Eu si fetitele mele dragi !!!

Creat de ves.lucian, Ianuarie 14, 2012, 08:46:31 PM

« precedentul - următorul »

ves.lucian

nea Gica , Dumnezeu sa-l odihneasca , spunea pe forum ca atunci cand gaseste intr-un stup albine cu inele galbene , schimba imediat matca !!!
zicea ca aceasta albina este foarte roitoare !!!
cea incercuita cu rosu are mai mult galben decat celalalte !!! poate o fi mai " in varsta "!!!
intr-un singur roi am gasit albine ca cea din imagine !!!

am facut 100 de poze ca sa le aleg pe cele 4 pe care le-am pus in seara asta !!! am avut displayul defect !!! mai vedeam 25 % din poza ce o faceam !!! acuma displayul este mort !!! poze face scula dar nu mai vad ce fac !!! asta este !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

ves.lucian

astazi am fost la prietenul cu care am luat roii de la Slatina de Mures !!! am vazut-o si pe MAMA GALBENA !!! ce ziceti de ea ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

ves.lucian

Salutari apicultorilor si celor care sunt si pescari pe deasupra !!! acestea sunt fluturii de RUSALII !!! sunt o momeala traznet !!! se pastreaza la congelator !!! exista si larve de rusalii !!! alea se cam gasesc prin maluri maloase daca nu ma insel !!! mai greu de gasit !!!
  fluturii in schimb cu o scula ce seamana cu minciocul , prinzi cati vrei !!! acuma-i sezonul !!!

ves.lucian

ieri am vazut prima floare de floarea soarelui inflorita in toata splendoarea ei !!!
azi dimineata le-am incarcat pe la 4 si am plecat la floarea soarelui !!!
ca si in fiecare an , astazi este o zi trista pentru mine !!! de azi ziua incepe sa scada !!!
cu toate ca urmeaza iulie , august , tot trista este !!!
pana in decembrie 21 tot va scadea ziua !!!

ves.lucian

pana una alta , daca tot este asa de cald si am cu ce , le-am refacut umbrarul !!! asteptam sa culegem ceva la floarea soarelui !!!
sa speram ca va fi bine !!! nu am reusit sa aflu soiurile de floarea soarelui de la persoana indreptatita !!! i-am dat in schimb numarul de telefon pentru o eventuala stropire in floare !!! mi s-a spus insa ca soiurile au samanta mica si neagra !!! nea Gica spunea ca cu cat mai mici si mai negre sunt semintele , cu atata este mai melifera floarea soarelui !!! asteptam !!! vreau doar sa intaresc roiurile pe care le am deocamdata !!!

iunicu

Pana si in pastoral se vede mana de gospodar. Bravo nene Luciane! Frumoasa treaba.
O sticla de vin contine mai multa filozofie in ea decat orice alta carte din lume.

ves.lucian

ne descurcam cum putem !!! nu intotdeauna toate ies bine !!! si eu ma poticnesc de multe ori !!! asta este !!!
  sanatate maxima tie si intregii familii !!!

ves.lucian

printre altele , astazi mi-am cumparat 2 colectoare de propolis !!! nu stiun daca le voi folosi anul asta !!! am 2 nelamuriri !!! decuparile ce se vad in poza au o parte rotunjita si o parte dreapta !!! banuiesc ca partea rotunjita se pune catre rame !!! bine zic oare ???
a doua nelamurire : latimea este de 42 cm , iar lungimea in loc de 49 cm cat as fi crezut , are 51 cm !!! pentru 10 rame !!! oare trebuie sa tai din el ??? banuiesc ca da !!! bine zic oare ???
urechile sunt pentru demontare de pe stup dupa cum arata !!!

iunicu

Lazile mele pe 12 rame au 50/51 cm. Or fi colectoare de cutii pe 12 rame.
O sticla de vin contine mai multa filozofie in ea decat orice alta carte din lume.

Porfy66

In imagine nu este un colector de propolis. Este o gratie hanemann ce se foloseste pentru limitarea accesului matcii.
:hi: :hi: :hi:

ves.lucian

eu cred ca doar seamana !!! se pare ca nu este cel mai bun model de colector de propolis !!! am primit si grastii Hanneman metalice  si distantele pe unde va circula albina sunt mai mari !!!

Porfy66

E posibil. Din poza seamana izbitor cu gratia hanemann. Spor la  propolis si sa ne spuneti cat de eficient este si daca albinele propolizeaza  repede acele spatii care mi se par cam mari.
Bafta si Doamne ajuta!
:hi: :hi: :hi:

ves.lucian

astazi impreuna cu colegul meu am montat paratraznetul din imagine !!!
numai ce vedeti cu o tija de 1,5 metri costa 4300 de lei !!!
mai este nevoie de vreo 25 metri de cablu de coborare plus impamantarea !!!
scula de scula !!!
cum as putea oare sa atrag niste roi cu asa ceva ??? :lol:

iunicu

Il vinzi si iti iei 17 roi pe 5 rame cu matca de sange albastru.

ves.lucian

am 2 soiuri de mere de vara !!! unul de Sf. Petru , marul lui bunicu si unul al meu , cel din poza !!! se numeste Vista Bella !!!
mai am un soi de vara altoit la serviciu dar nu prea ajung pe acolo pana in august !!! la asta nu-i stiu soiul !!! nici macar nu am vazut cum arata merele !!!
pana atunci merele vor fi savurate de catre colegii mai harnici !!! care-apuca !!!