut varsta mea  :surprised:?...Sa traiesti Mihaita, impreuna cu familia ta!  ^:)^ =D> :hi: asta-i ne Costica.  :zzz:

tassevasi

Costi B ,hai sa-ti dau o ideie sa nu te mai chinui atit de mult cu strinsul menghinei si tot asa .
   Din 2 platbande mai late faci acest dispozitiv de indoit tabla , cu care apuci tabla .
  Intre platbande pui 2 saibe la capete unde ai dat si gaura ,prinzi cu 2 nituri .
  Poti sa insemni si cu creionul pe tabla , cit intorci la 90 g , dar ... de regula e mai usor sa lasi  tabla pe masa si cu  apcanul facut sa indoi tinindu-l in mina .
    Uite eu cum fac :
  Masor tabla sa fie cu 3 cmm peste marg capac , trasez  si cu apcanul intoduc tabla pina la semn si indoi in sus (tabla fiind pe masa ) la toate laturile .
   La  2  o sa intra mai greu , dar fortrzi sa intre pina la semn .
     Eu nu indoi pina la 90 g , motivul e  ca atunci cind o prinzi in cuisoare sa nu stea ca o farfurie patrata  ci sa stea  bombata  ca apa sa alunece  pe ia .
   F f inportanta  , sa nu tai  tabla la colturi  ,ci sa o  aduci cu patentul  dupa cum doresti , pe interior ori pe exterior .
    De ce sa nu tai , pt ca pe acolo se infiltreaza apa cit ai face de etens , asa patresc eu la cele mai vechi  treb sa le cositoresc ,dar uit mereu .
  Numai bine si spor la treaba .

Nea Costica din Buzau

Citat din: tassevasi din Ianuarie 30, 2012, 10:47:07 PM
Costi B ,hai sa-ti dau o ideie sa nu te mai chinui atit de mult cu strinsul menghinei si tot asa .
   Din 2 platbande mai late faci acest dispozitiv de indoit tabla , cu care apuci tabla .
  Intre platbande pui 2 saibe la capete unde ai dat si gaura ,prinzi cu 2 nituri .
  Poti sa insemni si cu creionul pe tabla , cit intorci la 90 g , dar ... de regula e mai usor sa lasi  tabla pe masa si cu  apcanul facut sa indoi tinindu-l in mina .
    Uite eu cum fac :
  Masor tabla sa fie cu 3 cmm peste marg capac , trasez  si cu apcanul intoduc tabla pina la semn si indoi in sus (tabla fiind pe masa ) la toate laturile .
   La  2  o sa intra mai greu , dar fortrzi sa intre pina la semn .
     Eu nu indoi pina la 90 g , motivul e  ca atunci cind o prinzi in cuisoare sa nu stea ca o farfurie patrata  ci sa stea  bombata  ca apa sa alunece  pe ia .
   F f inportanta  , sa nu tai  tabla la colturi  ,ci sa o  aduci cu patentul  dupa cum doresti , pe interior ori pe exterior .
    De ce sa nu tai , pt ca pe acolo se infiltreaza apa cit ai face de etens , asa patresc eu la cele mai vechi  treb sa le cositoresc ,dar uit mereu .
  Numai bine si spor la treaba .
Vasilicaaa, de ce ma nu spusesi pana acu?, eu asta vreau, sa mai dati si voi afara din casa, lucruri vechi, pretioase, astia mici nu au facut ma, ucenicie, sunt vinovati numa ei???   :yahoo_cry: ^:)^ =D> C.B  :hi:

Nea Costica din Buzau

Citat din: romikele din Ianuarie 30, 2012, 10:03:56 PM
Sa fii sanatos nea`Costica, idem familionu`  :hi: :hi: :hi:
Multumesc!, la fel!  :hi: Da acuma ca intrai pa-ci te-as intreba ceva fara nici un interes.Eu am invatat sa cultiv ciuperci, tot cu ajutorul unor forumisti, ciupercari, de pe ,,Total mush".printre ei un baiat deosebit [ nu l-m cunoscut, doar i-am citit postarile si i-am urmat sfaturile], din Ramnicul Sarat, pe nume, Tomulescu Ionel Silviu. Studiindu-ti activitatile, te intreb daca la-i cunoscut, si daca da detalii. Merci!  :hi: