Nea Costica din Buzau

Creat de Nea Costica din Buzau, Ianuarie 19, 2012, 03:39:28 PM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

costica trimiti niste sorici prin  e-mail  ???? :rotfl: :rotfl:

Nea Costica din Buzau

Continuam;taiem suncile, intoarcem partea intreaga a suncii cu soriciul in sus, si taiem fasii late de 10-12 cm latime, de la partea groasa pana la partea de la burta,apoi decupam partea grasa a suncii, pt topit[ sunca bruta are o dunga de separare], iar partea cu soriciul ii dam sare cat vrem, ea isi ia cat ii trebuie,si o punem intr-un lighean dreptunghiular, sa ramana atractiva.  :smile: voi continua.
Cine are dezordine in atelier [camera, birou], are mintea ordonata!!

Nea Costica din Buzau

Petrica [Postasul], vezi ca am scris pt tine ceva, cand am postat despre lipirea f.a cu arzatorul, iar de ceilalti ,,teroristi "[de bine]  :uimit: o sa am eu grija  :rotfl: =)) :rotfl: continuam;
topim untura urgent ca-i bai daca amanam; sunca fara sorici, o taiem in cuburi de 4-5cm [ daca emai mica se marunteste, se arde si schimba culoarea unturii ], o punem intrun tuci [la altii ciaun], punem tuciu pe chirostrii, dam foc si amestecam din cand in cand cu o paleta.Operatia este gata cand, jumarile capata o culoare maronie, restul itrbati-o pe Lili!  :rotfl: :rotfl: de aici in colo stiti ce faceti cu untura si jumarile, daca nu stiti, sunati un forumist.  :zzz: pe nea Costica  =D> vom continua.

Nea Costica din Buzau

Umeaza separarea oselor de carne, la care sa da un praf de sare si se pun intr-un vas corespunzator, timp de 8-12 ore [aici sunt incluse si coastele]. picioarele ,se cresteaza pana la os partile cu carne mai grosa si se sareaza, usor, dupa care se pun intr-un lighean,se scot la zvantat dupa 8-12ore. Capul se dispica,se scoate creierul, si se pastreaza la rece, pana cand se face piftie sau rasol.Si acum se incepe a...nspea sticla cu vin [tuica]  :roll: si se trece la prepararea carnii. Vom continua

Nea Costica din Buzau

Citat din: orbanstefan64 din Ianuarie 26, 2012, 08:28:06 PM
de te vede rambo is rupe diploma bucati =)) =))
Pe cine pe mine, sau pe Dan?  :zzz: :rotfl: =))  :hi:

Nea Costica din Buzau

Citat din: orbanstefan64 din Ianuarie 26, 2012, 08:29:35 PM
costica trimiti niste sorici prin  e-mail  ???? :rotfl: :rotfl:
Fanica of, of, of, si iar of; cand eram si eu sofer de cursa lunga,halta mea pt cursele in ardeal era la Sighisoara, unde imi rezervam de la Buzau o camera la [era sa zic la restaurant],  :nono: hotel, unde ma cazam, era jumatea drumului, cu masinile de atunci, [dubita tv],intre Buzau si unde aveam eu treaba, mi-a placut foarte mult orasul Sighisoara si de aceaia am facut aceasta postare. Te salut si te respect!  :hi: Cu soriciul o s-o rezolvam noi cumva, dar la anu ca acu a intrat in toba! :roll:  :hi: 

Nea Costica din Buzau

Va salut pe toti! vom continua cu peciuitul carnii, sarare usoara, asezata intr-un vas.dupa 8-12 se agata in carlige de inox, si se scoate la zvantat, pt continua cu afumarea.voi reveni.

Nea Costica din Buzau

Am mai facut o postare la servici, si s-a dus in eter, am sa repet; acum alegem carnea pt tocat, carnea de pe burta si toate bucatile de grasime care conti si carne, mai achizitionam si 10 la suta din tot continutul, pulpa de vitel, o tocam si o amestecam cu cea de porc, dupa care chemam ,,sefu" sa o portioneze, pt carnati, pt caltabosi, pt sarmale la congelator,etc.
Carnea pt carnati se pune intr-un lighean de plastic, se pun mirodenii si sare, dupa gust.Ca mirodenii, folosim;piper cimmbru, usturoi, ardei rosu, uscat si pisat, sau boia usturata. Se umplu matele si se pun la zvantat, pt ca urmeaza afumarea.Voi continu cu afumarea. :hi:

orbanstefan64

oameni buni transmiteti adresele pt colete pt ca cum zice proverbul ,, ce i mullt........ nu i putin,, :rotfl: :rotfl: :rotfl: sa nu fim indiferent de ce va putea apre pe parcurs   noului coleg ...colesterol ,grasimi pt ficat ....hai sa l salvam  =)) =)) =))

Nea Costica din Buzau

Afumarea o facem intr-un butoi de 230l, dupa ce i-am facut urmatoarele modificari; daca are doua funduri, se taie unul dintre funduri cu dalta [ATENTIE! NU TAIATI CU SUDURA DE NICI UN FEL, PERICOL DE EXPLOZIE!!, nu va jucati cu viata voastra si a celor din jur!  :nono: ], gauriti fundul ramas, cu un dorn din afara catre interior, pana arata ca o sita.Gaurim cum vedem in poze, bagam tije metalce pe ele, il punem pe chirostrii, facem focul sub el si dupa ce considerm ca s-a dezinfectat, il ,,mobilam".Nu folosim lemn verde, nu folosim lem de rasinoase, nu afumam cu fum umed, ci numai cu caldura ce contine fum [fumul umed depune mazga amara  pe produs, si-i da culoare neagra].  :uimit: Sa vedem;

Nea Costica din Buzau

Citat din: orbanstefan64 din Ianuarie 27, 2012, 06:54:37 PM
oameni buni transmiteti adresele pt colete pt ca cum zice proverbul ,, ce i mullt........ nu i putin,, :rotfl: :rotfl: :rotfl: sa nu fim indiferent de ce va putea apre pe parcurs   noului coleg ...colesterol ,grasimi pt ficat ....hai sa l salvam  =)) =)) =))
Paraciosule!!  :hi: [ tovarasa, nea Costica mi-a lut carandasu]  :rotfl:  =))  :rotfl:, asteapta si tu canet-ul.  :uimit:, ti=arat eu acuma, ni la poze ma!!  :hi:  =D>

Nea Costica din Buzau

Continuam chiar daca avem un forumist vegetarian[pt care am sa postez retete de salam cu soia]  :rotfl: =)) :rotfl: =)). Acum vedem o sunca cruda, si mai departe vedem toate produsele afumate. voi reveni cand voi primi verde de la Georgian.  :hi: 

sopy

Frumos iti sade ... nea Costica !
Si eu care ma dadeam de ceasul mortii ... ce s-o fi intamplat cu ... Nea Costica ? Si nea Costica ... sunci ,carnati ,jamboane ... sorici !" Porcarii" ...
Sarutari de maini ... Doamnei Lili si ... sa fiti sanatosi !
Paul ... stuparitul ...

sopy

Nea Costica ... am uitat sa-ti spun ... MI-A FOST DOR DE MATA !!! :hi:

roi_ag

N- ai facut rame de stupi cate carlige pentru carne si sunci.
Da o fuga pana afara ca au dat iama pisicile !! =)) =)) =)) :hi: