Eu si fetitele mele dragi !!!

Creat de ves.lucian, Ianuarie 14, 2012, 08:46:31 PM

« precedentul - următorul »

ves.lucian

asa arata stupii mei acum !!! mai gata ca nu sunt doi stupi la fel !!! deocamdata asa arata !!!
cica de maine canicula vreo 3 poate 4 zile !!! bine ca m-am gandit sa le fac umbrarul !!!
cel mai zdravan l-am pus intr-un stup pe 12 rame primit ieri !!!
azi i-am pus si catul peste !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

ves.lucian

de poimaine incep montarea stupilor !!! cu caldura asta sper sa ma descurc !!! adevarul este ca mai prieten sunt cu caldura decat cu frigul !!!
am sita AV , am holtzsuruburi , tabla pentru capace si chef de lucru !!!
mai trebuie sa primesc un bidon cu ulei de in !!!
vopsea am !!! sper ca destula !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

bismark

El Luciu, ce-ti spuneam ca cine are microbul in singe nu ajunge trintor sa se uite la altii.Felicitari pentru noul inceput.Cu respect
Nimic nu-i mai dulce ca miere ca si lui Dumnezeu ia placut de a facut albina.http://bismark.sunphoto.ro/

ves.lucian

salutare fratilor !!! am venit cu poze !!! prima cu cuiburile si cu caturile ( cate 3 la fiecare stup ) de 1/2 redus !!! am lucrat la ele de mi-a venit acru !!! dar mierea e dulce !!! si tot singur !!! parca cateodata as mai vrea pe cineva cu mine !!!

ves.lucian

mai am cate un slab ajutor de la bunicul meu !!! dar tot e ceva !!!

ves.lucian

care va sa zica asa arata noii mei stupi !!! capacul se sprijina pe braul podisorului , dar nu ma deranjeaza deloc !!!
la cuib braul este decupat pentru urdinis !!!
dreptunghiul rosu pe care il vedeti in poza este decuparea pe care am facut-o si la unul dintre caturi !!! asta pentru ca mie imi place sa iernez cu un cat sub cuib !!! iarna trecuta am avut doua caturi sub cuib , dar poate ca este prea mult !!! ma mai gandesc !!!
mai este un avantaj cu catul sub cuib !!! la acest model daca as vrea sa intorc toamna cuibul cu 180 de grade nu as putea fara cat sub cuib !!! m-ar incurca braul !!! e bun braul !!! protejeaza de ploaie si nu mai este nevoie de coltare !!!

romikele

:bzz: Felicitari si spor in continuare!  :hi:

Marius-ursulakhe

Felicitarile din partea mea va apartin domnule lucian pt ca vati apucat din nou de albine.Am o mica intrebare cferesteaua cum o cumpareti gata prelucrata (jiluita)sau aveti aparate :bravo:

ves.lucian

Le am cumparate de la Targu secuiesc sub forma de kituri !!!

ves.lucian

am reusit sa termin de montat si vopsit stupii si sa mut albinele in casa noua !!!

ves.lucian

acolo unde am albinele a inflorit un soi de salcam !!! nu stiu cum se numeste dar albinele tare il cauta !!! se vede o albinuta in partea de jos a pozei !!! probleme cu displayul !!!

mape 48-petru manea

cred ca este vorba de salcamul japonez -----pe la noi i se spune sofra

pharaonu75

Da, este salcamul japonez, sophora japonica!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

happy

Sophora japonica este ,care de fapt inflorea in luna august!! :uimit: S-a schimbat clima si automat si arborii auinflorit mai devreme cu cel putin 2 saptamani!Oare in septembrie ce vor mai culege albinele pentru intretinere?Si in Slobozia a inceput sa infloreasca salcamul japonez.Vis a vis de magazinul Ialomita sunt 2 arbori care au inceput sa infloreasca!
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

ves.lucian

albinutele isi gasesc apa pe unde numai ele stiu !!! aici am impartit apa cu ele !!!