Eu si fetitele mele dragi !!!

Creat de ves.lucian, Ianuarie 14, 2012, 08:46:31 PM

« precedentul - următorul »

ves.lucian

Daca doresti lastari , la toamna rezolvam !!!
                            :hi: :hi: :hi:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Fara sa ai albine poti sa traiesti !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

oroles

Vaaaiii. Ce nervi am!
Am tot cumparat pomi, de-a lungul timpului de la producatori, din marketuri etc.
Am asteptat un par 5 ani si tot nu a facut nimic pana acum. Nici macar o floare. Dupa 4 ani, un cires mi-a facut primele cirese: sunt mici si amare. In niciun caz nu sunt ceea ce arata pe eticheta. Mai astept acum ceva meri, peri care sa infloreasca in anii urmatori. Daca nu iese ce se spunea pe eticheta, pun drujba pe ei...Pe comercianti!
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

ves.lucian

La sa drujba deoparte ca benzina-i scumpa !!!
Trecem la ALTOIT !!!
  Ce zici , TE BAGI ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! imi pare rau ca moare daca ma inteapa !!!

oroles

Am incercat in despicatura si nu mi-a iesit. Sincer, as mai incerca.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

yulian

Salut Lucian,
Cum a mers amorfa? Ai scos ceva?? Mie mi-a iesit un 50kg + ceva kg de polen din 20 stupi. Ma declar multumit.

Salutari!

ves.lucian

N-am vazut nici anul asta miere de amorpha in magazii !!!
La anul merg la amorpha in alta parte !!!
Aici acasa nu este multa , si s-au inmultit albinele !!!
Asta este !!!
      :razz: :razz: :razz:

Eugen B

Din cate am vazut amorfa nu da miere in toata locurile. Da foarte rar din cate imi dau seama, treba buna e ca da foarte mult polen

ves.lucian

Zilele trecute m-am jucat de-a transvazatul !!!
Am incercat metode Roberts fara sa startez larvele intr-un starter = esec total !!!
Am mai incercat la alt stup tot asa fara startare si rama port botci incadrata intre doua rame cu puiet larvar + esec total !!!
A treia incercare a fost cu o rama port botci pusa in corpul 4 deasupra gratiei Hanneman , fara sa fie incadrata rama portbotci de doua rame cu puiet larvar !!!
Aceasta a treia incercare am facut-o la un stup cu matca de doi ani ( marcata cu rosu ) si care imi face botci de schimb linistit , zic eu !!!
Poate ma insel !!!
Rezultatul , trei larve luate in crestere , dupa cum vedeti in poze !!!
Nu prea stiu ce-i cu fagurasii aia construiti numai sub cele trei larve luate in crestere !!!
Poate ma lamureste cineva !!!

Dan Pașca

si eu patesc asa aproape de fiecare data,cu acei fagurasi,anul acesta la salcam 2 am facut prima serie si ii curatam tot a 2 zi ,altfel nu mai puteam izola botcile,nu stiu care e cauza,cam de acum inainte din ce am observat ,nu mai cresc chiar asa.Sanatate

ves.lucian

Crescutul botcilor nu este bun daca este cules intens din natura !!! Cel mai bun pentru crecut matci este un cules moderat din natura !!! Daca nu exista , venim cu siropel !!! TOT MODERAT !!!

bucovineanu

Cand nectarul in natura este foarte abundent,  albinele nu prea au grija de botci, se concentraza mai mult pe cules. In plus exista pericolul sa construiasca fagure de trantor peste botci.

ves.lucian

Eu in cazul de fata nu am avut cules !!! Dar am avut sirop in hranitorul din podisor !!!

ves.lucian

Soiul Napoca si William in acelasi par !!!

ves.lucian

Astazi am avut ajutor in stupina !!! Poza am facut-o spre seara !!!

tuturicius