Faguri care crapa

Creat de edy_mh, Decembrie 29, 2011, 05:40:58 PM

« precedentul - următorul »

edy_mh

Buna seara tuturor, am o problema delicata pentru mine legata de faguri.
Zilele trecute am fost in Serbia si am cumparat 15 kg de faguri, sunt cu 16 lei mai ieftin decat ce am gasit la Apicola in Severin, comparativ cu cei de Apisan(asa mi s-a spus la Apicola ca sunt faguri de la Apisan), cei din Serbia sunt mai parfumati si mai inchisi putin la culoare(este mai vie culoarea).Problema este ca in momentul in care am incercat sa ii pun pe rame, faguri crapa extraordinar de usor. Temperatura in camera in care lucrez este de 5-12 grade, tot aici ii am si depozitati.
  Ce pot sa fac cu acesti faguri sa ii pot pune pe rame?
  Temperatura unde lucrez este prea scazuta? sau faguri sunt prosti?
Nimeni nu s-a nascut invatat, asa ca ai rabdare cu bobocii.
Totusi sa nu uiti.. si bobocii cresc.

http://edymh.sunphoto.ro/Apicultura

mape 48-petru manea

nu acum se pun fagurii pe rama
temp.trebuie sa fie peste 20 gr.
la temp.la care ai lucrat orice fagure este f.casant

stefan1

Faptul ca fagurii sunt casanti este un punct in plus pentru ei, ca nu au multa parafina. Cum a spus si Mape, fagurii nu se fixeaza acum in rame. Nici macar insarmarea nu se face acum sau se face dar sarmele nu se strang decat dupa ce se incalzeste vremea, de preferabil inainte de a lipi fagurii si a-i da la cladit.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

balasbebe

Daca rama este de calitate, si pui capse poti sa strangi sarma si asa va ramane. Pana nu am descoperit capsele asa am procedat si eu. Lasam pe ultima suta de metri totul.

Cat despre faguri in fiecare an sunt nemultumit. Ceara predata avea asa de multe falsuri incat greu se va mai ajunge la ceva natural. Concurenta face diferenta. Inca nu am gasit o firma de la care cumpar fagurii sa fiu multumit.

CORNEL V.

Daca chiar vrei sa ii pui acum,bagai intr-o camera incalzita...dar nu la 35 grade...ii lasi putin sa se incalzeasca si dupa aia poti sa si ii rulezi,ca nu se mai rup
0733691021

edy_mh

Multumesc pentru raspunsuri, m-am linistit :), o sa ii pun intro camera incalzita, si o sa continui cu insarmarea. Vreau sa insarmez fagurii iar cand vine momentul ii voi pune pe rame.
Daca nu ii pun pe rame ii pot tine la temperatura de 5 grade?

bucovineanu

Fagurii poti sa-i tii la orice temperatura cu o singura conditie: atata timp cat temperatura e sub 18 grade sa nu ii atinga nimeni. Continua insarmarea fara sa intinzi sarma. O vei intinde numai cu putin timp inainte de a monta fagurii.

PACO

daca crapa iseamna ca sunt din cera naturala, deci sunt foarte bunui.
fagurii se pun pe rame cat mai aproape de momentul introducerii in stup

jenica67

edy_mh, cat te ajuns kg de la sarbi ??
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

edy_mh

A fost undeva la 7 euro (695 dinari) in comparatie cu 46 lei kg la Apicola si dupa raspunsurile primite aici inteleg ca au si o calitate mai buna.

pharaonu75

Si la bulgari sunt mai ieftini.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

edy_mh

Saptamana viitoare sper sa ajung la Negotin in Serbia, daca tot a fost deschis PF.II, am inteles ca acolo sunt mult mai ieftini decat in Kladova. Daca ajung pe acolo va tin la curent cu preturile.
UN AN NOU FERICIT TUTUROR FORUMISTILOR, SANATATE SI.....ACTIVITATE LA URDINIS PE 2012!!

cipriene

stiu ca nu are nici o legatura cu topicul, dar de ce in romania sunt asa scumpe foile de ceara? pe langa asta inteleg ca sunt si de calitate mai slaba..
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

gheco

Citat din: cipriene din Decembrie 31, 2011, 04:34:46 PM
stiu ca nu are nici o legatura cu topicul, dar de ce in romania sunt asa scumpe foile de ceara? pe langa asta inteleg ca sunt si de calitate mai slaba..

La R. Sarat am cumparat cu 30 lei/kg de la Rascanu. Transformat in euro 6,9. Deci mai ieftin decat in Serbia si nici nu am trecut granita. Sa nu ne raportam la ACA.
Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

lefter

este adevarat ce spun ceilalti colegi,sirma nu se intinde acum , am patito 2 ani la rind dar acum am invatat si din greseli. sanatate la toti.