Lumea credintei

Creat de dragos2006, Decembrie 22, 2011, 09:20:56 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Citat din: centrifuga din Decembrie 23, 2011, 03:11:07 AM
...
PS:va salut cu aceasta ocazie pe toti utilizatirii forumului apiardeal, din Montreal,Canada si va urez sarbatori fericite!

Bine ati revenit pe forum! Ne-ati facut o surpriza placuta!
La un moment dat chiar ne intrebam de ce ne-ati "abandonat"!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Citat din: dragos2006 din Decembrie 22, 2011, 11:12:23 PM
  Parintele Corogeanu pentru o lupta dusa cu satana  si respectarea juramantul saraciei a mancat mai bine de 5 ani de puscarie iar sotia lui Adrian Paunescu pentru ca a omorat trei oameni nu a patit nimic. Sa intreb ce a patit Huidu pentru 3 crime ?

Dragosh, parca COROGEANU a facut puscarie ca a omorit o femeie, nu a facut puscarie ca ar fi trait in saracie sau foame..... si cred ca doar 5 ani pentru ca a luat o viata este cam putin. Degeaba se spune ca a facut-o din nu-stiu ce motive care ar sunt demne de anii INCHIZITIEI, ca tot CRIMINAL ramine.

Privitor la sotia lui Paunescu sau Huidu, traim intr-o lume strimba, unde justitia, plina de nenorociti,  ia apararea celor cu bani multi..

din pacate, atit Corugeanu cit si sotia lui Paunescu @ Huidu iau cu vreo 30 de ani mai putina puscarie decit ar fi fost, cred eu normal sa faca.

POSTASUL

regulament forum ortodox                                                                                                                                                            Acest forum se adreseaza crestinilor ortodocsi. Este un forum de discutii pe teme ortodoxe care promoveaza dezbaterea de idei si nu atacul la persoane sau la adevarurile de credinta ortodoxa. Nu este un forum oficial al Bisericii Ortodoxe Romane, insa este un forum în Biserica si a fost lansat pe Internet cu binecuvantare de la duhovnic.

Reguli morale

Mesajele nu pot avea continut imoral, ilegal, xenofob, rasist, defaimator, obscen, instigator, amenintator, sfidator sau jignitor. Toate mesajele postate reprezinta opinii personale ale autorilor, pentru care sunt direct raspunzatori. Abuzurile de orice fel vor duce la stergerea mesajului respectiv si la restrictionarea accesului. Indepartarea de la tematica forumului (Ortodoxie) duce deasemenea la stergerea mesajului.      Ca utilizatori va aflati in spatiul nostru privat - ca oaspeti bine veniti - atata vreme cat regulile noastre nu va sunt ostile si le veti putea respecta cu usurinta. Odata ce ati postat un mesaj, se considera ca ati acceptat termenii si conditiile acestui Regulament. Daca regulile noastre nu va sunt convenabile, nu dati vina pe noi, este optiunea Dumneavoastra de a nu mai posta mesaje neconforme cu acest regulament. In caz contrar, este optiunea noastra de a va interzice accesul.

Ne rezervam dreptul de a modifica regulamentul, daca va fi necesar.                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Aceste forumuri au niste reguli foarte stricte si daca ai iesit dint tipar esti imediat banat sau chiar ti se sterge contul si absolut tot ce ai postat pana la momentul respectiv deci in consecinta donu ``Dragos nu ati luat in serios regulamentul lor de pe forumul respectiv si cred ca nu este cazul ca acuma in pragul sarbatorilor sa criticam biserica ortodoxa , VA DORESC SARBATORI FERICITE   :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

D006

Citat din: POSTASUL din Decembrie 23, 2011, 02:06:21 PM
[donu ``Dragos nu ati luat in serios regulamentul lor de pe forumul respectiv si cred ca nu este cazul ca acuma in pragul sarbatorilor sa criticam biserica ortodoxa , VA DORESC SARBATORI FERICITE   :hi:

nu-i  criticam  .. Dragos ne-a spus ce i s-a intimplat..

Dupa Regulament acelui forum,  acolo au acces doar "APLAUDACII"...

