Sunt pacaliti apicultorii de asociatie?

Creat de filip, Decembrie 21, 2011, 06:39:32 PM

« precedentul - următorul »

D006

Cunosti personal pe oamenii care pun in aplicare PNA si FADER ?

cipriene

daca nu gresesc PNA-ul se deruleaza prin asociatie, iar FEADR-ul prin APIA.
cand am auzit de aceste programe, sincer, ca apicultor am crezut ca m-a lovit norocul. ulterior am observat ca nu este altceva decat o orchestra dirijata sa ma faca sa dansez dupa cum canta.
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

D006

filip

dragos2006
Great Veteran

Mesaje postate: 5942
[DA] [NU]
Viata este lupta pentru nemurire

Re: Se poate trai exclusiv din apicultura ?
« Răspuns #73 : Ianuarie 04, 2012, 21:26:51 »CitatModificăEliminăDesparte Subiectul  Cumperi la aprilie 300 de familii si le dai in trei , in vara scoti la vanzare 900 de familii.
Aici sunt pentru CROTALIERE
Baieti isteti fara fraieri nu exista
Unde se intalnesc in ASOCIATIE
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

cipriene

sunt in eroare sau nu, dar de un lucru sigur m-am convins vav de cativa dintre voi. o spun si o repet: PNA-ul si FEADR-ul este doar o momeala care prin crotalierea stupilor te leaga de asociatie si de toti jegosi care intr-un final capuseaza apicultorul. toate "ajutoarele" astea nu sunt pentru apicultori, sunt doar un miraj.
ce nu inteleg este aciditatea voastra cu privire la opinia mea. dar pot sa traiesc si asa..

D006

Cipriene nu te cunosc dar sigur iti meriti soarta !
  Cine sunt "toti jegosii" ?????? aducand acuze la gramada nu fac decat sa te autoacuzi !

cipriene

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 07, 2012, 01:24:20 AM
  Cipriene nu te cunosc dar sigur iti meriti soarta !
  Cine sunt "toti jegosii" ?????? aducand acuze la gramada nu fac decat sa te autoacuzi !

o sa ne cunoastem, de fapt trebuie sa ne cunoastem. am auzit multe lucruri bune despre tine si chiar sunt curios sa te cunosc.
"jegos" este un termen cam dur, dar altfel nu-i pot numi pe .....iti explic cand ne intalnim :wink:

viorel55

Citat din: cipriene din Ianuarie 06, 2012, 01:15:36 AM
daca nu gresesc PNA-ul se deruleaza prin asociatie, iar FEADR-ul prin APIA.
cand am auzit de aceste programe, sincer, ca apicultor am crezut ca m-a lovit norocul. ulterior am observat ca nu este altceva decat o orchestra dirijata sa ma faca sa dansez dupa cum canta.

' "Ulterior" ai vazut ca posmagii nu sunt inmuiati.....
   Evident ca nu-ti da nimeni banii pe ...vorbe !!  Trebuiesc indeplinite niste proceduri.
   Vorba unui coleg...  IMPLICA-TE   si ai sa vezi ca...strugurii nu-s acrii!

cipriene

oameni buni, vad ca ati inteles... nu prea bine. "jegosii" nu sunt apicultorii, ci acei care trag pe apicultori.
daca voi spuneti ca eu sunt cu capul in nori pt ca gandesc asa, ok prefer sa raman cu capul in nori.
draga viorel, nu stiu la ce posmagi faci referire, dar eu nu vreau sa-mi dea cineva bani nici pe vorbe, nici pe nevorbe. tot ce am realizat pana acum, am pentru ca am muncit si am investit fara sa ma gandesc ca as primii ajutor de la cineva. asa cum am mai spus: NU VREAU SA MI SE DEA, DAR NICI SA MI SE CEARA!, nici macar socoteala.
nu stiu, cred ca sunt o pata pentru multi dintre voi, probabil pentru ca nu impartasesc aceleasi "valori".
in ultimul timp m-am tot gandit de ce m-am logat la acest forum, poate pt ca :"Mantuirea sta in buna sfatuire: cei care nu se sfatuiesc cad ca frunzele. Ca in orice treaba, daca nu te sfatuiesti..." (SIRAH 8.5)

pharaonu75

Nu te obliga nimeni sa accesezi PNA-ul, insa acest program este de un real ajutor pentru apicultori.
Hai sa facem un exercitiu:

Anul asta mergi in pastoral cu stupii... obtii toate avizele, autorizatiile...
Sau cumperi cateva matci sau familii de albine, cutii noi, tratamente, hrana pentru albine.
Toate astea, bineinteles, le cumperi cu factura, prin asociatie.

La anul, pe baza facturilor pentru cutii, hrana, tratamente si material biologic, se intocmeste un dosar, iar statul, prin PNA, iti da inapoi contravaloarea aproximativa a acestora (fara TVA).
Asta inseamna ca tu ai platit doar TVA-ul pentru ceea ce ai cumparat.
Te-a ajutat statul? DA!

In loc sa platesti 200 de lei pentru o cutie, ai platit doar 48 de lei... in loc sa platesti 300 lei pentru o familie de albine, ai platit doar 72 de lei...
Calculand cati bani iti sunt restituiti si punand aceasta suma in balanta cu banii platiti pe crotaliere si pe taxa anuala de la asociatie, eu cred ca merita!

Tu platesti taxa la ACA fara sa beneficiezi de nimic din partea lor... asta nu te deranjeaza, in schimb te deranjeaza faptul ca trebuie sa faci parte dintr-o asociatie pentru a accesa PNA-ul! Nu te inteleg!

Sa presupunem ca presedintele asociatiei din care fac eu parte, produce stupi, material biologic, hrana pentru albine, tratamente... si ca ma conditioneaza sa le cumpar de la el...
Eu platesc tot ceea ce cumpar, dupa care anul urmator primesc banii de la PNA... cu ce ma deranjeaza ca banii mei au ajuns la acel presedinte, atat timp cat i-am primit inapoi de la stat?

Rezultatul este acesta: eu am primit banii inapoi, presedintele a primit banii de la mine pentru ceea ce mi-a vandut (deci pentru munca sa). Eu am in plus cele cumparate, el are in plus banii pentru ceea ce a vandut... suntem pe plus ambii!

Daca incearca sa imi impuna sa cumpar de la el ceva cu pret mult mai mare decat ceea ce se gaseste pe piata, in secunda doi am plecat din asociatie.

Sper ca am reusit sa ma fac inteles!
Daca nu, dai un suc si mai discutam!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

cipriene

cred ca trebuie sa ne vedem cat mai curand la un suc :hi:

PACO

de apicultor nu poate profita nimeni decat in masura in care nu l duce capul,iar toate aceste programe sunt pentru oameni cu un minim de inteligenta.

cipriene

nasol paco. probabil in mintea ta trebuie sa ne inbulzim ca vitele la aceste programe. nu trebuie sa gandim daca este bine sau nu, asa ca  :redcard:

D006