uleiul de in

Creat de brianoo_bz, Ianuarie 10, 2012, 10:25:27 PM

« precedentul - următorul »

brianoo_bz

este bine dat uleiul de in  inainte de vopsirea cutiilor noi?
vopsea pe baza de apa sau daia clasica?

tassevasi

Citat din: brianoo_bz din Ianuarie 10, 2012, 10:25:27 PM
este bine dat uleiul de in  inainte de vopsirea cutiilor noi?
vopsea pe baza de apa sau daia clasica?

Eu am dat numai pe exterior   de  doua ori cu ulei "sicativat " de in  ce se gaseste in comert , dupa ce se usuca bine am dat inca 2 -3 straturi de vopsea de calitate mai buna
(csa bella ) cu luciu .
  Vad ca se prezinta f bine dupa primul an .
  Numai bine .

dorindafi

am caturi date numai cu ulei de in de 6/7 ani shi nu sunt probleme
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Constantin_MH

Citat din: romikele din Ianuarie 12, 2012, 07:21:14 AM
NU, interiorul se lasa asa cum este!
Romikele, prea mare NU-ul acela !  :)
Ia priviti pe aici: http://www.lesruchersdargonne.com/tmt_bois.htm
:hi:

Constantin_MH

Eu ma gandesc la faptul ca in primul rand peretele stupului trebuie sa asigure o izolare termica!
Se face mereu afirmatia precum ca peretele stupului trebuie sa respire. Este o conceptie total gresita. Peretele stupului trebuie sa asigure o izolare termica fata de mediul exterior. Lemnul asigura aceasta izolatie termica datorita microcapilarelor goale din strucura sa. Daca lemnul nu este protejat, umezeala din interiorul stupului patrunde in capilarele sale si anuleaza proprietatea de izolator termic. Acum capilarele sunt pline cu apa! Uleiul de in aplicat pe suprafata lemnului patrunde foarte putin in adancimea lemnului(adancimea de patrundere este invers proportionala cu gradul de diluare al uleiului).Dupa uscare formeaza o pelicula care impiedica apa sa patrunda in structura lemnului si acesta isi pastreaza proprietatea de izolator termic.
Asta-i logica mea ! In rest, fiecare alege solutia pe care o crede cea mai potrivita.

pharaonu75

Daca albina va considera ca trebuie acoperit cu ceva pe interior, va acoperi ea cu un strat fin de propolis.
Si orice ati spune, pentru albine nu exista nimic mai bun decat propolisul... daca uleiul de in era mai bun, de 64 de milioane de ani, de cand vietuieste pe planeta asta, invata si albina sa faca ulei de in... sicativat sau nu.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

apicraiova

Daca doriti, dati stupul numai cu ulei de in in 2 - straturi si este de ajune !!!
Fara vopsea.

mape 48-petru manea

Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 12, 2012, 11:19:14 AM
Daca albina va considera ca trebuie acoperit cu ceva pe interior, va acoperi ea cu un strat fin de propolis.
Si orice ati spune, pentru albine nu exista nimic mai bun decat propolisul... daca uleiul de in era mai bun, de 64 de milioane de ani, de cand vietuieste pe planeta asta, invata si albina sa faca ulei de in... sicativat sau nu.
asa este albinele acopera interiorul stupului cu un strat fin de propolis pentru a disparea si mirosul de lemn
,ele vor ca mirosul din interior sa miroase a STUP

bucovineanu

Deoarece contine antibiotic, stratul de propolis este cel care apara familia de albine de germenii patogeni care pot apare in stup.

florin_apis

Albinele propolizeaza normal si lazile care au fost fierte in parafina.

Kiwi Bee

Stie cineva vreun video unde se fierb cutiile in ulei de in?

oroles

Citat din: Kiwi Bee din Februarie 19, 2014, 02:57:16 AM
Stie cineva vreun video unde se fierb cutiile in ulei de in?
Dip Beehives in parafin wax ( Baie de parafina in sistem home made )

Si un incepator care si-a luat model pe Dan Margarit! Eu unul il apreciez! A stiut sa faca alegerea corecta...

La start in apicultura - 1-

Si in ulei de in se procedeaza la fel. Astia au pus parafina. Atat parafina cat si uleiul de in fac parte din aceeasi familie de substante chimice (ca si ceara!)
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

cipik

Pentru a nu mai se umfla hranitoarele cu sirop in ele, ce este mai indicat, ulei de in, parafina sau ceara?
Zambeste, maine poate fii mai rau.
http://prepelitebucuresti.sunphoto.ro/

Kiwi Bee

Multzumesc Oroles.

Am urmarit intre timp un film scurt unde respectivul pune putzina ceara in uleiul de in. La noi este cam scump uleiul de in comparativ cu parafina dar poate avantajul ar fi ca nu se solidifica la racire si ar fi mai usor/rapid de incalzit.

edward_w92

cipik, toate ar fi bune, dar tu ce spui, nu mai bine le dam prin ceara, ca e naturala, nu dauneaza albinei... Eu unul am vreo 3 hranitoare din dulap de stejar, le-a mesterit greu cine le-a facut dar is sfinte... dar si grele in acelasi timp, alea totusi nu trag sirop nu nimic, dupa frezare au iesit ca si laminate. Totusi eu as merge pe ceara...stim stim, costa mult in schimb ceara asta.