D006

Bio draga tin sa te anunt ca parintele Corogeanu NU este criminal , de altfel nu a fost condamnat pt. crima ci a primit o condamnare la comanda venita de sus iar caterisirea lui s-a facut culmea INCALCAND regulamentul BOR !!
Si apropo , BOR nu are timp sa discute probleme de credinta cu mirenii dar  in schimb are timp sa fie impotriva construirii unui crematoriu la Cluj ....

justy

Asa cum a citat colegul de mai sus  forumul acela: "Nu este un forum oficial al Bisericii Ortodoxe Romane", drept pentru care acuzele care le-ati facut Domnule Dr. Dragos privind conducerea Bor si exprimarea sa inchizitionista nu-si are locul. e un forum ca si multe altele ortodoxe si in care , ca si aici de altfel, daca ceea ce se afirma uneori nu corespunde cu ceea ce doresc administratorii forumului, persoanele sunt banate. Oricum cred ca lucrul acesta s-a inteles foarte bine.

Cat priveste problema generata de actiunile pr Corogeanu, ar trebui sa cunoasteti faptul ca el a fost intr-o perioada, anterioara decesului fetei, in neascultare fata de ierarhul locului, la limita admisibilitatii canonice. sigur ca lucrul acesta nu se cunoaste. Este trist ca a trecut prin aceasta incercare insa trebuie sa stiti ca atunci cand te joci cu "incornoratul" te joaca el de toti banii.... Personal il compatimesc si il respect in acelasi timp pentru declaratia pe care a facut-o cand a iesit ca a trimis o scrisoare prin care isi cere iertare de la Sf. Sinod. 
Raspunsul oficial al Bisericii il stiti si s-a vazut clar ca  nu s-a solidarizat cu o persoana care efectua practici necanonice si cazuta in neascultare. Au fost si unii  care l-au aparat si bineinteles sunt cei care au aceleasi deviatii privind ascultarea canonica si care incurajeaza astfel de practici.

Sigur ca acest subiect pe care l-ati deschis reprezinta un foarte mare interes, insa acum ne pregatim de Sarbatoarea Craciunului si chiar nu se merita sa ne incarcam cu pacatele altora, fie ei calugari, clerici & Co. ca si in apicultura si acest domeniu isi are tainele lui si dumnezeu ii va judeca pe fiecare la momentul potrivit.

Craciun fericit tuturor.

Kov iulian

Cum vedeti si toate proiectele astea mari ale de exemplu Catredala mantuiri neamului etc cu fonduri de la Guvern , si ca sa nu se simta nimeni neindreptatit ce parere aveti si de fondurile care se aloca altor culte tot din bugetul tari.
Ce parere aveti de faptul ca Dansi sunt scutiti de impozite ?
Nu cumva asta e un cadou acordat de conducerile care s-au succedat in schimbul loialitati celor ce conduc masele?
Poate nu e momentul potrivit sa spun lucrurile astea in apropierea sarbatorilor, dar consider ca e nedrept ce se intimpla, sunt de acord ca fetele bisericesti sa aiba afaceri sa faca ce vor dar sa sa se supuna acelorasi reguli ale comertului ca restul cetatenilor acestei tari . :sad: :sad:

justy

Domnule Iulian, cultele din Romania sunt scutite de la plata impozitelor pe cladiri, a veniturilor din donatii, lumanari si obiecte de cult care se comercializeaza in spatiul bisericii. salariile se impoziteaza.
Preotii care mai au afaceri apicole iar nu sunt impozitati... asta ca sa mai revenim la ale noastre :hippo:

D006

Justy stii de ce a fost acuzat Corogeanu pt. neascultare de ierarhul locului ?
  De ce BOR  a musamalizat ordinar cazul maicutei starete care a nascut gemeni ?

Calin Catalin

Dupa vreo 20 de postari in acest topic, nu am gasit nimic care sa aiba legatura cu titlul sau. Credinta este convingerea unei persoane in existenta unei puteri care guverneaza tot ceea ce exista, aparuta pe baza observarii de catre oameni a relatiei de cauzalitate dintre lucruri si fenomene si din nevoia acestora de a avea un protector, o speranta, un raspuns pentru sfarsitul inevitabil tragic al vietii fiecaruia dintre noi.
         Religia este altceva. Este un sistem de idei si practici menite a media relatia cu divinitatea, pe de o parte, pe de cealalta este un sistem de institutii care presteaza servicii, care intermediaza relatia dintre om si divinitate ( nu ca Dumnezeu cel atotstiutor nu ar putea comunica cu fiecare dintre noi daca ar avea ceva sa ne spuna sau, atotputernic fiind si vesnic, nu ar putea sau nu ar avea timp sa ne asculte pe fiecare in parte si ar avea nevoie de mijlocitori sau translatori).

Lumea credintei este destul de diversa. Oamenii au crezut de-a lungul timpului in elemente ale naturii, carora le atribuiau puteri supranaturale, apoi in zeitati, care puteau control diferite elemente ale naturii si soarta oamenilor, apoi intr-o singura forta divina, atotputernica, atotstiutoare, atotbuna, vesnica, care guverneaza totul si care, desi ne-a dat liberul arbitru, ne-a sortit deja viata si moartea.
          Cat despre ce cred eu, eu cred ca trebuie sa ne traim viata din plin, sa ne bucuram de tot ceea ce ne poate da, fara teama ca vom muri candva,deoarece doar cei care vor muri candva pot spune ca sunt vii, ca traiesc. Iar acesta este marele privilegiu al existentei. Si pietrele exista, dar nu traiesc, nu sunt vii si nici nu sunt constiente ca exista, pentru ca nu vor muri niciodata. Cat despre cum sa traim, aici apar acele norme care fac deja parte din religie si religii sunt multe.
          Daca credinta poate oferi pace sufletului si constiintei dumneavoastra, atunci credeti cu tarie si fiti fericiti!

Imi cer scuze ca am scris atat de mult! ^:)^
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

justy

1. posibil sa stim aceleasi lucruri sau nu, eu acord credibilitate ierarhului care conduce acolo. daca acesta ar fi gresit la un asemenea caz s-ar fi facut cunoscut si sinodalii ar fi taxat lucrul acesta.
2. bor nu a musamalizat insa si-ar fi dorit asta. dovada ca a aparut in media. ea a fost fraiera ca nu a stiut sa ramana ascunsa. este un lucru rusinos care a condus la indepartarea oamneilor de acea manastire.
Bor mai are de invatat de la Biserica Catolica si de la celelalte secte cum se fac musamalizarile.

D006

Citat din: dragos2006 din Decembrie 23, 2011, 08:32:54 PM
  Bio draga tin sa te anunt ca parintele Corogeanu NU este criminal , de altfel nu a fost condamnat pt. crima ci a primit o condamnare la comanda venita de sus....

aa..Sory , Dragosh inseamna ca l-am incurcat cu alt caz .... 

Era ceva de acum citiva ani cind un asa-zis sfint cu niste "maicutze" au torturat pina au omorit o tovarasha de a lor sa-i scoata diavolul din ea--sau ceva asemanator vazusemn la tv-- dar inseamna ca m-am incurcat naibii..:)..--de anii, plus alte griji..:)..

Auzii, sa lege femeia de cruce sa scoata diavolul si sa o lase pina a murit acolo....:(..--autorii trebuiau internatzi la psihiatrie pe toata viatza ca sunt pericol public sa fie lasatzi sa umble in libertate pe drum..

D006

E vorba de acelasi caz dar tu faci greseala sa inghiti exact ce vor ei prin intermediul media ! In acest caz este vorba in primul rand de o culpa medicala si apoi de alte cauze . Dar pentru ca se intindea pelteaua prea tare daca se prelungea procesul s-a ajuns la un compromis si calugarul a luat totul asupra lui.

pharaonu75

Deci concluzia este ca acea calugarita legata de cruce si "exorcizata" a murit de batranete? =))

In ce consta culpa medicala? Daca eu iti bag un cutit in inima, este vina medicului ca nu te-a putut salva, sau este vina mea ca am produs cauzele ce au dus la deces?

Nu ma intelege gresit, nu sunt de acord nici cu ceea ce a facut justitia in celelalte cazuri prezentate de tine, insa nu trebuie sanctificat Corogeanu, pentru ca a vrut sa scoata dracii dintr-o epileptica.

Cu ce este mai presus exorcizarea lui Corogeanu decat vrajitoria Melissei si Vanessei?
De ce pe primul trebuie sa il preaslavim si pe celelalte sa le saltam cu mascatii de acasa?

Iar calugarita aia care a nascut gemeni, a facut si la schit ceea ce facuse in viata normala... a fost o binecuvantare pentru calugarii de acolo... credeti gogosile BOR cum ca ar fi ramas insarcinata cu altcineva decat cu calugarul despre care s-a tot vorbit?
BOR ar fi trebuit sa ceara test de paternitate, iar daca acel calugar nu se supunea, sa fie sanctionat pe linie interna, disciplinara!
Doar asa mai putea BOR sa mai apere ultimele farame de moralitate, pe care pretinde ca le-ar avea!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

filip

Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)